joi, 23 martie 2017

Ludovic Orban împreună cu Mircea Hava la Alba Iulia. În PNL există doar liberali !

Ludovic Orban și Mircea Hava
Ludovic Orban, la Alba Iulia: Am o părere bună despre Mircea Hava și PNL Alba, care e una dintre cele mai performante filiale

Alba24 prezintă un sumar al vizitei.

La Alba Iulia s-au întâlnit doi lideri orientați către acțiune. Orientați către performanța politică. Doi lideri care promovează, constant, ideea potrivit căreia forța partidului stă în membrii săi din organizații și în primarii săi, acei membri care au primit de la comunitatea locală recunoașterea calităților de buni politicieni, buni administratori ai intereselor comunităților care le-au acordat votul.

Împreună ! Ludovic Orban și Mircea Hava. Astăzi. Împreună va fi și în viitor. Împreună au fost semnale și în alte organizații. Dorința de a performa în numele și pe seama celui mai vechi partid din România, unul dintre cele mai vechi din spațiul european, îndeamnă la acțiune. Iar Ludovic Orban își asumă responsabilitatea de a mobiliza Partidul Național Liberal și a obține rezultatele angajate de el dar și dorite de toți membrii partidului. Ba chiar dorite de toți simpatizanții partidului care, la finalul anului 2016 au fost dezamăgiți de prestația PNL.

Mircea Hava a fost tranșant. Ca de obicei. Cere și i se va da. Pentru că ceea ce el cere, cere de fapt fiecare membru al partidului care își dorește performanța politică reală. Cere să nu se mai schimbe regulile în timpul jocului. Să nu se mai facă modificări statutare pentru a favoriza pe unii sau pe alții. Cere ca în competiția internă dar și în competiția electorală să nu mai fie admiși „șmecherii” în dauna membrilor de partid care au făcut și pot face performanță.

Mircea Hava este în ton cu Ludovic Orban. Iar Ludovic declară, tranșant:
Candidez pentru a garanta unitatea și coeziunea PNL, pentru a transforma în bine partidul, pentru a-l ajuta să redevină principala forță politică din România (…) Trebuie să redevenim partidul care reprezintă partea activă, cinstită a societății, oamenii care trăiesc pe propriile picioare. PNL trebuie să redevină un partid al proprietarilor, al întreprinzătorilor, al oamenilor care mișcă lucrurile înainte. Trebuie să revenim la ceea ce înseamnă valorile de bază care au fundamentat toate politicile care au dus la toate societățile dezvoltate din Europa
 Din punctul meu de vedere, acestea sunt problemele importante acum pentru PNL. Din moment ce partidul trebuie întors către membrii săi activi iar electoratul partidului trebuie căutat în rândul proprietarilor, al întreprinzătorilor, al oamenilor care mișcă lucrurile acolo unde trăiesc, acolo unde își văd viitorul, atunci și liderii trebuie să fie de aceeași factură. Iar la Alba Iulia s-au întâlnit oamenii de acțiune. Oamenii aceștia gândesc la fel, vorbesc aceeași limbă, știu să lucreze și, mai ales, știu să obțină ce își propun. Este timpul să încheiem epoca compromisurilor compromițătoare.

Niciun comentariu: