joi, 20 decembrie 2018

Nu există în colitia de guvenare, în guvern, oameni buni și răi. Exista doar corupţi și complicii lor

DISCURSUL DIN PARLAMENT AL LIDERULUI SENATORILOR PNL, FLORIN CÎȚU, ȚINUT CU OCAZIA DEZBATERII MOȚIUNII DE CENZURĂ-20 DECEMBRIE 2018

Stimaţi colegi,

În 29 de ani nu a existat un moment mai oportun pentru o moţiune de cenzură.

Această moţiune vine după un an în care guvernul Dragnea-Vâlcov-Dăncilă şi-a batut joc de Centenar și a divizat societatea românească într-un fel în care numai Ceauşescu a făcut-o.

Acest guvern trebuie oprit, pentru că altfel îşi va bate joc cu siguranţă de preşedinţia Consiliului UE si de români.  De doi ani de zile guvernele Dragnea au ţinut sub asediu România. Atacurile la justiție au fost primele. A urmat atacul asupra economiei.  În timpul guvernării Drangea III aceste atacuri s-au înteţit.

Disperarea îşi spune cuvântul. Ce doresc de fapt Liviu Dragnea şi gaşca lui?
Este simplu: să fure şi să nu plătească pentru asta. Aşa au fost învăţati şi nu vor să se schimbe.

Dar pentru asta aveau nevoie de o diversiune în economie.
Concomitent cu atacul la Justiţie au început atacul împotriva sectorului privat, cu capital românesc sau străin. Au atacat pe toata lumea.  Mai întâi au amenintat, dar după aceea au trecut la fapte.

V-ati lăudat cu creşterea economică. Unde este? Ca sa plătiți pensii și salarii ați introdus supraacciza, ați impozitat oamenii pentru veniturile pe care nu le au, cereți contribuții la dividende și chirii, ați introdus TVA defalcat deși v-am avertizat că este o prostie și UE mi-a dat dreptate. Dar cel mai rău lucru a fost să luati bani de la investiții și educație si să plătiți pensii și salarii.

Pentru a avea o şansă să închideti 2018 sub 3% pe cash aţi luat cu japca 1.9 miliarde de lei din rezervele companiilor de stat. Alea care mai aveau ceva.

Atacaţi sectorul privat dar nu spuneți nimic de companiile de stat care nu au livrat 3.5 miliarde lei la fondul de pensii şi 7 miliarde de lei la bugetul general consolidat. Nu spuneți, pentru că acei bani au ajuns în buzunarele voastre. Dupa cum spuneam, ați furat și nu vreți să platiți.

Iar acum nu mai puteți ascunde dimnesiunea dezastrului și folosiți un discurs naționalist fascist pentru a justifica taxe mai mari și mai multe pentru TOATE sectoarele din economie. Pentru a justifica plafonarea indemnizațiilor pentru deţinutii politici. Nu degeba sunteți urmasii comuniştilor.

Dar cum justifică nationalism-fascismul asta pe care vreți să-l introduceti în România eliminarea programului prin care copiii primeau miere la masa de prânz la scoala?

Nu-i asa că nu v-au zis Valcov și nici Dragnea că situatia este atât de gravă?

Să va spun eu şi citez din Ordonanţa lui Teodorovici, care va rămâne în istorie ca Groparul economiei, nu degeaba, înteleg ca în PSD i se spune minte puțină.

Luând în considerare că în situația neadoptării acestor măsuri în regim de urgență deficitul bugetar în anul 2019 va depăși pragul de 3% din produsul intern brut prevăzut de Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, ratificat prin Legea nr. 13/2008, ceea ce va avea ca principală consecință negativă declanșarea de către Comisia Europeană a procedurii de deficit excesiv, aspect de natură a genera la rândul său alte consecințe grave pentru interesele României. »

Negru pe alb.

Iar pe cei care au pierdut bani pe bursă în ultimele zile îi sfătuiesc să-l dea în judecată pe Eugen Teodorovici, pentru a-şi recupera prejudiciul.

Sunteti atât de habarnisti, încât sperati ca plafonarea preturilor  si a dobanzilor va ascunde dimensiunea dezastrului. Au mai incercat altii putin mai inteligenti si le-a explodat in faţă, iar pana la urma au sfarsit alergati de cetateni.

Nici nu aveaţi cum să nu aruncaţi economia în haos. Aţi lăsat economia pe mâna unor traficanţi ! La ce să ne aşteptăm de la nişte oameni care atacă sistemul financiar, care se comportă ca nişte traficanţi columbieni şi care ascund banii prin ziduri şi cimitire?

Şi aţi mai atacat ceva. Diaspora. Nu numai prin retorică. Aţi ordonat să fie bătuţi doar pentru că demonstrau paşnic împotriva guvernului.

Urâţi din tot sufletul diaspora. Ii urâţi pentru că ştiţi că aceşti oameni reprezintă un pericol real pentru voi. Ei stiu cum arată o societate normală. O societate dezvoltată. Şi nu vreţi ca aceste informaţii sa ajungă la cetătenii pe care voi ii tineti captivi doar cu promisiuni de cresteri de salarii si pensii.
Vreti cu orice pret să opriţi informarea cetăţenilor. Veţi ajunge să restrictionati programele TV la televiziunile unde sunteti criticati. Pentru că, nu-i asa, sunt “incorecti”.

Trebuie să plecați acasa !

Sunteţi guvernul care a luat o gospodina din Videle, a dus-o în Parlamentul European, după care a făcut-o prim-minstru. Ați luat-o de la cartea de bucate și aţi dus-o să conducă Europa. Nu am nimic personal cu dvs., doamnă Prim ministru,  dar nu vă potriviţi pentru această functie. Nu vorbesc de gafele dumneavoastră, ci sunt profund nemulţumit că dumneavaostra sunteti prima care ne cereti liniste și colaborare. Trebuie să întelegeți că nu putem sa facem pace nici cu dvs., nici cu seful dvs., Liviu Dragnea.

Nu după ce ați girat atacurile la justiție și economie.

Ne cereți mereu să colaborăm. Dar și acum va fi ca de fiecare dată, cei care fură nu vor să plătească pentru asta. Nu avem cum să colaboram.

Pentru mine, senatorul Florin Citu, nu există în colitia de guvenare, în guvern, oameni buni și răi. Exista doar corupţi și complicii lor.

Niciun comentariu: