vineri, 19 aprilie 2013

Orgoliul, vanitatea și ura față de parteneri. Constantin Niță din PSD.


Constantin Niță, ministrul delegat pentru energie. Nu are importanță pentru mine ce a fost, nu mă pasionează bârfa pe trecutul lui îndepărtat. Îl știu de puțin timp, de când în guvernarea PDL-PSD-UDMR a venit cu „strălucita” idee a impozitului forfetar și a măsurilor care au dus la ducerea în faliment a sute de mii de mici afaceri, la creșterea rapidă și ireversibilă a șomajului, la fuga micilor întreprinzători în Bulgaria, Moldova, Ungaria s.a.m.d., practic la distrugerea economiei. Eu așa îl țin minte și nu altfel.

Este treaba PSD că îl ține ministru, că este ales ca lider major al PSD. Este treaba mea când acest individ lucrează, iar, împotriva intereselor mele. Și lucrează. Vom avea curent mai scump, gaze mai scumpe, produse mai scumpe la raft pentru că acest individ are anumite interese de afaceri în domeniul energiei, este mână'n-mână cu niște sindicate puse pe căpușat bugetul unor firme cu capital de stat asupra cărora acest Niță are controlul. Având și susținerea PSD, totul merge uns.

La abia pornitul Congres al PSD a ieșit cu altă bombă la interval. Îl mănâncă pizma pe Vosganian și programul demarat de acesta la ministerul economiei de reindustrializare a țării. Nu spune Niță de participare a lui, a altor persoane marcante ale PSD la acest program prin ministerele pe care le conduc. Nu. Niță propune nici mai mult și nici mai puțin decât un program propriu al PSD ! El vrea un program al PSD care să concureze programul lui Vosganian și care, prin forța PSD să îl impună ministrului liberal. Eu așa înțeleg discursul lui Niță.

Nu este prima oară când Niță se manifestă împotriva partenerilor liberali. Mare lucru de nu va încerca, prin forța administrativă de care dispune, să împiedice derularea programului demarat de Vosganian pentru a nu permite ministrului liberal să își ducă la final misiunea angajată în cadrul Guvernului Ponta.

"Ministerul  economiei, ministrul Vosganian, din cate am inteles, incearca  sa faca aceasta reindustrializare. Si noi, in paralel, avem  datoria sa gandim cum facem noi acest cu lucru". Hotnews.

Comportamentul lui Niță și a susținătorilor lui constituie un factor major de risc pentru reușita guvernării USL și stabilitatea USL până în 2016.

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

Stiu ca nu e corect politic dar de multe ori fata omului spune totul. Omul asta poate sa joace intr-un film despre perioada ceausista. Ar putea sa joace sefului gospodariei de partid de unde mai putea sa dea niste cremvursti apropiatilor ... Sau mai bine, daca ii pune un halat albastru si o basca poate sa fie distribuit in rolul sefului de Aprozar.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Descriere perfectă.