Agerpres. Preia, pe bucăți, discursul lui Crin Antonescu de aseară, de la conferința de presă ținută după BPN al PNL. Pune accentul pe cota de 5% de reducere a CAS și solidaritatea cu Victor Ponta și guvernul USL.
Abordarea Agerpres este corectă. Această cotă de 5% naște „monștri”, în media. Nu am văzut un post Tv care să reia corect abordarea lui Crin Antonescu sau a lui Victor Ponta. Mai mult, jurnaliștii au forțat obținerea de la Daniel Chițoiu a „angajamentului” că își va da demisia dacă obiectivul nu va fi îndeplinit. Nu au obținut acest lucru și nici nu au dorit să preia explicațiile, logice, ale lui Chițoiu privind pregătirile ce se vor face pentru ca obiectivul scăderii cu 5% a CAS să fie îndeplinit. Nu au preluat pentru că obiectivul lor major este să „demonstreze” telespectatorilor că USL nu se ține de promisiuni. Să sădească îndoiala și să speculeze și în viitor pe ruperea USL și candidaturi separate, PNL și PSD, la prezidențiale.
Pe lângă cota de CAS ce urmează a se reduce au o mare grijă. Explozia prețurilor din cauza creșterii accizelor dar și ca urmare a noilor taxe asupra unor construcții care, până în prezent, au fost exceptate de la taxare ani în șir pe considerentul că statul trebuie să încurajeze economia. Practic însă, statul dădea de pomană operatorilor de stat sau privați din economie. Iar aceștia nu s-au limitat doar la atât. Au cerut mai mult și au primit, astfel că statul a devenit, în timp, părtaș la jefuirea populației în favoarea operatorilor economici.
Chițoiu a explicat, iar eu îl cred, că vor fi luate măsuri, până la apariția legii de reducere a CAS cu 5% de acumulare, la buget, a deficitului care va apare ca urmare a reducerii. Și sunt semne clare că acest deficit poate fi acoperit. ANAF reorganizat a început să opereze în regim normal de lucru, în luna octombrie depășindu-și planul estimat, ceea ce înseamnă că treburile merg spre bine. Combaterea corupției și a evaziunii fiscale va fi mai bine organizată, astfel că sunt speranțe certe că veniturile la buget vor fi mai mari, chiar din acest sfârșit de an, iar alte măsuri economice prevăzute în legea bugetului vor obliga economia la negru și cea gri să lase loc economiei la vedere. Având ca obiectiv reducerea CAS cu 5% sunt sigur că Guvernul nu va mai arunca cu banii în stânga și dreapta pentru satisfacerea unor „baroni locali” ci va acoperi acel deficit ce urmează a se naște din aplicarea măsurii.
Pe de altă parte, creșterea accizei la carburanți și destinarea fondurilor astfel acumulate pentru construcția de autostrăzi va asigura finanțarea construcției de autostrăzi, va asigura o reducere a cheltuielilor de transport astfel că mărirea accizei se va acoperi din reducerea cheltuielilor cu transportul. Alte taxe ce urmează a se introduce vor asigura aplicarea principiului egalității între contribuabili. La fel și mărirea bazei de impozitare. Este anormal să existe persoane care sunt scutite de la impozitare pentru nu știu ce merite. Le dai, un fel de recompensă ca o rentă pe viață pentru nu știu ce merite, care reprezintă în sine o favoare, dar nu îi scutești de contribuția socială. Este absurd pentru că și ei sunt beneficiarii tuturor sistemelor sociale din țară. Că vorbim de sănătate, că vorbim de învățământ, că vorbim de ordine publică, că vorbim de apărare, că vorbim de administrație. Este inadmisibil, după părerea mea, ca acei indivizi „merituoși” (mare parte falși merituoși, de fapt cea mai mare parte dintre ei) să beneficieze gratis de toate serviciile naționale. După ce că au apucat să își obțină niște rente pe tot restul vieții mai beneficiază și scutirea de impozite și de gratuitatea serviciilor publice. Iar toate astea costă, astfel că noi, ceilalți, suportăm și costurile făcute cu ei. Păi, nu este bine. Eu vreau ca toți cei scutiți de tot felul de costuri cu serviciile sociale să fie obligați să le plătească. Așa cum le plătesc eu. Sunt sigur că cei aproape 9 mil. de beneficiari, sub o formă sau alta de favoruri legale, vor avea o contribuție substanțială la buget astfel încât să ajungem în normalitate. Politic, nu știu cărui partid i se închină indivizii aceștia. Nu mă interesează. Unii pot susține PSD însă sunt sigur că nu sunt liberali. Mai degrabă sunt ai PDL sau băsescieni.
Mai mult decât clar s-a exprimat Crin Antonescu cu privire la solidaritatea lui și a PNL cu Victor Ponta și PSD în cadrul USL cu privire la acordul cu FMI și construcția bugetulu pentru anul viitor. Iar asta trebuie reținut de către toți habarniștii din media și așa-zișii analiști politici care văd cu totul altceva decât este în realitate. Iar realitatea se vede în acțiunea guvernamentală și în Parlament, acolo unde PNL și PSD formează în 99,99% din cazuri majoritatea care aprobă, prin vot, acțiunile guvernului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu