duminică, 18 octombrie 2009

Identitate comuna. PD-L este frate cu PCRM. Frate bun !

Citesc ziarul "Timpul" din Republica Moldova. Asa, de dimineata cu cafeaua in fata. Din cauza lecturilor am uitat sa mai sorb din zeama asta parsiva care imi satisface simturile. Se raceste. Dar, dar dau peste o scriere care ma pune pe ganduri. "National-bolsevismul contra democratiei liberale" este semnat de Iurie Chiorescu (imaginea alaturata).

M-au frapat similitudinile intre actiunile PCRM condus de Vladimir Voronin si PD-L condus de Emil Boc prin mandat limitat de la Traian Basescu. Sunt atat de multe asemanari intre actiunile PCRM si ale PD-L incat nu am cum sa evit concluzia ca cele doua partide, din doua tari vecine, au un numitor comun. Sunt constituite din fostii membri activi ai comunistilor de dinainte de '89 care vor sa detina puterea in continuare. Politica le permite acest lucru. Populatia neinformata si fara convingeri ferme este usor de pacalit cu cuvinte mari, nationaliste, nationalist-sovine, idealuri de nerealizat etc.

Ideea autorului nu a fost de a compara R.Moldova si regimul opresiv al lui Voronin cu Romania si regimul opresiv al lui Basescu insa eu nu pot sa nu le compar. Prea multe asemanari. Iar analizele impun, intotdeauna, desfacerea in elementele componente ale fenomenului, obiectului, actului, faptei. La urma le compari cu cele similare. Si eu am gasit aceasta similitudine. Socant.

Sa trecem la cateva pasaje din articolul lui Iurie.

"Unii politologi erau înclinaţi să creadă că regimul Voronin n-a fost unul comunist, deoarece nu s-a axat pe valorile fundamentalismului marxist-leninist şi a servit interesele unui clan de familie. La prima vedere, comuniştii moldoveni au neglijat unele dogme privind nerecunoaşterea proprietăţii private, a pluralismului politic şi n-au insistat asupra proverbialului rol conducător al clasei muncitoare. Aceste lucruri însă sunt neesenţiale pentru neocomunişti, începând cu khmerii roşii şi terminând cu regimul lui Hugo Chaves din Venezuela".

La fel ca PCRM, PD-L se dovedeste pe zi ce trece ca este un partid care serveste interesele clanului familiei Basescu. Faptele sunt, suficiente, presa a scris despre ele insa nu le-a incadrat astfel. Chiar si faptul ca PD-L a renuntat la demnitate pentru a satisface poftele familiei. Elena Basescu (EBA) este aleasa, dintr-o data, fara nici un merit de pana atunci in conducerea tineretului PD-L, oponentii fiind nu doar criticati ci si exclusi din partid. Pentru alegerile parlamentare europene intreg partidul s-a pus "luntre si punte" pentru ca "independenta" EBA sa adune numarul necesar de voturi pentru a castiga. Si a castigat. Monica Ridzi la Petrosani a muncit enorm pentru a justifica sinecurile primite de la partid, ministru si membru in conducerea PD-L. Elena Udrea s-a dat peste cap facand cadou celeilalte Elene, cocon "domnesc", sediul de campanie, publicitate pe banii Ministerului Turismului etc. Cele trei erau vazute in toate stirile. Nu a fost televiziune, nu a fost ziar, nu a fost site care, cu stiinta sau fara, sanu contribuie la campania Elenei Basescu. Nu mai spun de Traian Basescu care, fara nici un dubiu, s-a invatat sa primeasca, pe nedrept, avantaje care costa, pe contribuabili: serbarile locale inmultie ca ciupercile dupa ploaie sunt din banii contribuabililor, fie la nivel national fie local, insa in folosul unui singur om: Traian Basescu. Fratele Mircea Basescu a fst inconjurat cu interes de tot felul de afaceristi verosi care aveau nevoie de comenzi de la stat sau de neinterventia statului, potrivit legii, in afacerile veroase cu armament, munitii si explozivi pentru zonele tulburi ale lumii, la intrecere cu clanurile mafiote internationale. Iar fratele cel mare, Traian Basescu, sta de paza: conduce CSAT, serviciile de informatii si are grija prin servii din aceste servcii sa nu apara defectiuni.

