vineri, 7 decembrie 2018

Creștin-democrații germani și-au ales noul lider

Annegret Kramp-Karrenbauer, noul lider al CDU-ului german, este felicitat de Angela Merkel | Odd Andersen / AFP prin intermediul Getty Images

Preiau știrea de la Politico.

Până la urmă, creștin-democrații au ales să meargă pe linia politică centristă, impusă de Merkel de-a lungul anilor. Annegret Kramp-Kerrenbauer a adunat 517 voturi față de 482 voturi ale contra-candidatului Friedrich Merz. Friedrich Merz suferă a doua înfrângere severă după înfrângerea de acum 16 ani în fața lui Merkel. Probabil că se va întoarce în lumea finanțelor unde a activat până acum.

La următorul congres probabil că lupta se va da între alți candidați. AKK are deja 56 de ani iar linia centristă a lui Merkel, pe care se pare că o va continua, a adus destule „pagube”, mai ales după 2015 când a acceptat și încurajat invazia imigranților. Va fi interesant de văzut dacă AKK are capacitatea de a deveni unul dintre cei mai puternici politicieni ai Uniunii Europene! Pentru că nivelul țintit nu este doar poziția de cancelar în Germania ci de lider european german capabil să păstreze Uniunea Europeană unită iar procesul de integrare al statelor membre să continue pentru atingerea nivelului optim ca UE să fie un organism internațional politic de primă importanță.

CDU va fi, după cum a declarat Annegret Kramp-Kerrenbaurer, cel mai mare partid de centru din Germania:
"Acest impuls trebuie să continue și trebuie să fie combinat cu scopul care ne unește pe toți - și anume să ne asigurăm că Uniunea - cu toate aripile, împreună cu toți membrii, cu toți cei care țin de responsabilitate - rămâne marele Volkspartei comun al centrului"
Să așteptăm. Să vedem dacă unele păreri anterioare acestor alegeri își vor găsi confirmarea. Cât de „Merkel” este și poate fi Annegret Kramp-Kerrenbauer?!

Niciun comentariu: