duminică, 7 aprilie 2013

PDL îi mai transmite odată, lui Băsescu, că este „depășit”.

CNC-ul PDL confirmă, după două săptămâni de la Conveție, că vrea să fie altceva decât a fost în era Băsescu.

Pe undeva, cu mare întârziere, PDL se înscrie în trendul așteptărilor populației. Populația a transmis lui Băsescu că epoca lui a apus, de mai mult timp, de prin 2009 (când alegerile au fost grosolan fraudate de Blaga și alții ca el care „au lucrat” în favoarea lui Băsescu și contra poporului român). De atunci, contrar rezultatelor alegerilor parlamentare, europarlamentare și prezidențiale Băsescu și apropiații lui au tot scăzut în fața populației. PDL s-a ținut „băț” ignorând realitatea. La toate acestea s-au adunat catastroficele măsuri guvernamentale ale lui Boc și șleahta de anormali din PDL, UDMR și UNPR care erau să ducă România la dezastrul complet. Dezastru confirmat de pierderile inutile de vieți omenești, pierderi care se petrec și în prezent ca urmare a destructurării sistemelor de stat care au menirea de a asigura un înalt nivel de trai a populației guvernate.

Fără a recunoaște direct că au ratat impardonabil, pedeleprele au virat către o anume normalitate în raport cu societatea. Au renunțat la Băsescu și au ales varianta Blaga care, în decursul timpului, a făcut dovada că are capacitatea să colaboreze cu alte formațiuni politice respectând convențiile încheiate (Blaga a fost împotriva ruperii alianței DA, Blaga s-a opus reducerii salariilor, s-a opus unor măsuri de „reformă” în MAI inițiate de habarnistul de la Cotroceni etc., însă nu a dus până la capăt opozițiile sale devenind, astfel, complice la genocid și catastrofă). Dacă la Convenție s-a ajuns la un oarecare echilibru în alegerile pentru președintele partidului, la CNC balanța a înclinat, hotărât, în favoarea lui Blaga și a propunerilor lui.

Cotidianul” titrează hotărât: „Pedeliștii au ales "locotenenții". Udrea, o nouă înfrângere în fața lui Blaga”.

Ei bine, eu pun în locul lui Udrea pe Băsescu. O consider pe Udrea doar un instrument băsescian. Mă gândesc că pe undeva, în tainița sufletului lui Băsescu, a existat un sâmbure de speranță că acoliții lui Udrea vor lua mai mult, că Udrea va fi, din umbră, unul dintre decidenții PDL până la momentul în care el, Băsescu, scăpat de limitele președinției, va putea să se implice în formarea „dreptei românești” după chipul și asemănarea sa. O dreaptă hâdă, criminală, trădătoare de neam și țară. Practic, PDL îi arată lui Băsescu că timpul lui a trecut. Că așa cum s-a despărțit de Petre Roman și idealismul lui social-democrat orientat ferm către centrul spectrului politic, cu evidente influențe de dreapta în special în domeniul politicilor economice, așa se desparte și de el, de Băsescu care, deși declară că este de dreapta se comportă ca un dictator african sau sud-american. Iar o astfel de linie politică nu are cum fi de dreapta, îi lipsește elementul fundamental al oricărei politici de acest fel: respectul față de drepturile și libertățile fundamentale ale omului, protejarea acestora ca formă explicită de guvernare.

Roberta Anastase, susținătoarea lui Udrea va avea obligația de a transmite populației ceea ce PDL consideră că trebuie să știe tot poporul. Va trebui să îl scoată pe Blaga în față ca „far călăuzitor” al aspirațiilor de dreapta ale PDL și poporului său votant. Va trebui să deschidă fronturi de luptă mediatică contra „dușmanilor” PDL indiferent că sunt din USL (aici va lucra fără reținere) sau FC ori PNȚ-CD (care vor să ia de la PDL personalități pentru a mai crește și ele în spațiul public) iar peste un an sau doi va lupta contra Mișcării Populare a lui Băsescu care va dori să înlocuiască PDL pe scena politică. Va fi interesant de observat cum se va descurca Anastase. Mai ales că are deasupra un Blaga care dă dar și ia.

În concluzie, Blaga îi arată, încă odată, ușa lui Băsescu. Indiferent de vorbele ce vor fi spuse în timp, gratulările reciproce, fondul problemei este clar. PDL a reușit, cu greu, să se despartă de Băsescu. Să urmărim consecințele. Curând vom vedea reacțiile lui Băsescu pentru că individul este predictibil. Nu cred că va mai filma o scenă lacrimogenă de despărțire. Dar va face ceva ce va avea ca finalitate respingerea lui de către PDL.

4 comentarii:

ADRIAN spunea...

Noroc cu Ponta si cu USL ca altfel nu stiu ce se facea Basescu ...

Crăciun Florin spunea...

He, he, he !

ADRIAN spunea...

Am auzit toate comentariile si tot n-am inteles de ce toate bla-blaurile emise nu se putea undeplini si FARA Kovesi. Nimeni nu spune ca ce zice Ponta n-ar fi justificat intr-o anume masura dar de ce trebia neaparat sa ii dea aleia certificat de buna purtare? Cum ramane cu abuzurile de la referendum? Le uitam nu-i asa?
Pentru mine se confirma ca Ponta a ramas acelasi antipatic arogant pe care-l detestam cand era "Micul Titulescu". Acum pentru mine este "Minusculul Titulescu". O carpa cu care daca te stergi pe pantofi ii murdaresti. Argumentul ala cu "era o problema nerezolvata de un an" este cel mai penibil. Cine puii mei a fost prim-ministru in ultimul an? Iar culpa PNL nu se poate sterge prin magaria lui Ponta caci Pivniceru n-a facut decat sa se spele pe maini (dupa ce s-a manjit oricum trimtand-o pe Luluta le Bruxelles). O cloaca.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Ca de obicei, sunt de acord în parte cu tine.

Liberalii susțin tocmai faptul că se putea fără Kovesi.