sâmbătă, 6 aprilie 2013

Se reface PDL-ul. Blaga se ține de cuvânt.

Ca orice „buldog” care se respectă, Blaga a înfipt colții în PDL și nu îi mai dă drumul. Are mușchii gâtului tari, construiți să reziste șocurilor victimei. Nu mai vorbesc de fălci ...

Azi au CNC-ul. Aleg conducerea colectivă. Dur și duios pentru partidul devenit partiduleț, Blaga a cuvântat pentru „bunăstarea” tuturor. Numai că a atenționat, a câta oară (?!), că nu poți fi în partid și în afara lui. A dat acordul pentru unele excluderi de primari (care astfel nu și-au pierdut primăriile !) demonstrând, pentru cei de la vârf, că este dispus pentru orice sacrificiu pentru salvarea PDL. Un PDL al lui și al celor care îl însoțesc, mai puțin pentru Traian Băsescu ! Așa că și gruparea Udrea s-a cumințit, urgent.

Blaga trebuie să demonstreze pedeleprelor că PDL există, că poate fi organizat și controlat, că are disciplină internă, că are obiective pentru luptele politice viitoare și că își dorește guvernarea. Absolut normal. Exact asta face. După ce reface „oastea” portocalie, după ce toți cei din conducere vor pricepe mesajele lui se va trece la etapa următoare de construire a programului PDL pentru următoarea perioadă de timp. Abia apoi se va trece la eventuale discuții cu alte partide politice. Normal, vor căuta să vadă dacă dintre „țânțarii” politici care îi dau târcoale sunt unii care pot avea valoare. Deja le-a transmis prima probă. Să facă dovada că sunt partide potente la alegerile pentru Parlamentul European. Grea misie pentru niște „țânțari politici”. Acolo este muncă de Hercule nu de „croitorașul cel viteaz”. Previzibilă ratarea obiectivului de către aceștia. Apoi, vor fi alegerile prezidențiale. Naiba mai știe azi care vor fi forțele politice ce se vor angaja. Blaga va forța cu un candidat al PDL astfel că MRU cu Forța Civică și Pavelescu cu PNȚ-CD-ul constituiți în clona „D.A.” vor trebui să accepte sau să piară în decor.

Indiferent care vor fi numele ce vor ocupa funcțiile din PDL, este sigur că vor dansa după cum le cântă Blaga. Iar dacă Băsescu va ieși pe piață cu Mișcarea Populară va avea de lucru. Va urma o confruntare între Blaga și Băsescu în urma căreia se va stabili cine va conduce, pe mai departe, pedeleprele.

Vasile Blaga știe că trădarea vine de la cei apropiați. Sunt sigur că cei care au cochetat cu Băsescu nu mai sunt considerați apropiații lui. Vor fi trimiși în plan secund sau vor primi, din când în când, bobârnace care să le reamintească că au nevoie de o intensă și sinceră penitență.

A, da. Elena Udrea cere ca programul PDL să conțină măsuri care să împiedice alte plecări din PDL către partidele din USL și către „țânțarii politici”. Înseamnă că încă mai are gânduri „duioase” pentru Băsescu. Încă se mai gândește cum să facă să îi păstreze lui Băsescu oamenii „aproape”. Pentru momentul în care Băsescu va putea să facă politică pe față.

Trădarea lui Daniel Morar de către Băsescu nu trece neobservată în PDL. Înclin să cred că Blaga se va folosi de ea.

Niciun comentariu: