marți, 21 martie 2017

A fost identificat „Acarul Păun” !

Ne frământăm cu toții. Cum naiba va putea acest Guvern asigurat de PSD și ALDE să treacă anul ?

Suntem abia în a treia lună din an și avem din ce în ce mai multe date, certe, că banii care ar urma să vină la buget nu mai vin, că salariile mărire și alte alea (cu mult peste capacitatea României de „a da”, productivitatea fiind mult sub oferta drăgnistă !) la care se adaugă tăierile masive de taxe și impozite nu aduc nimic (pe termen scurt și mediu) la buget și nici nu se întrevede că ar aduce în viitor pentru că „stimulentul” constând în investiția guvernamentală nu mai există. Nu mai există banii la „pușculița guvernului” pentru atragerea fondurilor europene ! Ca să mă refer doar la acestea !

Mai grav, creditele angajament sunt deja în aer ! Peste 50 miliarde de lei care nu au „rădăcina” în producția de astăzi ci într-o producție în viitor, un viitor care va fi sumbru pentru generațiile care astăzi se joacă „cu aia în țărână”, generații care vor trebui să acopere din productivitatea muncii lor datoriile acumulate și consumate de părinții și bunicii ba chiar străbunicii lor votanți ai PSD și ALDE în anul de grație 2016 ! Și nu doar cei care au votat ci mai ales cei care nu au fost la vot, egoiști și egocentriști care nu au gândit la mai mult decât propria imagine și bunăstare, la propria comoditate asigurată de o independență care se dovedește pe zi ce trece tot mai precară. Astăzi sunt beneficiari direcți sau indirecți ai pomenilor electorale de moment ale puterii drăgnisto-tăriceniste însă tot ei sunt cei care vor da de greu pentru că locurile lor de muncă, atât de sigure la un moment dat, vor deveni foarte nesigure în viitorul apropiat. Din egoism nu au văzut că banul este un laș. Că fuge de conflicte, că fuge de nesiguranță, fuge de propria depreciere. Iar banul, cel care are menirea de a se înmulți doar în condiții favorabile va fugi dintr-o Românie care a luat, deja, drumul Greciei !

După ce a fost încolțit din toate direcțiile cu privire la programul de guvernare devenit o fantezie costisitoare, Sorin Grindeanu a găsit „motivul” pentru care au acest program drăgnist:

Legat de FMI, am avut o întâlnire cu dânșii, săptămâna trecută, împreună cu ministrul Finanțelor. Noi le-am spus viziunea noastră, viziunea dată de Comisia Națională de Prognoză, de tot ceea ce am spus atunci când am construit bugetul, de (...) creșterea economică pe care ne-am propus-o, de toate datele macroeconomice. (...) Hotărârea noastră este să punem în aplicare Programul de guvernare. Pe fiecare măsură pe care noi am adoptat-o s-a calculat și s-a făcut o analiză cât se poate de serioasă la efectele pe care le are această măsură (...) în economie. Nu s-au luat măsurile doar fiindcă sunt scrise în acest Program de guvernare.

Un fel de stop cadru. Dacă ne amintim, cu bună credință, Comisia Națională de Prognoză face prognoze și nu oferă date certe. Mai mult, prognoza acestei Comisii, înainte de înlocuirea conducerii ei de către puterea parlamentară a PSD-ALDE-UDMR-PMP a avut alte cifre ! După schimbarea din funcție a „șefilor”, Comisia a dat prognoza cerută de infractorul Liviu Dragnea.

Alte instituții publice care fac evaluări au dat alte cifre. Instituții cu credibilitate !

Eu bag seama că vom mai avea un vinovat de serviciu. CNP-ul care nu a prognozat bine. Nu, nu infractorul Liviu Dragnea este vinovat că este incompetent, CNP-ul este de vină.

Niște cifre spun că deja pe luna ianuarie am avea un deficit de 5,7% ! Luna februarie nu este departe ! După cum merg treburile, după cum se mișcă țara în economie, deficitul va crește. Vom repeta anul 2008-2009 ?!

Niciun comentariu: