vineri, 30 octombrie 2009

Basescu este pe tapet.

Campania prezidentiala are o anume savoare. Ies la iveala tot felul de ispravi ale candidatilor, facute mai in tinerete sau la maturitate. Facute ca oameni sau facute in calitati oficiale.

Basescu este in prim-plan zilele astea. Informatiile aduse de presa in discutie sunt multe, diverse si pot pune pe ganduri oamenii care au instructiunile de folosire a creerului la ei.

Basescu joaca murdar. Este in natura lui sa transforme in latrina locul in care sta, locurile pe unde umbla. Sunt unul dintre cei care l-au votat la Capitala (de doua ori) si la Presedintie. Nu a fost suficient, a fost prea mult. Stiu si din primavara lui 2005 nu il mai am la inima. Mi-am cerut scuze, public, pentru faptul ca votul meu a contribuit la aducerea in fruntea tarii a celui mai slab Presedinte al Romaniei devenit, intre timp, principalul pericol pentru soarta intregii tari. Sper ca votul de acum sa contribuie la repararea, in mica masura, dar totusi o reparare, a greselii de atunci.

Patru ONG-uri puternice, vizibile si destul de influente in mediul public au semnalat incorectitudinea campaniei lui Basescu. Pentru ca sloganul cu care Basescu defileaza prin tara, "Basescu pentru Romania" este cam saracut din punctul de vedere al mesajului si radicalizeaza, pentru a-l respinge pe candidat, mare parte a alegatorilor, sinistrii consilieri basescieni au reluat campania anti-Parlament din 2007 a marinarului si PD-L cu afisele care incita la ura si razbunare impotriva unor oameni care, alesi conform legilor in vigoare, sunt parlamentari. Personal cred ca parlamentarii PD-L sunt prea multi. Fara ei Romania ar fi mai linistita si s-ar rezolva altfel problemele care, inevitabil, apar in viata natiunii.

Cele patru ONG-uri (Asociaţia Pro Democraţia, Centrul pentru Resurse Juridice, Transparency România şi Agenţia de Monitorizare a Presei - Active Watch) nu contesta "dreptul" Presedintelui de a convoca un referendum pe o problema de interes national, ci faptul ca data tinerii acestuia, 22 noiembrie, se suprapune cu data primului tur a alegerilor prezidentiale, astel ca Traian Basescu isi asigura, prin a doua campanie de imagine, un avantaj neloial fata de ceilalti competitori. Un articol lamuritor este aici, in "Cotidianul". De asemenea, aici, in "Gardianul" este o sinteza despre referendumuri. Nu trebuie ratata opinia din "Gandul", scrisa de Rodica Ciobanu:

"... cer acum Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu referendumul privind legislativul unicameral, declanşat de preşedintele-candidat Băsescu, chiar în ziua primului tur al scrutinului prezidenţial. Motivele: se creează premisele unei fraude electorale prin faptul că se va vota în aceeaşi secţie, cabină şi se va semna pe aceeaşi listă atât pentru noul şef al statului, cât şi pentru referendum, ceea ce va face procesul greu de monitorizat; candidatul Băsescu se autopoziţionează în avantaj faţă de concurenţi prin votarea simultană a preşedintelui şi a temei sale electorale; cetăţenii nu au fost informaţi despre substanţa şi consecinţele referendumului, neexistând o dezbatere publică pe acest subiect".

Analizele sunt bune. Corecte. Avand in fata doua "sarcini" de rezolvat, alegatorii "se vor simti legati" ca votand pentru referendum sa dea votul celui care l-a cerut, adica lui Basescu. Astfel, chiar si cei care ar opta, in ultimul moment, pentru alt candidat ar fi in dilema: sa voteze pentru Parlament unicameral si Basescu sau sa voteze pentru Parlament unicameral si alt candidat ? Daca este de acord cu un Parlament unicameral va trebui sa voteze cu Basescu pentru ca acesta ii promite ca va realiza acest lucru ! Nu mai spun despre faptul ca se nasc mari suspiciuni cu privire la modalitatile practice in care va decurge votul. Diana Tusa isi pune intrebari cu temei. Chiar daca BEC a venit cu unele clarificari procedurale, in sensul ca presedintele de sectie va bara rubrica ramasa neutilizata in cazul in care alegatorul opteaza doar pentru participarea la un singur eveniment electoral (alegerea Presedintelui sau referendum) treaba este nesigura atata timp cat alegatorii, in majoritatea lor, nu cunosc aceste amanunte procedurale, operatorii din sectia de votare pot influenta ca oamenii sa semneze pentru ambele evenimente urmand ca mai apoi, buletinele neutilizate sa fie completate si introduse in urna ba, mai mult, oamenii sa primeasca buletine deja completate. Totul este posibil iar garantiile date de PD-L prin "sticlistii" lor ca partidele au in sectiile de votare reprezentanti nu sunt suficiente din moment ce s-a observat ca PD-L are bani suficienti pentru cumparat "constiinte" iar unele "constiinte" se lasa cumparate cu destula usurinta ! Modelul Basescu de sfidare si incalcare a legii, incepand cu Constitutia, are prozeliti mai peste tot, asa ca ...