"Cele mai distincte şi stabile caracteristici ale regimurilor comuniste sunt ura, intoleranţa faţă de oponenţi, crearea permanentă a imaginii duşmanilor interni şi externi, exterminarea sau izolarea celor care se opun dictaturii, lipsa totală de respect pentru drepturile omului şi legislaţie în general".

Ce lipseste din cele expuse PD-L ? Denumirea lui de Partidul Democrat-Liberal este o simulatie juridica. Sa nu uitam ca PD isi trage "seva" din FSN, el este urmasul de drept al FSN, si recunoaste acest lucru. Iar FSN a fost constitutit la inceput de persoanele care s-au opus comunismului insa s-a curatat intre timp de o Doina Cornea, Victor Rebeciuc, Ana Blandiana si altii care au constatat ca intre PCR si FSN nu exista decat o schimbare de lideri. Aparusera partidele istorice, cum ar fi PNT, PNL si PSDR. Partidele istorice si-au luat membrii naturali, urmasi ai taranistilor, liberalilor si social-democratilor interbelici si s-au separat de comunistoizi. Acestia din urma s-au divizat. PDSR-ul lui Iliescu a preluat PSDR si si-au schimbat numele in PSD pentru a arata ca este urmasul partidului interbelic. FSN si-a schimbat denumirea in PD, prima simulatie politica.

Timpul a trecut iar PD-ul a confirmat prin fiecare act si fapt ca este "demnul" urmas al comunistilor lui Ceausescu. Sa desfacem fraza autorului pe componente:

- ura, intoleranţa faţă de oponenţi,

-
crearea permanentă a imaginii duşmanilor interni şi externi,

-
exterminarea sau izolarea celor care se opun dictaturii,

-
lipsa totală de respect pentru drepturile omului,

-
şi legislaţie în general.

Lipseste ceva PD-L si nu stiu ? Nu sunt acestea caracteristicile PD-L si nu definesc ele comportamentul lui Basescu ? Ba da. Din plin. Si putem adauga aici multe, multe, enorm de multe amanunte, fara a uita ca actele normative pe care si-a angajat raspunderea Guvernul Boc cu complicitatea PSD condus de Geoana continenorm de multe "particularitati" care, mascate de ideea generoasa a reformelor pentru oameni sunt de fapt impotriva cetatenilor tarii. Nu mai spun de "generoasa" zestre ce urmeaza a o gestiona urmatoarele guverne in urma imprumutului de la FMI si a avalansei de imprumuturi de la banci facute de basescienii fara minte si pricepere in administratia tarii. Unde s-au dus banii ? Bine, bine, salariile si pensiile bugetarilor are o valoare din PIB dar restul ? Restul s-au dus pe functionarea ministerelor si structurilor administrative inutile infiintate de Basescu si Boc, pe cheltuielile administratiei prezidentiale, pe promovarea imaginii lui Basescu ca "cel mai iubit conducator", adica pe cultul personalitatii lui Traian Basescu.

Mai este nevoie sa arat cum nu sunt respectate drepturile omului ? Pai acuzele la gramada aduse unor categorii sociale "speciale" ce inseamna ? Dar ultima actiune a lui Basescu de a refuza vointa cetatenilor exprimata prin alesii lor in Parlament, aceea de a desemna pe Klaus Johannis ca premeir, nu este o incalcare a drepturilor noastre cetatenesti ? Ba da.

Dar sa mergem mai departe si sa vedem cat de mult se aseamana PCRM-ul lui Voronin cu PD-L-ul lui Basescu.

Dosare penale la comandă, confiscări ilegale de proprietăţi, epurări de cadre pe motive politice - toate au fost cunoscute din plin de membri ai PLDM chiar de la înfiinţarea acestui partid şi până nu demult. SIS-ul, Procuratura Generală, Ministerul de Interne, Ministerul de Justiţie ş.a. au fost transformate în comandouri represive comuniste, care în opt ani s-au dezvăţat să mai facă şi altceva decât să se răzbune pe cetăţenii care au alte viziuni decât „conducerea de vârf a ţării”.

Eiiii ? Nu va este ceva cunoscut ? Mie da. Si pentru a da valoare celor afirmate, va rog sa cititi cu atentie ce urmeaza:

„Pentru ei, drepturile omului şi exerciţiul democratic sunt elemente decorative ale unei propagande mincinoase menite să asigure confortul moral al dictatorilor”, menţiona încă în anul 1986 academicianul Andrei Saharov.

Lectura acestui articol m-a determinat sa fac aceasta postare. Acesta este adevarul despre PD-L si despre politica lui Basescu. Sunt frati cu PCRM iar Basescu este un alter ego pentru Voronin. Daca le luam sange nu este exclus sa aflam ca sunt rude ffff apropiate.

3 comentarii:

romeo tarhon spunea...

MISCAREA ROMANIA ALTFEL
Comunicat

Membrii fondatori ai Grupului de Initiativa anunta constituirea asociatiei civice Miscarea România Altfel, prescurtat Mi.R.A., având scopul de a promova generosul proiect „România Altfel” si programul strategic „România. O viziune pe 30 de ani” prin care Casa Regala a României propune propriul parteneriat istoric tuturor mediilor – politic, economic, administrativ, mass-media si civic - pentru o dezvoltare durabila a României. In acest sens, Miscarea România Altfel si-a stabilit urmatoarele obiective:

Constientizarea si unificarea ideatica a tuturor asociatiilor, aliantelor, formatiunilor, organizatiilor si a membrilor societatii civile, indiferent de orientarile politice, pentru reformarea, purificarea morala si reconstructia din temelii a României moderne, europene.
Mobilizarea energiilor pozitive ale natiunii române si polarizarea valorilor traditionale si contemporane în jurul celor mai morali si reprezentativi militanti pentru educarea si pregatirea congenerilor nostri, a tinerilor mai ales, în vederea reafirmarii fiintei nationale, a demnitatii si prosperitatii României.
Adresa electronica Mi.R.A. este:http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/

APEL catre membrii si simpatizantii MISCARII ROMANIA ALTFEL
Stimati prieteni,
A trecut o luna de cand existam in spatiul virtual. Dar a venit timpul sa ne intalnim in fapt, sa notificam formarea Colegiului Director provizoriu al miscarii., sa adoptam STATUTUL si ACTUL DE CONSTITUIRE si sa incepem demersurile pentru inregistrarea juridica. Este primul pas pe care trebuie sa il parcurgem. Va invitam sa participati la acest eveniment.
Pentru mai multe detalii accesati: http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/
Va multumim.
INTALNIREA VA AVEA LOC LUNI, 19 OCT.2009, ORA 16.00 IN PIATA UNIVERSITATII, LA FANTANA ARTEZIANA.

.

Donkeypapuas spunea...

Când l-am văzut prima oară pe acest Croitoru, prima imagine avută în minte a fost cea a premierului Vasile Tarlev alături de Voronin. Aruncaţi o privire la ultima postare de pe blogul meu şi spuneţi ce părere aveţi (ultima propoziţie o puteţi scoate la moderare)

Crăciun Florin spunea...

@romeo tarhon,

Ideea este buna. Chiar daca nu sunt unul dintre cei care au convingeri monarhiste totusi voi voi studia materialele voastre. Va urez succes. Ideea imi place.

@Donkeypapuas,

Am citit ultima ta postare. Foarte, foarte interesanta. Este plauzibila. O fi avand nevoie Basescu de ceva reclama ?