vineri, 3 martie 2017

Parlamentarii PSD sunt „născători” de ciudățenii legislative. Linia politică: discriminarea !

Tudor Ciuhodaru
A „sunat” alarma pe facebook și în presă. Deputatul Tudor Ciuhodaru de la PSD a înregistrat o inițiativă legislativă - la 27 feb. 2017 -, ciudată (spun eu) și periculoasă (spune toată lumea), care prezintă o mulțime de particularități când este să o luăm la puricat. În primul rând, scopul pentru care s-a apucat doctorul Ciuhodaru să modifice Codul penal este unul de discriminare. Expunerea de motive este un model în materie. Ținta lui Ciuhodaru este UDMR și minoritatea maghiară. Numai că, ceea ce scrie Ciuhodaru în proiectul de lege nu se poate opri doar la a împiedica pe maghiarii din România să manifeste, are și alte consecințe pe care mintea deputatului PSD nu le vede. Ochelari de cal ?


Proiectul de lege (cel din fotografie) poate fi interpretat mult mai larg decât s-a făcut până acum.

Să mergem la Codul penal. La Titlul X sunt prevăzute infracțiunile contra securității naționale. Aici intră trădarea (art. 394), trădarea prin transmitere de informații secrete de stat (art. 395), trădarea prin ajutoarea inamicului (art. 396), acțiuni împotriva ordinii constituționale (art. 397), înalta trădare (art. 398), acțiuni ostile contra statului (art. 399), spionajul (art. 400), atentatul care pune în pericol securitatea națională (art. 401), atentatul contra unei colectivități (art. 402), actele de diversiune (art. 403), comunicarea de informații false (art. 404), propaganda pentru război (art. 405), compromiterea unor interese de stat (art. 406), divulgarea secretului care periclitează securitatea națională (art. 407), infracțiuni contra persoanelor care se bucură de protecție internațională (art. 408), constituirea de structuri informative ilegale (art. 409), nedenunțarea unor infracțiuni contra securității naționale (ar. 410).

După cum se observă, infracțiunile din acest titlu sunt deosebit de grave pentru că privesc existența statului. Voi arăta că propunerea deputatului PSD se suprapune peste unele dintre infracțiunile din acest titlu. Voi încerca să „pun în practică” acțiunile care pot fi considerate „periculoase” potrivit inițiativei legislative depusă de Ciuhodaru.

Peste toate, la art. 412 din acest titlu se prevede că infracțiunile din titlu sunt sancționate și pentru tentativă ! Iar asta înseamnă mult mai mult decât a putut gândi doctorul din Iași care vrea să facă politică pentru PSD în Parlamentul României. Unde nu este cap, vai de picioare.

Ca elemente ale tentativei, alin. (2) spune: „Se consideră tentativă și producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum și luarea de măsuri în vederea comiterii infracțiunilor prevăute în art. 395-397, art. 401-403, art. 408 și art. 399 raportat la infracțiunea de trădare prin ajutarea inamicului.” Mai pe șleau, pentru cei care au calculator, telefon mobil, megafon, pancarde etc., ba chiar și biciclete cu care merg la protest sunt pasibili de condamnare pentru că intră la instrumente sau mijloace necesare desfășurării acțiunilor incriminate.

La art. 397 din Codul penal se prevede:
Art. 397 Acțiuni împotriva ordinii constituționale
(1) Acțiunea aramată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituționale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepsește cu închisoarea de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Întreprinderea de acțiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârșite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituționale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerera unor drepturi.
După cum se observă, legiuitorul se referă expres la acțiuni purtate în forță, fie forța militară fie acțiunile cu folosirea forței, acțiunile violente care au urmări evidente asupra persoanelor sau bunurilor atacate. Scopul principal este „schimbarea ordinii constituționale” ori împiedicarea exercitării puterii de stat, în cazul acțiunii armate, iar în cazul acțiunilor cu violență doar dacă se pune în pericol securitatea națională. Exemple pentru alin. (1) avem alături, în Ucraina - Crimeea, Donbas și Lugansk -, iar pentru alin. (2) în Muntenegru, unde rușii și sârbii au pus de o acțiune violentă pentru asasinarea primului ministru și capturarea puterii în stat de o grupare de opoziție.

Deputatul PSD Ciuhodaru vine cu „bomba”:
(3) Întreprinderea de acțiuni împotriva persoanelor sau bunurilor săvârșite de una sau mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituționale ori a îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.
În afara ciudățeniei că în propunerea lui Ciuhodaru nu mai apare condiția „punerii în pericol a securității naționale”, cum este la alin. (2) (la acțiunile cu violență), se instituie generalizarea. Toate acțiunile care „promovează” schimbarea ordinii constituționale ori „promovează” împiedicarea exercitării puterii de stat sunt infracțiuni ! Indiferent de modul de manifestare, chiar și manifestările stradale pașnice - cum au fost protestele împotriva OUG nr. 13/2017 -, chiar și protestele de pe rețelele de socializare, articolele din presă, articolele de pe bloguri, organizațiile care militează pentru o altă ordine constituțională, cele care sancționează comportamentul instituțiilor statului etc.

Cei care militează pentru revenirea la monarhie sunt deja buni de condamnat. Cei care doresc o republică prezidențială sunt buni de legat.  Cei care militează pentru o republică parlamentară absolută, la pușcărie cu ei. Toate sunt împotriva actualei ordini constituționale. Nu mai spun de cei care doresc o mai mare autonomie administrativă a localităților. Bandiții ăștia trebuie închiși, pe capete ! Mama lor de nemernici !

Nu ma pomenit degeaba, mai sus, toate infracțiunile din Titlul X al Codului penal. Toate sunt „acțiuni”. Gradul ridicat de pericol social al unor astfel de acțiuni a impus sancționarea lor. Ei bine, Ciuhodaru vine și ne spune că nu este suficient. Prin propunerea lui legislativă, Ciuhodaru face din celelalte infracțiuni ale Titlului X excepții de la regula de bază, regulă care este stabilită prin textul propus de el.

Până și inițiativa infractorului Liviu Dragnea de control și sancționare a celor care comentează pe internet este mai blândă decât inițiativa lui Ciuhodaru.

Dacă se aprobă această mizerie legislativă, avem o dictatură funcțională. Nici partidele politice nu ar mai avea sens !

Niciun comentariu: