miercuri, 14 octombrie 2009

De azi incepe o noua mare confruntare.

Azi se confrunta, deschis, Parlamentul cu Traian Basescu. Parlamentul democratic, cu exceptia PD-L, au semnat un acord pentru sustinerea lui Klaus Johannis. Independent. Basescu se pare ca va anunta pe Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului BNR, care sa formeze un Guvern cu politicieni de la mai multe partide.

Este evident ca Basescu vrea sa bage zazania intre partidele parlamentare. Va reusi ?

Faptul ca Lucian Croitoru a aceptat oferta lui Basescu inseamna ca este omul lui. A acceptat sa fie de partea unei confruntari a lui Basescu cu Parlamentul in speranta ca partidele, pentru interese politice diferite, vor rupe acordul abia incheiat si vor ramane pe mai departe dezbinate pentru a asigura "stapanirea" lui Basescu.

Parlamentul va trebui sa faca fata acestei provocari. Va trebui ca partidele politice sa nu dea vot de incredere unui guvern evident basescian asa cum se prefigureaza cel pe care Lucian Croitoru il va forma. Va merge mai departe Basescu ? Asa cum am presupus aseara, intr-o postare, Basescu va merge pana la a ameninta cu anticipatele care sa inspaimante parlamentarii care au depus eforturi pentru a fi alesi ca nu vor mai prinde un mandat. Cu riscul evident ca PD-L sa ia in jur de 20%, avand in vedere ca a devenit un partid candidat la moarte clinica.

In interventiile lui Lucian Croitoru de pana acum s-a vazut ca este de partea PD-L. Fara dubiu. Tipul este un independent de fatada.

Daca partidele semnatare a acordului pentru Johannis fac jocul lui Basescu, realizarea de ieri poate fi trecuta in istorie ca un "svac" parlamentar, o ultima "razvratire". Urmeaza desfiintarea Parlamentului. Nu este exclus ca unii sa fie dispusi la compromis.

Sunt curios cum vor evolua lucrurile.


REALITATEA.NET - Klaus Johannis: Sunt candidatul pentru postul de premier din partea PNL, PSD, UDMR, PC şi minorităţi

Niciun comentariu: