luni, 8 aprilie 2013

Băsescu vrea să guverneze prin referendumuri !

Mișcarea Populară a ieșit la restaurant, la o cafea, în frunte cu „tatăl” ei.

Este evident că vorbim despre o mișcare politică simulată, ascunsă sub „umbrela” unei organizații civice. Conducerea Mișcării Populare este formată din consilierii lui Băsescu de la Cotroceni și „consilieri” din mediul academic, autorii studiilor ce au fost la baza catastrofelor sociale și administrative pe timpul guvernărilor Boc.

Fără echivoc, Băsescu a declarat că „nucleele județene” ale mișcării să se formeze cât mai repede și că oamenii vor veni alături de aceasta pentru a-i oferi lui un sprijin în realizarea proiectelor ca Președinte al țării. Mediafax.

Este mai mult decât evident că ne aflăm în fața unei acțiuni politice. Băsescu își face partid. Se folosește de consilierii prezidențiali pentru crearea nucleului de conducere a noului partid la care aduce diferite personalități din mediul academic, cu care a mai lucrat în timp pentru crearea strategiilor prezidențiale existente pe site-ul Președinției cu privire la administrație, sănătate, învățământ, modificarea Constituției etc. Chiar declară acest lucru.

Marian Preda. Șeful unei comisii prezidențiale și părintele unui discutat și contestat studiu sociologic este „alesul” lui Băsescu în fruntea mișcării. Având alături pe Cristian Diaconescu, Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Bogdan Drăgoi, Dorel Onaca, Bogdan Oprea, Bogdan Hriţuc, toți intimi ai lui Băsescu, consilieri prezidențiali, individul are misia de a promova, de fapt, ceea ce ei au lucrat în timp cu susținerea lui Băsescu. Este evident că în acest sens, va căuta să aducă în fruntea mișcării pe toți cei care au lucrat în timp la administrația băsesciană. Are nevoie de lideri locali ai mișcării, are nevoie de membri care să acopere condiția prevăzută de lege pentru transformarea în partid politic la momentul în care această transformare este o necesitate. Iar din discursurile de ieri se pare că prima țintă o constituie alegerile euro-parlamentare. Iar o primă candidată a mișcării este nimeni alta decât Elena Băsescu (EBA), foarte hotărâtă să părăsească PDL care nu o mai reprezintă.

Exhibiționism. Băsescu și acoliții lui comit un viol în grup asupra Constituției în public, în fața tuturor. Declarația lui Băsescu prin care anunță că nu mai are nevoie de partidele politice pentru a-și îndeplini obiectivele personale ca Președinte al României și că Mișcarea populară îi este suficientă mă duce cu gândul la faptul că în anul ce urmează vom avea parte de mai multe referendumuri consultative pentru tulburarea mediului politic. Are această putere, consultarea Parlamentului fiind doar așa, ca o etapă pentru îndeplinirea caracterului formal prevăzut de art. 90 din Constituție.

Mișcarea Populară va avea o vizibilitate maximă prin susținerea referendumurilor prezidențiale. Să vedem câți dintre pedelici se vor alinia agresiunii ce va fi promovată de Băsescu asupra Parlamentului, Guvernului și cetățenilor țării.

Niciun comentariu: