vineri, 28 decembrie 2018

Susținere pentru decizia Președintelui

DECLARAȚIILE DE PRESĂ SUSȚINUTE DE PREȘEDINTELE PNL, LUDOVIC ORBAN - 28 DECEMBRIE 2018


(Domnule președinte, cum vedeți ceea ce s-a întâmplat astăzi în CSAT? Președintele Iohannis a invocat anumite chestiuni prin care a prelungit mandatul domnului Ciucă, doamna premier spune că, de fapt, nu s-a respectat procedura.)

Partidul Național Liberal susține total decizia președintelui Iohannis. Propunerea formulată pentru funcția de șef al Statului Major  nu a îndeplinit condițiile legale iar decizia președintelui de susținere a prelungirii cu un a an de zile a mandatului actualului șef este o decizie legală, corectă și potrivită cu momentul în care ne găsim astăzi. Domnul general Ciucă este un militar de carieră, cu o experiență vastă pe teatre de război, este un om dedicat slujirii interesului național, este dedicat punerii în practică a programului de înzestrare al Armatei Române, un om care niciodată nu a cedat la presiuni politice și care a susținut întotdeauna interesul național și punerea în practică a programului de înzestrare a Armatei, absolut necesar pentru România.

( Premierul Dăncilă a anunțat din nou că se va adresa la CCR din cauza acestui conflict dintre Guvern și președinte.)

Nu văd ce prevedere neconstituțională ar putea să stea la baza unui asemenea demers. Se pare că, în ultima vreme, a început să creadă  Vasilica Viorica Dăncilă că este chiar prim-ministru și trebuie să-i readucem aminte că adevăratul prim-ministru este Liviu Dragnea și că ea este o simplă marionetă, care nu face altceva decât să execute orbește toate comenzile ticăloase ale președintelui PSD.

(Dumneavoastră ați înțeles pe ce s-a bazat refuzul președintelui?)

Cu siguranță!

( Ce ați înțeles?)

Nu intru în astfel de detalii dar există un temei legal foarte serios, susținem decizia președintelui!

( De asemenea, aș vrea să vă întreb cum vedeți posibilă candidatura lui Liviu Dragnea la funcția de președinte al României?)

O glumă proastă, pentru el, pentru PSD și mai ales pentru România. Poate să candideze de acum încolo la zece alegeri prezidențiale pentru că, pur și simplu, candidează degeaba.

(De asemenea, există încă un blocaj între Guvern și președinte referitor la numirea miniștrilor de la Dezvoltare și Transporturi.)

Și aici poziția președintelui este legală și este corectă, încă nu sunt revocați miniștrii care erau în funcție, după ce vor fi revocați miniștrii care erau în funcție va începe procedura de numire a miniștrilor, în conformitate cu Constituția, cu legea și cu deciziile CCR.

(Aici există o decizie a Curții iar președintele trebuia să respecte această procedură de revocare, să semneze)

După opinia mea, “de îndată” nu este un termen juridic. Dacă intenționa CCR să stabilească un termen precis, spunea, în maxim 15 zile, în maxim 30 de zile, ca atare, președintele poate să analizeze atât timp cât consideră necesar adoptarea deciziei de revocare.

Niciun comentariu: