vineri, 3 martie 2017

Intenția PSD de a desființa CNCD naște îngrijorări la CE

Am scris și eu despre măgăria PSD cu privire la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (aici). Văd o reacție și din partea PNL prin senatorul Nicoleta Pauliuc (aici). Se adună cam multe în Dosarul „PSD împotriva statului de drept”.

OUG nr. 13/2017, OUG nr. 6/2017, OUG nr. 9/2017, inițiativa legislativă pentru desființarea CNCD care a trecut prin Camera Deputaților sub patronajul lui Florin Iordache (altă'ntrebare ?) în 2016 iar acum în 2017 sub patronajul infractorului Liviu Dragnea prin „aprobare tacită”, inițiativa legislativă a deputatului PSD Tudor Ciuhodaru de modificare a Codului penal pentru ca manifestanții să intre la pușcărie și mai sunt. Prea mult !

3 martie 2017

Nicoleta Pauliuc: Tentativa de desfiinţare a CNCD a stârnit îngrijorări la Bruxelles

Senatorul PNL, Nicoleta Pauliuc, susţine că tentativa de desfiinţare a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării este o continuare a atacurilor PSD la adresa statului de drept. „Nici nu s-au liniştit bine apele după adoptarea de către guvern a celebrei OUG 13, că PSD recidivează. Este incredibil cum Liviu Dragnea şi PSD au reuşit să se asigure că măcar una dintre instituţiile care ar putea sancţiona derapajele puterii va fi dizolvată. În opinia mea, prin tentativa de desfiinţare a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, PSD nu face altceva decât să continue atacurile la adresa statului de drept”, a menţionat aceasta.

Parlamentarul liberal a mai adăugat că „situaţia este cu atât mai gravă cu cât proiectul de desfiinţare a CNCD a trecut tacit de Camera Deputaților, condusă de Liviu Dragnea, liderul PSD. Dragnea nu poate nici să dea vina pe greaua moștenire pentru că, în legislatura anterioară, președintele Camerei Deputaților a fost Florin Iordache, devenit celebru cu sintagma >”.

Pauliuc susţine că proiectul de desfiinţare a PSD a stârnit îngrijorări la Bruxelles. “La discuţiile pe care le-am avut miercuri cu Secretarul General Adjunct al Comisiei Europene, dna. Paraskevi Michou, aceasta şi-a exprimat îngrijorarea faţă de posibila desfiinţare a CNCD. Acesta ştia că marţi Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege prin care este desfiinţată instituţia responsabilă de sancţionarea discriminărilor, în ciuda angajamentelor pe care ţara noastră şi le-a asumat la Bruxelles”, a mai spus parlamentarul PNL.

Nu România, ci mai de grabă PSD ar avea nevoie de un mecanism de cooperare și verificare. Partea bună este că am descoperit la timp răul pe care PSD ar fi putut să îl provoace României prin desfiinţarea CNCD. Proiectul va veni în Senatul României, şi aici PNL va face tot ce îi stă în putinţă ca răul sa fie îndreptat”, a concluzionat senatorul PNL, Nicoleta Pauliuc.

Biroul de Presă al PNL

Niciun comentariu: