luni, 5 octombrie 2009

Niste pupini basescieni de tot rasul.

M-am uitat la un pupin pe blog. Baiat inteligent el, dar acum am ramas tablou. S-a inflamat de la o prezentare pe Realitatea TV a candidatilor, postand o "Reactie".

Cei de la Realitatea TV l-au prezentat pe Basescu ca avand profesia de "marinar". Base si altii care au la radacina profesia de marinar nu cred ca se supara daca i se spune "marinar". Pupinii lui insa, sunt foc si para.

In mintea lor, atata cata mai au, a-i spune lui Basescu ca este marinar ar fi o insulta. Cica il degradeaza ! Caraghiosi.

Dar sa punem imaginea cu pricina la vedere, pe care o iau de la un alt pupin.


Marii oameni ramasi in istorie si-au declarat, intotdeauna, aparteneta la o profesie care, in momente deosebite, le-a adus gloria. Marii generali ai lumii s-au considerat "ostasi/soldati", marii marinari ai lumii s-au considerat simpli marinari, altii s-au considerat aviatori, marii descoperitori ai lumii s-au considerat chimisti, mecanici, electricieni atc. Nici unul nu s-a laudat cu gradul militar , functia in marina, gradul didactic sau specializarea. Marii invatati ai lumii au spus, despre ei, ca sunt dascali. Desi, in toate cazurile, cei care au performat au fost generali, amirali, colonei, maiori, profesori universitari, profesori, ingineri, tehnicieni etc.

Ba unul dintre ei sare cu "informatia" ca Basescu este "inginer si ofiter de marina". Sarmanul pupin. Basescu este inginer prin echivalarea studiilor de marina, la Institutul de marina, ca masura de protectie in "viata civila". Brevetul pe care il are Basescu nu confirma aptitudinile ingineresti ci pe cele de comandant de nava, alta mancare in alta traista. Mai apoi, toti ofiterii de marina sunt marinari. Gradul pe care il au confirma nivelul studiilor la care au ajuns. Dar ce sa ceri pupinilor.

Marinarul este un profesionist de elita. La fel ca aviatorul. La fel ca alte profesii. Ofiter de marina poate fi oricine. Dar marinar nu. Ca sa dau un exemplu, imediat dupa revolutie, un locotenet-colonel chimist, profesor la Institutul de marina, revolutionar bagaret la TV, a devenit, asa peste noapte (militarii spun "la apelul bocancilor"), contraamiral si a tot urcat in grad pana la amiral. O blasfemie pentru profesionistii marinari. Individul raspundea la numele Cico Dumitrescu. Acest individ a ajuns ofiter de marina insa cu toate gradele luate nu ar fi putut lua brevetul de comandant de nava ! Ei bine pupinilor, Basescu tocmai cu acest brevet se lauda, acest brevet ii confera demnitatea pe care o afiseaza dan cand in cand, aceea de marinar !

Ca atare, sarmani pupini portocalii, eu cred ca Basescu a fost onorat, ii este recunoscuta o calitate, cea de marinar, la care si el tine deosebit de mult. Pacat de voi. Sarmani cu duhul.

2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Haha! Saracii. Sunt disperati rau. Dar Basescu spune el insusi despre el ca e MARINAR! Doamne pazeste, bolnavi mai sunt dementii. :)))

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Ca sa vezi ce "mai" au in cap !