joi, 15 octombrie 2009

Basescu a facut o impertinenta Constitutiei.

Azi, Traian Basescu a comis o impertinenta la adresa Constitutiei. Ca nu are respect fata de noi, cetatenii tarii stim. Dar am sperat ca, in ultimul moment, va respecta Constitutia. In litera si spiritul ei. Aiurea.

L-am auzit si pe CTP la Realitatea Tv unde acuza partidele parlamentare ca nu sunt de acord cu solutia lui Basescu ca Lucian Croitoru este un tehnician asa cum au vrut ele, ca ... tot felul de bla, bla, blauri. Totusi, pana la urma a spus si un adevar. La alegerile prezidentiale, dupa 20 de ani de democratie, vom vota intre dictatura - actul ultim al lui Basescu, anticonstitutional - si democratie (imperfecta, murdara, oribila etc.).

Pana una alta, Lucian Croitoru s-a pretat la un joc murdar. La un joc in care Constitutia a ajuns hartie de sters la cur. Mai mult, a afirmat ca Basescu i-a garantat ca va ramane premier si dupa ce castiga alegerile prezidentiale ! Mie asta imi spune ca acest portocaliu mascat este un fripturist . La fel de odios ca ceilalti din PD-L. Nu ma intereseaza laudele care i se aduc, inclusiv de Daianu sau altii, privind inalta lui competenta in macroeconomie. Aici este altceva, este guvernarea unei tari in folosul cetatenilor, spre binele lor. Un Guvern isi apara cetatenii si renunta la unele cheltuieli bugetare pentru linistea lor, pentru bunastarea lor, nu promoveaza politici ca cele prevazute de acest Croitoru: marirea taxelor si impozitelor, concedierea personalului din functiile publice pentru a usura povara bugetului si folosirea banilor pentru investitii care sa aduca mai multi bani la buget. Eu, care nu sunt specialist in economie, spun ca astfel de idei sunt bune la FMI insa sunt absolut contraindicate la Guvernarea unei tari. Asa au facut Guvernele comuniste de sub Ceausescu. In alte state democratice, cu experienta in democratie, asa ceva nu este admis.

Vin si intreb. Stimate Croitoru, de ce nu vii tu si promovezi retragerea statului din investitii, privatizarea completa a firmelor cu capital de stat si stimularea investitorilor privati sa investeasca in drumuri, cai ferate, autostrazi etc. ? Domnule Croitoru, gandesti ca un comunist.

Pana acum, nu s-au produs defectiuni intre partidele care formeaza actuala majoritate parlamentara. Se vor produce ? Cine, cand si cum. Acum vom vedea.

Astept sa vad cum va sesiza CCR seful Senatului, Mircea Geoana.

4 comentarii:

Florin Matei spunea...

Cepeca,

Am spus-o şi pe blogul meu: Băsescu exploatează din plin frustrarea d-lui Lucian Croitoru. Să nu uităm că acesta n-a reuşit să acceadă în funcţia de vice-guvernator al BNR pentru că Parlamentul l-a votat pe Bogdan Olteanu, un liberal. Spiritul de frondă poate fi, uneori, extrem de periculos...

Crăciun Florin spunea...

O exploateaza degeaba daca partidele nu il vor. O ma uit si pe blogul tau.

Anonim spunea...

Va chinuiti degeaba, Constitutia ii da dreptul sa aleaga pe cine vrea el, pentru ca nici un partid nu are MAJORITATE ABSOLUTA.

Crăciun Florin spunea...

Gresesti @Anonim. Din pacate.

Consultarile, prevazute imperativ de Constitutie, au scopul de a identifica persoana care are sau poate avea capacitatea de a fi sprijinit de o majoritate parlamentara in actul guvernarii. Pentru ca Guvernul este subordonat Parlamentului si nu Presedintelui, partidele care formeaza o majoritate parlamentara impun premierul pe care sunt dispuse sa il sprijine. Simplu.