sâmbătă, 17 octombrie 2009

INSOMAR manipuleaza ?

Intr-un sondaj cerut de Ralitatea Tv, institutul INSOMAR se pare ca a umblat cu radiera peste rezultatele sondajului, ajustand, pe ici-colo, datele. In folosul cui ? De ce ?

Sondajul este facut la inceputul lunii si nu prinde zbuciumul scenei politice de la demiterea Guvernului Boc-Basescu si dilema desemnarilor pana ieri, cand Basescu a amenintat Parlamentul ca il dizolva, indiferent de rezultatul votului final din 6 decembrie 2009.

Dar sa ne uitam la ce da INSOMAR si ce spune Iosif Buble de la care am luat materialul.
Aici, Iosif Buble afirma ca datele au fost matrasite.

Cifrele iniţiale arătau un Băsescu la aprox.30%, un Geoană la 23% şi un Crin la 20%. De ce au modificat cifrele şi mai ales de ce s-a făcut simularea pentru turul al II-lea doar Băsescu-Geoană?
Chiar asa. De ce au modificat cifrele ?

Probabil sunt si alte modificari in celelalte diagrame pentru a influenta alegatorii care se uita la Realitatea Tv care a dat sondajul pe post. In favoarea cui ? Cumva a lui Mircea Geoana ?

Din celelalte diagrame reiese ca persoanele intervievate stiu ce se intampla in tara si stiu cine este vinovatul. De exemplu, pozitia gresita a lui Traian Basescu fata de ultimele evenimente, pana la motiunea de cenzura, este reclamata de peste 47% dintre repondenti !

Mergem putin mai departe. Urmatoarea diagrama ma face sa cred ca acest sondaj este o facatura sau, de ce nu, noi, romanii, suntem masochisti.
Voi ce credeti ?

5 comentarii:

Marius Mina spunea...

Mananca si Vantu o paine ce dracu'
Cine nu manipuleaza in Romania?
Sondaje , stiri, zvonuri, totul pe cash. Are balta peste.

tony spunea...

Vantu il sustine pe Geoana.Normal ca sondajul este modificat in avantajul lui Geoana.

Lulutza spunea...

Cam... paranormal sondajul asta! Bun sa atraga la urne ultrasii lui Base, citi or mai fi. Ma ingrijoreaza insa mult mai mult faptul ca ultrasii astia portocalii sint acum stapini pe intregul proces de votare,inclusiv numararea voturilor.

nicole spunea...

Mai exista un pericol. Manipulare a celor care voteaza candidatul de pe locul 2. Am auzit si astfel de reactii pe care le consider stranii.
@ Lulutza:ai dreptate. Sunt multe portocale stricate in punctele importante (presedinti de sectii, la numararea voturilor si la centralizarea datelor). Primesc toti invitatii la restaurant de la base?

Crăciun Florin spunea...

Marius,

Mie, ca nespecialist, mi se pare o facatura ordinara.

@tony,

Se stie.

@Lulutza,

Si aici ai dreptate. Portocalii urmaresc controlul urnelor. Important nu este cine voteaz, cel care numara !

@nicole,

Se urmareste votul pragmatic. Se urmareste varianta: daca Geoana iese pe II, sa dam toate voturile lui Geoana. Manevra perversa.