vineri, 16 octombrie 2009

Realitati si manipulari ordinare.

Dupa ce a violat Constitutia in public, Traian Basescu a mai anuntat un viol. Daca nu va trece Croitoru, va desemna un premier de la PD-L. Asa cum am banuit, punandu-ma in situatia lui. Ameninta cu anticipatele insa are cateva probleme de rezolvat. In primul rand nu vor fi anticipate. In ultimele 6 luni ale mandatului Presedintelui nu pot fi organizate anticipate chiar daca sunt picate doua propuneri de Guvern. O situatie total aparte care urmeaza a fi solutionata, daca se ajunge pana acolo, de Curtea Constitutionala. Dar nici timp nu mai este. Asa ca Geoana trebuie sa introduca de urgenta la CCR contestia la nominalizarea lui Croitoru in detrimentul vointei Parlamentului. Sa nu mai apuce capcaunul de la Cotroceni sa mai comita un afront la adresa Constitutiei.

Basescu scade. Are in jur de 30% in sondaje iar trendul negativ a depasit faza in care "plana" ajungand in faza "picaj". Partiduletul lui de suflet alearga vioi catre baremul de 20%, scaderile in sondaje fiind mai severe decat in cazul matelotului betiv. Timpul pana la alegeri, primul tur pe 22 noiembrie, este prea lung. Dupa mai toate calculele, in turul II Basescu va preda stafeta. Oricarui contracandidat. Crin Antonescu si Mircea Geoana sunt cei mai apropiati de obiectiv insa nu trebuie neglijat Sorin Oprescu. Suntem in 16 octombrie, azi Crin si-a inregistrat candidatura la BEC, si pana in 22 noiembrie mai este cale lunga.

Alesul marioneta al lui Basescu, un tehnocrat specializat in teorie macroeconomica, cuvantator cu vorbele altora despre macroeconomie insa paralel cu managementul si raspunderea manageriala a castigat prima sustinere. PD-L il sustine pana'n panzele albe. De ce nu ma mir ? UDMR a fost si el la intalnire, au fost civilizati si l-au anuntat pe Croitorasul cel viteaz care "omora" cate sapte muste dintr-o lovitura in biroul lui de la BNR ca au candidatul lor: Klaus Johannis. Clar. UDMR ramane alaturi de celelalte partide democratice: PNL, PSD, PC si minoritati.

Klaus Johannis nu a plecat acasa. Asteapta nominalizarea. Atitudine inteligenta, capteaza atentia opiniei publice care vede in el o solutie viabila de premier (vezi postarea mea "Sondajul crizei").

Basescu se crede pe cai mari insa, se "..." in mijlocul casei. Sa nu uite ! Va trebui sa curete. Si va curata si el si panaramele care il sustin. Si vor fi curatati de electorat care ii va scoate in istorie. Singurul partid promotor al dictaturii dupa partidul comunist. Singurul partid dupa '89 care a promovat si aplicat aceleasi politici ca Partidul Comunist Roman: egalizarea cetatenilor, uniformizarea veniturilor, indatorarea populatiei pentru gloria "iubitului conducator", politizarea procurorilor, politistilor si securistilor, instrumentarea de dosare penale adversarilor politici. Nu au avut timp, doar 9 luni, ca mare lucru de nu reinfiintau inchisorile politice si tribunalele poporului.

Intre timp, vioi nevoie mare, pupincuristii basescieni duc o campanie dura pentru dezinformarea oamenilor. Sa vedem, totusi, instrumentele folosite si marimea tintei.

Netul este accesat de zeci de mii daca nu sute de mii de "invadatori". Cei care folosesc net-ul sunt si ei impartiti pe culori politice sau fac parte din indiferenti. Media se prezinta si in format electronic si este accesata. Insa ramane limitata la cei care citesc pe net. Putini. Propaganda pro-Basescu si pro-PD-L a HotNews, Evenimentul Zilei, Basescu 1Tv (R1Tv) si care or mai fi
au un public limitat. Il cunoastem, sunt mai multi talibani din Modrogan decat persoane noi, interesate de ofertele portocalii. Blogurile portocalii sunt vii, dar au si ele limite. Cam aceleasi persoane. Liberalii sunt aproape in aceeasi situatie insa au o mica crestere. Este mai bine pentru ca este un semnal pozitiv. Nu m-am uitat la PSD. Imi fac mea-culpa. Dar nici nu ma uit.

Presa. Se stie ca Trustul Realitatea-Catavencu este impartita in doua. De o parte sunt anti-basescienii si anti-portocalii, de cealalta sunt sustinatorii acerbi ai acestora: IT Morar, Patrasconiu, Buscu, Turcescu etc. De la motiunea de cenzura incoace, Patrasconiu a slabit si a capatat o paloare de om bolnav iar Turcescu si-a mai adaugat o nuanta de albastru-vinetiu. Trustul lui Voiculescu este anti-Basescu si adunatura declarat. Le creste audienta. Campania pornita cu ani in urma da roade. Baietii si fetele de acolo s-au colorat in obraji. Incepe sa le mearga bine. Morar de la Basescu 1 Tv (B1Tv) trebuie sa isi lase barba mai mare. O masura de mascare absolut necesara. Va fi scuipat de oameni pe strada daca face imprudenta sa mearga pe jos.

Adevarul este insipid. Pe ici pe colo cate un articol care merita a fi citit insa insuficient. Si la Adevarul sunt pro si contra Basescu si PD-L dar nu prea se manifesta.

Ziarul prezidential, Evenimentul Zilei, duce o campanie furibunda: Rodica Culcer este "campioana". Dar, surpriza, Mircea Cartarescu are un comentariu pozitiv la adresa lui Klaus Johannis, Ioana Lupea are un articol decent despre aceeasi nominalizare.

Nu ma opresc pana nu pun si o observatie a lui Gigi Becali, tot din Ev.Z.: "Ce să le spun? Le-am zis că au dreptate. Şi le-am mai zis să aibă răbdare că terminăm cu dementul şi gata, vor veni vremuri mai bune".

Nu trebuie uitat "viperinul" Dan Tapalaga, cu ale sale articole aiuritoare. La asta albul este negru iar daca este totusi alb, de vina sunt cei din PNL !

Gata. Ma opresc aici. Mai sunt si alte subiecte de comentat.

5 comentarii:

sandman spunea...

E atit de disperat prezidentu, incit isi deconspira ziaristii acoperiti, plantati ici si colo. BTW, madam culcer a uitat sa ne mai spuna ce grad are.
Cit despre Radu Moraru, dupa ce ii va plati daune lui Ciutacu, se va cu o ploaie de scuipati in fata si probabil ca va fi dat si afara din trustul fratilor Paunescu.

Crăciun Florin spunea...

Nu este exclus ! Timpul le rezolva pe toate. Mi-a placut o vorba a chinezilor: avem timp, avem o mie de ani de acum incolo. Noi avem timp. Basescu si acolitii nu mai au asa ceva. Au intrat in criza. Nu mai detin controlul. Fac si ei ce pot. Improsca cu venin, poate-poate or stropi pe unul.

Anonim spunea...

PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT ACUM SAU ULTERIOR, CA EFECT A CEEA CE SE/S-AR PETRECE ACUM
(precizari constitutionale)

Conform art.89 (3) din Constitutia Romaniei PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT IN ULTIMELE 6 LUNI DE MANDAT ALE PRESEDINTELUI ROMANIEI.

Dispozitia este IMPERATIVA!
Pe cale de consecinta, NU SE APLICA (in ultimele sase luni de mandat prezidential- perioada in care ne aflam) DISPOZITIILE VALABILE IN ALTE SITUATII.

PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT NICI DUPA ALEGERI in conditiile in care, in ultimele sase luni de mandat prezidential ar cadea la vot, succesiv mai mult de doua Cabinete (sau, mai exact, NU AR PUTEA FI DIZOLVAT din acest motiv).

MOTIVATIA ESTE ELEMENTARA :dispozitiile legate de dizolvarea Parlamentului SUNT IMPERATIVE, FORMULATE SEPARAT, DIFERENTIAT (si se aplica separat si diferentiat) PENTRU PERIOADE DEFINITE DISTINCT.
Ambele tipuri de dispozitii sunt IMPERATIVE.
Asta insemna ca este se aplica IMPERATIV (deci, nicidecum altfel si nicidecum cu “interpretari”) STRICT IN PERIOADELE SI SITUATIILE MENTIONATE CLAR IN CONSTITUTIE.

Altfel spus:
1. Pentru TOATE perioadele anterioare ultimelor sase luni ale unui mandat prezidential, Parlamentul POATE FI dizolvat daca IN ACELE PERIOADE (anterioare ultimelor sase luni de mandat prezidential) cad la vot, succesiv, doua propuneri de Cabinet;
2. In ultimele sase luni de mandat ale prezedintelui (oricarui presedinte!) al Romaniei, Parlamentul NU poate fi dozolvat (indiferent de situatie).

Ca atare, daca acum (in ultimele sase luni de mandat prezidential) cad la vot “n” propuneri de Cabinet, Parlamentul NU poate fi dizolvat.

Parlamentul NU se poate fi dizolvat DUPA alegerile prezidentiale CA EFECT AL CADERII LA VOT A MAI MULT DE 2 CABINETE, IN PERIOADA ULTIMNELOR SASE LUNI DE MANDAT PREZIDENTIAL.

Parlamentul POATE FI DIZOLVAT DACA, DUPA ALEGERILE PREZIDENTIALE, CAD LA VOT, SUCCESIV, DOUA PROPUNERI DE CABINET (deci, propuneri care ar aparea si s-ar supune la vot DUPA alegerile prezidentiale).

Crăciun Florin spunea...

@anonim,

Ai perfecta dreptate. Subscriu.

rock60_70 spunea...

Octombrie vine

Cu doua voci divine

=))

Try to remember,my dear friend Cepeca

http://www.youtube.com/watch?v=dlKtTUfvu80