Basescienii au confirmat, prin Sever Vonescu, ceea ce ONG-urile au semnalat. Chiar daca s-a vrut o replica "dura" data societatii civile neaservite politicianului Traian Basescu asa cum sunt cei de la GDS si SAR, ea confirma afirmatiile lor.

"În loc să îndemne oamenii să meargă la vot, ONG-urile îi descurajează. Acuzaţia este nepotrivită, întrucât se confundă un instrument democratic cu furtul. ONG-urile propagă această confuzie în scop electoral. E ciudat că aceste organizaţii se alătură unui discurs politic, lucru neobişnuit", a replicat Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu în campania electorală.
Se observa, cu usurinta ca Sever Voinescu face ce fac de obicei pedelistii. Muta subiectul discutiei pe alt taram si se folosesc de repere legale pentru a a coperi o ilegalitate evidenta. Tocmai ca ONG-urile in cauza nu fac nici o confuzie. Spun doar ca modul in care se foloseste instrumentul democratic in discutie este o "frauda morala", Traian Basescu este intr-un sever conflict de interese: este si initiator, si jucator, si arbitru si comisie de disciplina. Toate in acelasi timp. Mai mult, se foloseste, cu nerusinare, de banul public si de aparatul de stat (cel atat de criticat in mandatul lui) pentru favorizarea lui in campania de alegeri. In afara banilor PD-L, si acestia obtinuti destul de dubios, se foloseste de banii Guvernului pentru propria campanie pe motiv de instrument democratic. Iar Stolojan propune scaderea salariilor bugetarilor si reducerea pensiilor pentru ca Guvernul sa poata indeplini cerintele FMI !



Campania PD-L si a stafului basescian are insa o problema. Au platit, se pare, peste 2 mil. euro pentru afise iar semnalele din teritoriu sunt nesatisfacatoare. Imaginea lui Basescu, holbat si intr-o ureche, sinistru, malefic, are din ce in ce mai multi adversari in randul parintilor oripilati, ai copiilor si ai celor care mai au bun simt. Iar cei care stiu sa citeasca si sa aprecieze critic un mesaj observa, cu usurinta, ura si veninul revarsate de mesajele basesciene. Bancurile si glumele la adresa campaniei basesciene au determinat, se pare, deontologii de la Cotroceni sa ceara inlocuirea acestor afisaje pentru ca le strica socotelile. Alti bani, alta distractie ...

Peste aceste probleme "de referendum" se suprapune, cu insistenta, lucratura mafiota a lui Basescu in cazul Hayssam. Detalii sunt destule, in special in "Gardianul" care, in numarul de azi, da toate "probele": scrisorile lui Hayssam, discutia intre acesta si gl. Degeratu, analize ale actiunilor lui Basescu etc.

La o analiza atenta se poate observa, pe langa informatiile de tip can-can, faptul ca Traian Basescu a sustras legii si actului de justitie intreaga afacere. Iar procurorul Nastasiu a jucat partitura lui Basescu in loc sa o joace pe cea a legii. Faptul ca Nastasiu a fost alungat din Procuratura inseamna ca Basescu a crezut ca nu mai poate avea nici o influenta asupra evenimentelor petrecute. Ei, uite, nu este asa. Dupa ce procesul lui Hayssam s-a finalizat cu condamnarea acestuia, dupa ce Hayssam a reusit sa plece din tara "la timp" pentru a nu ajunge in fata instantei de judecata competente, dupa ce ca judecata s-a facut fara sa existe o declaratie de invinuit la dosarul cauzei (?!), ies la iveala mijloacele de proba care duc la concluzia, de bun simt, ca Traian Basescu este coautor la faptele imputate lui Hayssam !

Eu imi pun intrebarea. Nu cumva Hayssam a fost "acarul Paun" ?

Este clar ca Traian Basescu a devenit anti-eroul. Cei cinci ani de mandat au aratat ca in 2004 noi am ales un fals. In realitate, Traian Basescu a ramas acelasi contrabandist si bisnitar cu tigari de contrabanda, cu blugi, cu aparatura electronica ieftina vanduta scump unor romani snobi.

Alecu Racoviceanu vine si cu un banc despre Basescu care il confirma in nebunia lui:

“Sunt comandantul navei «Biruinta», virati 10 grade la stanga, ca sa nu ne ciocnim!”

Se aude o voce: “Virati voi 10 grade la dreapta!”

“«Biruinta» nu isi schimba cursul, virati la stanga!”

Vocea, din nou: “Virati 10 grade la dreapta!”

Suntem nava romaneasca «Biruinta», ne vom ciocni daca nu virati 10 grade la stanga!

Treaba voastra daca nu virati la dreapta, noi suntem farul!

Ultimele replici ar putea fi rescrise intr-un nou registru. El, Traian Basescu, Presedintele Romaniei, a luat o directie care duce la un conflict major cu Parlamentul Romaniei. Ii cere Parlamentului sa faca cum vrea el. Parlamentul ii va da dovada ca este ca "farul" ! Parlamentul este reprezentantul suprem al poporului roman si nu poate sa se dea la o parte din drumul lui Traian Basescu. Pentru ca Traian Basescu merge catre dictatura personala iar acesta este un drum pe care noi, ceilalti, nu il mai dorim. Traian Basescu nu pricepe ca actiunile lui au dus la constientizarea, de catre cei mai multi dintre romani, a faptului ca Parlamentul Romaniei, mai mare sau mai mic, reprezinta singura garantie a romanilor pentru o viata libera intr-un stat democratic.

5 comentarii:

Florin Matei spunea...

Hm... Nu doar Băsescu e periculos, dacă iese iar preşedinte, ci toată armata lui de portocalii, din care - iată - nu dezarmează nimeni, nu iese din rând nimeni, nu crâcneşte - altfel decât ce i se scrie pe bileţel - nimeni. Ne vor călări ăştia de ne vor merge fulgii. Aşteaptă ca o haită de lupi să câştige din nou Băsescu, pentru a-şi face apoi mendrele nestingheriţi. Mi-e frică de ei, Florine...

Crăciun Florin spunea...

Tizule, treaba este seriosa daca iese individul. La ioska, pe blog - "pe surse" -, este o adresa a unui sef de la Romsilva care da dispozitii subalternilro sa lucreze impreuna cu cei din PD-L local la promovarea imaginii lui Basescu. Iar Ioan Oltean le atrage atentia ca, in situtia in care Basescu nu iese Presedinte, toti isi vor pierde locurile de munca ! Disperarea cu care Boc si ai lui au inlocuit toti functionarii cu pedelisti (de aici sunt cheltuielile suplimentare cu forta de munca in acest an) arata care a fost scopul: le-a dat ce au cerut si acum le cere sa dea. Nu au nici o jena.

In alta parte se recomanda liberalilor sa iasa la munca in strada. Corect. In discutii cu oamenii pe strada, profitand de ocazii sau in dicutiile cu persoanele cunoscute, la o plimbare macar, poti profita si promova o idee anti-Basescu.

Eu discut cu fostii mei colegi din liceul militar. Pe blogul promotiei. Se pare ca sunt hotarati, nu stiu cati dintre ei, sa nu voteze cu Basescu. Mai mult, alti colegi, in mediile militare in care au activat, au actiuni anti-basesciene evidente. Toti sau aproape toti au votat cu Basescu in 2004 ! Eu intretin, alaturi de alti fosti colegi, campania anti-Basescu.

Cred ca voi iesi si pe strada. Oricum, la dicutiile cu oamenii care ma cunosc atunci cand mi se cere parerea, chiar daca numai pentru "o consultatie" juridica (oamenii au si necazuri), nu uit sa le amintesc de la cine le vine supararea.

Daca nu vrem sa ajungem la balamuc trebuie sa facem totul pentru a scapa de Basescu si portocalii lui.

Florin Matei spunea...

Am recitit ce-ai scris şi-am ajuns la o concluzie: că Băsescu nu e pe tapet, ci pe făraş!

Crăciun Florin spunea...

Florine, este posibil sa ai dreptate. Imi doresc acest lucru. Urez tuturor celor care doresc ca mine, multa bafta !

Anonim spunea...

на официальном веб-портале вы можете почитать огромный набор [url=http://www.filmkpktut.ru/]видео телефон[/url].