sâmbătă, 3 octombrie 2009

Mircea Geoana a avut un discurs care mai mult il acuza.

Geoana a avut un "discurs bun (?!)", anti-basescian, dar cu elemente care nu pot fi acceptate de un liberal sau de oamenii care isi doresc sa traiasca liber. Cum se va vedea, Geoana ne propune sa inlocuim "constructivismul" basescian cu unul socialisto-geonist. Mesajul lui este de a schimba stapanul. Un fel de revenire la valorile socialismului, insa un socialism cosmetizat, geonist, "adaptat" cerintelor europene. Un socialism copiat de la fratii din Franta, Spania, Italia si mai ales Suedia. Ei bine, nu cred ca romanii pot fi socialisti. Nativ, romanii sunt mai inclinati catre valorile libertatilor individuale si capacitatilor lor de a crea si a avea propriul destin. Nu neg ca sunt si printre romani unii care considera a fi mai comod sa astepte sa le dea statul ceva, acolo, cat de putin. Acum sunt mai multi. Maine vor fi din ce in ce mai putini. Vor fi inlocuiti cu tinerii care vor sa isi creeze propriul viitor si au nevoie de un loc al lor. Ei vor duce la schimbare. De fapt, cum se va vedea, tintele lui Geoana sunt tocmai acele persoane care stau cu mana intinsa dar si acelea care, in urma unor ani lungi de munca, au ajuns la pensie insa sunt oprimati de regimul basescian ce ii considera o povara pentru tara.

Dar sa punctez ce spune Mircea Geoana.
Au mai ramas 50 de zile în care vor fi presiuni, vor fi diversiuni, adversarul nostru va apela la şantaj şi intimidare pentru că asta ştiu ei să facă cel mai bine pentru că sunt disperaţi că vor pierde alegerile.
Bine-bine, cei din sala sau cei carora s-a adresat nu stiu la ce actiuni ale PD-L vor fi victime insa aici este vorba despre Geoana candidatul. El va fi tinta presiunilor, diversunilor, santajului si intimidarii ? Chestia asta era buna la parlamentare, la prezidentiale vorbim de un singur candidat. Oare nu cumva mister Geoana trebuia sa ii atentioneze ca, la adresa lui, a lui Geoana, Basescu si PD-L vor practica "sportul" respectiv ? Ba da. Cine i-a scris discursul se pare ca a uitat ce urmeaza a se intampla.

Când am intrat în această coaliţie au fost colegi care au susţinut că Băsescu nu se schimbă niciodată şi au avut dreptate.

De fiecare dată Traian Băsescu a stricat tot. În 1997 când ne pregăteam să intrăm în NATO acest om a spulberat CDR, în 2004 când ne pregătream să intrăm în UE, era datoria lui să primim toţi banii europeani la care aveam dreptul, şi-a înjunghiat aliaţii, şi-a alungat consilierii şi s-a îndepărtat de problemele oamenilor. Asta e ceea ce fac şi acum.

Pentru ţară şi pentru români TB este o năpastă mai sunt 50 de zile şi scăpăm ţara de el.

...............

Traian Băsescu a distrus această guvernare, este al treile guvern pe care acest om îl pune la pământ şi a câta oară când acest om sacrifică această ţară pentru interesul personal. I-a dezbinat şi i-a întors pe unii miniştrii unii împotriva celorlalţi şi i-a ieşit. El duce România către naufragiu, sărăcie şi dezastru. Noi trebui să-l oprim!
Pai mai Geona mai, cum poti veni cu astfel de discurs ? Un om greseste odata, poate gresi a doua oara, dar cand o face si a treia oara se cheama ca este prost. Asta o spun ca sa iti dau ceva credit. Pentru ca daca stau sa ma gandesc mai bine, daca nu esti prost inseamna ca esti la fel de ticalos. Ca atare, dupa ce timp de peste 9 luni de zile ai praduit cot la cot cu basescienii, dupa ce ca ai stiut ce fac si pot face basescienii sa vii si sa te lamentezi ca o tarfa inselata la bani este prea de tot. Prin acest discurs ai devenit la fel de periculos ca Basescu. Nimeni nu poate avea incredere in tine. Fata de ceilalti lideri ai PSD care au coloana vertebrala tu esti modelul fara, cu coloana din gelatina, esti unsuros si puti a marsavie. Nu poti fi partenerul nimanui. Ba da. Doar a celor de teapa ta, cum ar fi Basescu, Boc, Videanu, Berceanu, Vadim, Becali. Aici, intre acesti politicieni iti este locul.
În vremuri de criză economică Traian Băsescu a aruncat ţara în criză politică. Criză, numele tău este Băsescu!
Esti putin incorect mister Geoana. Esti la fel de vinovat ca Basescu pentru actuala criza. Si economica si politica.

Radacinile crizei economice, salbatice, din Romania se gasesc in parteneriatul dintre PD-L si PSD de praduire a Romaniei. Atunci cand tara a avut nevoie acuta de stabilitatea aparatului administrativ, voi, tu si Basescu/Boc, ati dezorganizat institutiile publice aducand la conducere habarnistii. Sfertodoctii cu carnete de partid si cotizatii grase la bugetele partidelor voastre. Tu esti unul dintre cei care au adus tara in haos.

Istoria consemneaza astfel de momente insa eu o sa ma refer la unul cu caracter militar. Stalin a distrus conducerea armatei ruse inainte de conflictul cu Germania lui Hitler. Avea el parerea ca ofiterii rusi nu sunt crediciosi partidului ! Rezultatul s-a cuantificat in pierderile uriase in oameni si bunuri, in ani grei pentru rusi, in pierderi imense pentru intreaga Europa. Tu si Basescu ati facut exact acelasi lucru in ajunul bataliei cu criza financiara internationala. Ati decapitat conducerea tarii si ati inlocuit specialistii cu sfertodoctii din partide. Rezultatul este dezastrul de azi. Numele crizei este Basescu&Geoana. Asta este adevarul.

În ultimii 5 ani de zile lui Traian Băsescu nu i-a păsat decât de el şi de locul lui de muncă. 800 de oameni îşi pierd locul de muncă în fiecare zi, 4 milioane de români trăiesc la limita sărăciei, 9 milioane merg pe uliţe de pământ şi nu au canalizare.Traian Băsescu a scufundat românia în noroi.

Aici nu pot spune decat ca esti un mare mincinos. Mai Geoana, fie esti prost ca noaptea fie esti la fel de ticalos ca Basescu. Daca in prima ipoteza formulata de tine ai dreptate, da, lui Basescu nu i-a pasat decat de el in cei cinci ani, celelate afirmatii sunt valabile doar pentru perioada de 9 luni de guvernare pesedisto-pedelista. Hai sa iti spun eu ca pe timpul guvernarii liberale a lui Tariceanu locurile de munca nu se pierdeau ci se canstigau, dezvoltarea bazata pe cerere era cea mai inalta din UE, pensionarii au castigat la pensie pentru ca fondul de pensii a crescut prin marirea numarului de contribuabili, oamenii si-au cumparat mai multe case, masini si bunuri de folosinta indelungata decat in perioada anterioara de guvernare pesedista (pe undeva destul de asemanatoare cu perioada basesciano-geonista, in special atunci cand vorbim despre suspendarea drepturilor oamenilor pe motiv de lipsa de bani la buget in timp ce clientela politica isi construieste cu banii pentru spitale, scoli si Justitie, telegondole, site-uri de promovare a portocaliilor, fantani cu muzicute etc.).

Vreau o singură Românie în care pensionarii, părinţii şi bunicii noştri să fie respectaţi. Traian Băsescu a spus că sunt o povară şi că sunt asistaţi social după o viaţă de muncă, de sacrificii şi dedicată construcţiei acestei ţări. (...) Trebuie să începem acest nou proiect naţional prin a le acorda părinţilor şi bunicilor respect. Avem nevoie de un cod al pensionarilor în care să fie trecute negru pe alb toate drepturile pe care le merită după o viaţă de muncă, şi vă rog să fiţi alături de mine. Vreau o singură Românie în care agricultorii să aibă un trai mai bun, cred cu tăria că agricultura va relansa economia românească.

Vă amintiţi că Traian Băsescu a spus că bătrânii sunt o povară. Aş vrea să-l văd pe Traian Băsescu că spune acelaşi lucru privind în ochii doamnei Maria Ristea, o pesnionară de la Arad care după o vioaţă de muncă în trei schimburi are op pensie de doar 600 lei.
Ei bine Geoana, esti de o ticalosie fara precedent. Cand Basescu a spus asa ceva tu, impreuna cu ministrii tai, ai marsat catre realizarea scopurilor basesciene. Sa nu uitam pe Sarbu, de la munca care a dat dovada nu doar de obiedienta fata de dorintele basesciene dar a venit si cu initiative proprii, sa nu uitam de Nica de la interne care era mereu de acord cu Boc, sa nu uitam de Andronescu care si-a aparat atat de bine salariatii incat au ajuns scolile fara dascali insa nu a uitat patachina sa isi apere fotoliul de la Politehnica.

Da, Geoana, Basescu asa a spus. Dar Tu l-ai aprobat si l-ai ajutat in ticalosia sa.

Cota unică i-a îmbogăţit pe câţiva şi i-a nedreptăţit pe cei mulţi.
Cand gandesti cu fundul nu poti ajunge decat la o astfel de concluzie. Cum poti gandi sa creezi mai multe locuri de munca si sa dai industriei o noua sansa daca una dintre masurile care au facut asa ceva este astfel cotata de tine ?



In concluzie. O fi el discursul lui Geoana unul anti-Basescu, dar este si unul al unui mare mincinos. Fereasca Domnul sa trecem de la Basescu la Geoana !

3 comentarii:

Crăciun Florin spunea...

Salut. De acord. Te-am adaugat la blogroll si vin la prieteni. Imi plac bancurile (desi sunt varza in materie !) si cred ca o sa exploatez munca ta.

Toate cele bune.

Garcia Muerte spunea...

"Un om greseste odata, poate gresi a doua oara, dar cand o face si a treia oara se cheama ca este prost."

V-am citat pe D-voastra. Dar vreau sa va intreb oare acest lucru nu ne apare ca evident de ceva anisori? O fi fiind Iliescu un criptocomunist dar atunci cand la caracterizat sincer pe Geoana, nu a gresit deloc.

O personalitate de prostanac altoit cu un mincinos. Rezultat? Geoana!

PS: Poate doriti sa facem un schimb de linkuri. La mine figurati in blogrol de vreo luna.

Crăciun Florin spunea...

De acord @Garcia Muerte.