miercuri, 5 decembrie 2018

LIVIU DRAGNEA A AJUNS LA FEL DE URÂT DE ROMÂNI CA NICOLAE CEAUȘESCU ȘI POATE SĂ-ȘI PREGĂTEASCĂ ELICOPTERUL

COMUNICAT DE PRESĂ AL PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN: 

RĂMAS FĂRĂ MAJORITATE ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR, LIVIU DRAGNEA A AJUNS LA FEL DE URÂT DE ROMÂNI CA NICOLAE CEAUȘESCU ȘI POATE SĂ-ȘI PREGĂTEASCĂ ELICOPTERUL

Liviu Dragnea este o rușine națională. Liviu Dragnea nu înțelege că poporul nu-l mai vrea. Se agață cu lașitate de funcția de președinte al Camerei Deputaților cu ajutorul slugilor care s-au legat astăzi de scaune în Parlament pentru a împiedica revocarea lui din funcție.

Astăzi, o gașcă de slugi a satrapului Liviu Dragnea și-a bătut joc de legi și de Constituție pentru a bloca un vot democratic privind cererea de revocare a lui de la conducerea Camerei Deputaților înaintată în mod legitim de grupul parlamentar al Partidului Național Liberal.

În urma mobilizării exemplare a parlamentarilor PNL și ai partidelor de Opoziție, precum și a negocierilor purtate cu parlamentari din zona Puterii, am arătat că pretinsa majoritate guvernamentală PSD-ALDE și-a atins sorocul.

În pofida comportamentului de slujă a lui Liviu Dragnea a vicepreședintelui Camerei Deputaților Florin Iordache, care în mod ilegal a prezidat ședința de plen, călcând în picioare Regulamentul Camerei Deputaților și Constituția, am reușit să obținem votul majoritar al deputaților pentru a introduce pe ordinea de zi proiectele de revocare a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a vicepreședintelui Camerei Florin Iordache.

În mod statutar, vicepreședintele Camerei Deputaților din partea Partidului Național Liberal a preluat conducerea ședinței și a supus la vot cererile de revocare din funcții a vicepreședintelui Florin Iordache și a președintelui Liviu Dragnea.

Cererile de revocare a lor din funcții au întrunit majoritatea voturilor celor prezenți iar Liviu Dragnea și sluga sa, Florin Iordache, au rămas fără susținerea unei majorități parlamentare. Din acest moment, atât Liviu Dragnea cât și Florin Iordache nu mai pot conduce ședințele de plen care trebuie să finalizeze procedura de revocare.

În condițiile în care Florin Iordache sau Liviu Dragnea vor prezida ședința plenului Camerei Deputaților, parlamentarii PNL vor boicota aceste lucrări. În același timp, deputații PNL vor continua demersurile necesare revocării efective a lui Liviu Dragnea la fiecare ședință de plen a Camerei Deputaților.

Totodată, solicităm tuturor celorlalte grupuri parlamentare care nu fac parte din coaliția PSD-ALDE să se delimiteze în mod ferm de susținerea lui Liviu Dragnea, fie ea și indirectă.

Zilele lui Liviu Dragnea la conducerea Parlamentului României sunt numărate și poate să-și pregătească elicopterul. Liviu Dragnea a ajuns la fel de urât de români precum Nicolae Ceaușescu pe 22 decembrie 1989. Liviu Dragnea a adus România într-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei în care o majoritate parlamentară legiferează fărădelegea și hoția.

Parlamentul României trebuie să șteargă această pată a istoriei sale și să revină la rolul său democratic și constituțional de a vota legi în interesul românilor și nu pentru interesele unor infractori.

Ludovic Orban,
Președintele PNL

Niciun comentariu: