luni, 12 octombrie 2009

Sesizarea PD-L este inadmisibila.

Curtea Constitutionala a decis ca sesizarea PD-L pentru constatarea neconstitutionalitatii motiunii de cenzura a PNL si UDMR sa fie respinsa ca inadmisibila. Vezi Mediafax.

In motivare, Curtea Constitutionala comunica constitutionalistului Emil Boc (poate nu stiti, dar este, chipurile, profesor univeristar de drept constitutional !) ca in atributiile Curtii nu exista competenta de a constata constitutionalitatea actelor parlamentare ci doar a regulamentelor Camerelor.

Mihai Voicu are pe blogul sau o postare excelenta: Ce cauta motiunea la curte ?

Ei bine, inginerul Voicu a inteles mai bine Constitutia si atributiile Curtii decat constitutionalistul Emil Boc. Basca si fata de specialistii in drept (sa le spunem totusi juristi) ai PD-L din cele doua Camere: Roberta Anastase, Elena Udrea, Gherasim, Buda etc.

Actualizare:

"Salut decizia CC de acum câteva minute. Ea ne demonstrază că în România această instituţie poate da o lectură corectă Constituţiei şi de asemenea ne creează speranţa că eforturile lui Traian Băsescu şi ale PDL de a anula statul de drept din România sunt sortite eşecului, datorită faptului că există instanţe care funcţionează normal", a susţinut Crin Antonescu.

3 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Mihai Voicu, in afara de faptul ca e inginer, e un om foarte inteligent. Ceea ce nu se poate spune despre Boc. :)

Anonim spunea...

Vrei trafic pentru site-ul tau?
Vrei sa fi citit si recunoscut in presa romaneasca?
Vrei sa iesi din anonimatul internetului?

ACRONIM.RO te promoveaza 100% si mai ales, gratuit!

http://www.acronim.ro

Crăciun Florin spunea...

Buna Lilick,

Inteligenta ii deosebeste. Afirmatia ta este corecta.