sâmbătă, 15 decembrie 2018

Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu reprezentanții USR, 14.12.2018



Premierul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Uniunii Salvați România (USR), condusă de președintele acestei formațiuni politice, Dan Barna, în cadrul căreia au fost discutate unele teme de actualitate.

Întrevederea a avut loc în spiritul și ca urmare a apelurilor prim-ministrului la pace politică, dialog și consens, pe perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

”Apreciez deschiderea dumneavoastră la dialog și faptul că avem o discuție constructivă în contextul în care România va prelua și exercita Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019. Sunt om al dialogului și am convingerea că doar împreună, prin cooperare și unitate, prin dialog cu reprezentanții Opoziției și ai întregii societăți, putem avea o președinție de succes”, a subliniat prim-ministrul.

De asemenea, șeful Executivului a menționat că fiecare membru al Cabinetului s-a pregătit temeinic pentru gestionarea tematicilor europene, echipa guvernamentală și-a înțeles responsabilitățile, astfel încât în mandatul de șase luni pe care România îl va deține la Consiliul Uniunii Europene să fie închise cât mai multe din cele 257 de dosare și să progreseze dosare importante precum Brexit, cadrul financiar multianual, migrația, viitorul Europei.

Un alt subiect abordat, la solicitarea USR, s-a referit la modificarea legislației  penale și de procedură penală. În acest context, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a subliniat faptul că este în lucru la Ministerul Justiției un proiect de act normativ care are în vedere punerea în acord a legislației cu deciziile Curții Constituționale și transpunerea unor directive europene pentru care România riscă procedura de infringement. Primul-ministru a adăugat că va ține cont de toate propunerile constructive, astfel încât legislația națională să fie în acord cu reglementările europene și cu Constituția României.

La întrevederea de la Palatul Victoria au participat, din partea USR, Dan Barna, Vlad Gheorghe, Stelian Ion, Cristian Ghinea.

***


Nu mai este mult de comentat.

Comunicatul Guvernului este oficial. Poate că termenul „oficial” nu este prea bine înțeles de către susținătorii USR, poate că nici membrii USR nu înțeleg prea bine ce acțiune politică au desfășurat. Îi văd foarte activi în a lăuda acțiunea conducerii USR. Trist. Este foarte trist să vezi cum oameni cu o pregătire bună au astfel de atitudini.

Ieri la 10.30 s-a depus moțiunea de cenzură a „opoziției” PNL, USR, PMP. Tot ieri, la 11.00 delegația de mai sus condusă de Dan Barna președintele USR o vizita pe prim-ministrul Viorica Dăncilă la cererea USR!

De ce au mai semnat moțiunea de cenzură parlamentarii USR? Din moment ce au făcut această „vizită” pentru „pacea socială”, „pacea politică”, „dialog și consens”? Oare nu era suficientă tribuna Parlamentului sau acțiunile constituționale și legale de a dialoga cu Guvernul? Sunt instrumente la dispoziția partidelor parlamentare suficiente pentru a dialoga cu membrii Guvernului.

De ce-ul ăsta are în spate o dorință mai mare. USR face gesturi politice prin care să iasă în evidență. Practic distrug acțiunile opoziției la adresa acestei guvernări catastrofale pentru a ieși ei în evidență cu ceva. Să atragă susținători în vederea câștigării alegerilor ce vor veni.

Foarte bine, asta este calea lor. Și-au ales-o. Nu mai poți crede după niște acțiuni ale USR că pot fi parteneri politici! Este imposibil! Nu ai garanția respectării cuvântului dat de către ei! Peste toate, poziția lor doctrinară, chiar dacă nu este foarte mult prezentată, este una de stânga iar obiectivul lor imediat este să învingă PNL la următoarele alegeri, după cum a declarat deschis Cristian Ghinea la Adevărul.

Ce am observat cu surprindere. Eu observ mai greu. Cei mai aprigi susținători ai USR sunt foștii susținători ai lui Băsescu și a clicii lui din fostul PDL! Și-au găsit „viitorul” politic după chipul și asemănarea fostului idol (cred că și actual, dar mai după perdea!).

Fotografiile sunt de pe site-ul Guvernului.

Niciun comentariu: