sâmbătă, 13 aprilie 2013

PDL este cuprins de gangrenă. Schisma este aproape.

Credincioșii băsescieni pun de o schismă în PDL. Până atunci, până la momentul formării unui Partid Popular sub umbra lui Băsescu, distrug tot ce pot în PDL. Cum-necum, băsescienii au câteva filiale sub autoritatea lor. Sunt ale PDL doar cu numele. La un semnal viguros din parte Elenei Udrea, respectivele organizații își vor anunța, cu surle și trâmbițe ieșirea din PDL și aderarea completă la noua formațiune politică.

Asta ar fi concluzia după ce am citit în „Gândul” articolul „MAREA SCHISMĂ ÎN PDL. Cum îşi plănuiesc oamenii lui Udrea MUTAREA POPULARĂ din partidul lui Blaga”, a lui Clarice Dinu.

Tehnica este luată de la Stolojan-Stoica, când s-a produs schisma PNL. Numai că aici doritorii vor să răstoarne istoria. De la schismă, PNL a crescut mereu ajungând azi la a deveni al doilea mare partid al țării. PDL, partidul profitor, a ajuns să se bată cu partidul Tv PP-DD.

Eu am crezut, sincer, că Blaga va reuși, cu frământări multe și pierderile inerente să păstreze PDL. Îl va păstra însă la jumătate din ce este acum. Va fi neplăcut pentru Blaga să știe că după schismă îi va avea în partid pe Emil Boc și Gheorghe Ștefan care sunt susținători pe față ai lui Băsescu dar care nu vor pleca în același timp cu Elena Udrea și ceilalți susținători pentru a nu pierde primăriile. Posibil să mai fie și alții în situația lor. Așa că la europarlamentare, primarii PDL în cauză vor promova pe față candidații Partidului Popular al lui Udrea (Băsescu) iar Blaga nu va avea ce face. Ar avea el acum, dar nu are sânge în instalație. Poate se va înfuria și îi va da afară din PDL pe Boc și Ștefan la momentul schismei. Poate. Dar nu este sigur.

Băsescu joacă tare. Schisma și înființarea unui alt partid sub conducerea lui Udrea, cu parlamentari și grupuri parlamentare (?!), îi aduce lui Băsescu structurile organizatorice de partid de care are nevoie pentru a fi cineva pe scena politică. Mai ales că județele în care sunt susținătorii lui Udrea sunt cele mai puternice pentru PDL.

Schisma asta duce PDL sub pragul de 5%. Sigur. Chiar va deveni un candidat serios la dispariție. Blaga și o parte dintre susținătorii lui sunt siguri că Băsescu nu îi vrea. Așa că ei nu au altă cale decât să încerce să fortifice PDL. Cât mai repede cu putință. Iar asta înseamnă o propagandă ostilă lui Băsescu la nivelul fiecărei organizații, prezentarea în fața cetățenilor cu rugămintea de a fi iertați pentru mizeriile guvernărilor Boc și recunoașterea tuturor greșelilor. Înseamnă să renunțe la discursul împăciuitorist de până acum. Este evident că Blaga asistă, neputincios, la propria înmormântare politică.

Dacă lui Blaga nu îi reușește păstrarea partidului, apare întrebarea: unde se vor duce pedeleprele care nu vor să ajungă iar sub conducerea lui Băsescu ?


4 comentarii:

pastel spunea...

Eu nu pling. Chiar le urez reusite de dezbinare! Si cit mai repede. Toti au fost niste hoti, au furat la vedere in parlament, au patat cu propria lor mizerie sufleteasca calitate de parlamentar si rostul Parlamentului de legiuitor si promotor al binelui.

ADRIAN spunea...

Eu astept nu schisma ci ischemia ...

Crăciun Florin spunea...

Pastel,

Evident că PDL se va destrăma cât de curând. Semnele sunt prea numeroase și prea puternice.

Doar că va fi o „schimbare de blană”. Majoritatea vor trece la partidul lui Băsescu.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Au gangrenă, urmează și ischemia. Sigur este că în unele zone din țară PDL are ischemie.