sâmbătă, 25 martie 2017

Somăm Guvernul Grindeanu să nu mai discrimineze cetățenii români !

Ludovic Orban la Zalău
AgerpresOrban (PNL): Somăm Guvernul să aloce banii pentru finanțarea investițiilor locale după criterii obiective

Întâlnire cu colegii din Sălaj. La Zalău, în conferința de presă, problema reflectată în media este cea a fondurilor guvernamentale pentru dezvoltare locală alocate preferențial. Actuala putere PSD-ALDE practică aceeași metodă ca fosta putere PDL-PSD: acordarea preferențială a acestora doar către primăriile deținute de putere. Primăriile în care conducerea este liberală sunt exceptate de la alocarea fondurilor din programul PNDL.

Problema este nu doar reală ci și absolut incorectă. Este un furt săvârșit de stat din buzunarul contribuabilului care nu a votat puterea care a câștigat alegerile. Comunitățile care au cetățeni cu inițiativă, gospodari, care își plătesc taxele și impozitele prevăzute de lege nu primesc nimic pentru dezvoltare. Comunitățile în care abundă asistații sociali dar care și-au dat votul pentru actuala putere politică, sunt preferate și primesc sume de bani pe baza principiului „solidarității”. A naibii solidaritate ! Ăla care muncește și produce, ăla care dă bani statului să funcționeze circulă prin noroaie iar ăla care stă cu mâna întinsă dar a votat cu reprezentantul puterii circulă pe asfalt, accesează fonduri europene cu sprijinul statului, consumă bani pentru investiții pe care nu este capabil să le întrețină, nu mai spun de faptul că îi sunt inutile. Îi sunt inutile pentru că cei care stau cu mâna întinsă la mila statului nu sunt capabili să întreprindă ceva lucrativ. Fug ca dracu de tămâie de locurile de muncă ce se nasc ca urmare a acțiunii antreprenoriale din zona lor cerând salarii „decente, cel puțin 1000 de euro” doar pentru faptul că există și nu pentru ce pot produce. Este mai comod să primească ajutorul social de la primărie și să facă politică la marginea șanțului decât să pună osul la treabă și să își câștige cinstit existența.
Trebuie să vă spun că din datele pe care le avem la nivel național (...), actualul partid de guvernământ, care a fost la guvernare și înainte, după 2012, la nivel național a direcționat banii de investiții din PNDL și din fondulude rezervă al Guvernului (...) aproximativ 85% din resurse către primarii PSD sau către primarii care au trecut în PSD prin intermediul Ordonanței 55. (...) Este o gravă încălcare a unor principii fundamentale în societate — egalitate în fața legii. Nu este normal să discriminezi cetățenii din localitățile conduse de primari care nu aparțin PSD și să aloci banii publici numai către localitățile PSD. Banii de la bugetul de stat nu sunt banii lui Dragnea și Shhaideh, nu i-au adus de acasă, ci sunt banii fiecărui cetățean care a plătit taxe și impozite și acești bani trebuie să se reflecte în îmbunătățirea vieții în toate comunitățile locale din România
Că le dau banii nemeritați este una, modul în care aceștia sunt folosiți este inadmisibil. În primăriile puterii PSD-ALDE, banii munciți de alții sunt folosiți pentru finanțarea bisericilor și pentru acoperirea cheltuielilor cu activități festive. Au asfalt, au petreceri, au activități festive dar nu sunt capabili să își finanțeze „bunăstarea”, „fericirea”. Iau banii din buzunarul altora, iau banii din buzunarul celor pe care îi acuză că „sunt vânduți capitalului străin”.
Data de 16 martie a fost data limită de punere a proiectelor autorităților locale în vederea obținerii de finanțări pentru obiective de investiții în comunitățile locale. Practic, selecția proiectelor în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. (...) Somăm Guvernul Grindeanu să nu mai discrimineze cetățenii români, să aloce aceste sume de bani pentru finanțarea obiectivelor de investiții în plan local după criterii obiective, transparente și să-i aloce în funcție de ponderea politică pe care o deține fiecare formațiune politică. Nu este normal ca PNL, care are peste o treime din primarii României, care administrează practic peste 32% din populația României, în localități să nu beneficieze de finanțări din partea Guvernului, numai pentru simplul fapt că (primarii n.red.) aparțin PNL
Infractorul Liviu Dragnea, cel care conduce de fapt Parlamentul și Guvernul, vorbește de reforma administrativă. Vorbește însă faptele lui și ale interpușilor îi contrazic vorbele. Centralismul și controlul sever al statului asupra finanțelor publice centrale și locale este scopul lui în viață. Descentralizarea administrativă nu convine actualei puteri pentru că nu ar mai avea de unde lua banii cu care își finanțează voturile la alegerile locale și parlamentare.
În cazul în care nu vor respecta solicitările noastre, consider că se impune atacarea în conteciosul administrativ a tuturor actelor normative emise de Ministerul Dezvoltării în stabilirea localităților care beneficiază de finanțări în cadrul PNDL. De asemenea, vom susține toți primarii noștri care au dreptul să beneficieze de astfel de finanțări, să atace Ministrul Dezvoltării, evident tot în contencios, pentru a obține pe calea hotărârii instanței finanțarea obiectivelor de investiții care respectă criteriile și principiile din lege
Absența de la vot a peste 60% dintre cetățenii cu drept de vot are consecințe dramatice pentru o întreagă țară. Prin atitudinea puterii PSD-ALDE se adâncesc diferențierile între comunități, se cheltuiesc banii pe acțiuni festive în loc să meargă către dezvoltare, se irosește viitorul copiilor care astăzi se nasc. Măsurile de până acum ale actualei puteri, măsuri începute de prin 2014 (tot ei au fost la putere), măsuri populiste, măsuri care au stimulat lăcomia și nu economia, ne-au adus la o stare de colaps financiar. După nici două luni de zile nu mai au bani la Guvern pentru îndeplinirea programelor economice și de dezvoltare. Banii se duc pe salarii și pomeni electorale ! De aceea au modificat legile pentru a permite împrumuturi peste pragul admis și angajat atât pe plan intern cât și în cadrul mai larg al statutului de membru al Uniunii Europene. Specialiștii atrag sever atenția asupra faptului că împrumuturile prognozate ne vor duce în direcția unei crize similare cu cea din Grecia !

Niciun comentariu: