sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Aliatul lui Băsescu: Mircea Geoană. Vrea ruperea USL !

Agerpres. La Buzău, la Forumul Național România Europeană 2014-2020, Mircea Geoană face praf și pulbere din USL. Pur și simplu îl desființează. Prin declarațiile lui pune PSD, în mod obligatoriu, în situația de a motiva față de PNL adevărata sa poziție. Pentru că Geoană se adresează pesediștilor la toate adunările lor unde se fac și se desfac strategii și tactici politice, se pune cu stringență întrebarea: Mircea Geoană vorbește de unul singur sau are rolul de a stimula apetitul membrilor PSD pentru putere astfel încât, la momentul propice, PSD să rupă USL și să meargă singur la alegerile din anul 2014.

Mircea Geoană folosește peiorativ termenul „coabitare”. Fără a o spune direct, lăsând să se înțeleagă asta din context, consideră alianța PSD cu PNL o „coabitare” care trebuie să înceteze. O consideră nocivă pentru PSD în viitorul imediat.

"Coabitările în România începând cu decembrie 2014 trebuie să înceteze. Ciclurile politice între președintele României, majoritatea parlamentară și guvernul rezultat din acea majoritate trebuie să fie resincronizate. Un președinte de stânga cu o majoritate de stânga cu PSD ca ax central al Guvernului în anul viitor" afirmă Geoană. Este mai mult decât evident că țintele lui Geoană sunt USL - rupere imediată -, Președinția României ca țintă următoare.

„„Senatorul Mircea Geoană a arătat că în ultima perioadă președintele Traian Băsescu, dar și liderul PNL Crin Antonescu susțin că PSD nu poate câștiga alegerile prezidențiale întrucât are doar 40% în sondaje. "Dar amândoi spun, și Traian Băsescu și recentul său discipol (n.r. — Crin Antonescu), că PSD nu are cum să câștige alegerile prezidențiale pentru că suntem undeva la 40%. Trebuie să vă reamintesc că în 2009 am câștigat 5,2 milioane de voturi și dacă nu erau matrapazlâcuri și furăciune, câștigam Președinția României", a afirmat Geoană””.

Mai adaug una după care comentez.

"De la 5,2 milioane de voturi plecăm și în 2014 și, cu acest partid, cu această generație nouă de lideri, vă garantez că partidul face scorul care să ne conducă la victorie la Cotroceni".

Un discurs asemănător a avut Mircea Geoană și la Convenția PSD de curând. Mai mult, lui Mircea Geoană i s-au alăturat și alți lideri ai PSD. După astfel de discursuri „la liber” ale liderilor PSD (Geoană are susținătorii lui, totuși, indiferent ce spun ceilalți lideri ai PSD) nu poți să nu îți pui întrebarea: câr de sinceri sunt politicienii PSD ? Ce încredere poți avea în ei ? Niciuna.

Ieșirile publice ale lui Mircea Geoană agresive împotriva PNL și a lui Crin Antonescu, susținerile pe care le are, unele indirecte, pun sub un mare semn de întrebare USL-ul. Nu doar acum ci și conceptul care a dus la formarea USL. Mircea Geoană demonetizează USL, duce în derizoriu tot ce au făcut împreună PSD și PNL, inclusiv alegerile locale și parlamentare. Nu mai spun de disprețul major față de voturile de la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu. Pentru că la referendum populația a votat având ca stindard alianța între PSD și PNL (ca principale forțe politice). Mircea Geoană își face nevoile și pe votul de la parlamentare unde USL a obținut aproape toate colegiile din țară, actuala opoziție intrând în Parlament pe ușa din dos.

Eu observ că PSD nu a ieșit să combată discursurile și ideile lui Mircea Geoană. Nu pot fi desconsiderate pentru că ele se produc în spațiul public, la televiziuni, în ziare, în diferitele manifestări ale membrilor PSD (convenții, conferințe, simpozioane). Pentru că PSD nu se poziționează față de aceste poziționări ale unui lider al lor, înclin să cred că PSD pregătește, cu intenție, ruperea USL în anul 2014.

Prin ceea ce face Mircea Geoană „cântă” la masa băsescienilor. A mai cântat la ea când a dus PSD lângă PDL, cu concursul neprețuit al socrului mic Ilie Sârbu. Din „coabitarea” cu PDL au ieșit cele mai nefaste legi în România, legi care au distrus economia și populația. Să ne amintim de „forfetarul” lui Niță, „capodoperă fiscal-economică” care a distrus IMM-urile, scăderea salariilor în sistemul bugetar și împrumutul de 20 de miliarde de la FMI. Plus încă multe altele.

Individul vorbește de 5,2 mil de voturi primite la prezidențiale. Individul este prost cu diplomă. Atunci a avut susținerea fermă a PNL, a lui Crin Antonescu, a avut ca adversar pe Traian Băsescu iar parte din votanții lui au fost oamenii care își doreau ca Traian Băsescu să nu mai fie Președinte. Alegerile din 2014 nu mai au astfel de repere. Traian Băsescu nu mai candidează. PSD, singur, nu are 40%, are ceva mai puțin, între 30 și 35%, restul forțelor politice vor vota împotriva unui candidat al PSD, fie el Victor Ponta sau Mircea Geoană, de o vrea PSD să rupă USL pentru a satisface eterna ambiție a individului de a candida la Președinție. Ruperea USL acum pentru candidatura unui membru PSD la Președinție duce la căderea Guvernului Victor Ponta în prag de iarnă. De se rupe PSD în primăvară, înainte de alegerile europarlamentare, pică iar Guvernul Ponta înainte de punerea în executare a acordului cu FMI, CE și BM. Indiferent când se rupe USL, din cauza PSD, va duce la scăderea simpatiei pentru PSD în rândul populației și la o prăbușire a intenției de vot pentru PSD. Ruperea USL va duce, inevitabil, la repoziționarea forțelor politice din România. Iar PSD va fi partidul care va pierde cel mai mult. Nu este exclus ca PSD să nu poată forma un guvern. Pentru că idiotul senator PSD uită că minoritățile naționale susțin doar pe cel care câștigă majoritatea în Parlament, UDMR este membru al PPE și nu va susține PSD, chiar dacă acum „este supărat” pe PNL, Băsescu este la Cotroceni și poate, până la alegerile prezidențiale, să își facă jocul cu care ne-a obișnuit desemnând drept candidat la conducerea guvernului pe cine vrea. Nu este exclus ca Băsescu să reușească să formeze o altă majoritate parlamentară, fără PSD și să trimită PSD în opoziție.

Nu știu cum judecă Mircea Geoană, însă după mine, judecă prost. Pentru binele USL ar cam trebui să primească niște „atenționări” din partea conducerii PSD. Este evident că cele mai multe aplauze pentru această ieșire le primește de la Dan Voiculescu, cel care și-a făcut din Crin Antonescu și PNL o țintă predilectă. Bănuiesc că vrea electoratul PNL iar primul lui purtător de mesaje nu mai este Constantin ci Gâdea, prezumtivul prezidențiabil al PC.

Ori-ori. PSD trebuie să se poziționeze. În timp ce membrii PSD se îmbărbătează visând la cucerirea deplină a puterii ca pe timpul comunismului sau fesenismului, noi, ceilalți ne pierdem încrederea în Victor Ponta și ceilalți lideri ai PSD care compun structurile de decizie ale partidului. O mișcare politică așa cum o recomandă Mircea Geoană face din PSD un partid nefrecventabil, îi ia sanșa pe viitor de a mai putea încheia alianțe. Lipsa de încredere în PSD va deveni cauza pentru care acest partid nu va mai ajunge, vreodată, la guvernare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule Craciun,trebuie spus clar faptul ca Geoana a fost,este si va fi pe veci un etern looser,un etern frustrat si un etern incapabil politic.Sunt sigur ca daca n-ar fi condus el 5 ani PSD-ul Basescu cu siguranta n-ar mai fi castigat al 2-lea mandat.Timp de 5 ani acest individ absolut penibil a distrus orice sansa de coagulare a unei opozitii reale la adresa portocaliilor si a lui Basescu.Sa nu uitam ca a lui a fost ideea de a-l suspenda pe Basescu in 2007,intr-un moment in care majoritatea romanilor aveau o parere buna despre acesta.Acea suspendare l-a facut pe Base chiar mai popular decat fusese pana atunci.Sa nu uitam faptul ca frustratul de Geoana a sabotat cu toate fortele sale o alianta intre PSD si PNL. Cu toate ca intre 2007-2008 Guvernul Tariceanu a fost sustinut de catre PSD, Geoana iesea sistematic si-i ataca pe liberali.A mers pana intr-acolo incat sa depuna o motiune de cenzura,care din fericire a picat (gratie unor pesedisti mai cu creier,precum I.Iliescu).Apoi tot Geoana a contribuit decisiv la instalarea guvernului Boc in 2008 prin alianta rusinoasa pe care a facut-o cu pedelistii. Cat despre Prezidentialele din 2009 acolo a reusit performanta de a pierde alegerile cu toate ca a fost sustinut de aproape toata clasa politica si mass-media din Romania. Ultima sa idiotenie a avut loc in 2011 cand a incercat sa rupa PSD-ul prin crearea unui nou partid (unde ca de obicei a esuat lamentabil).
Cred ca cel mai bun lucru pe care putem sa-l facem e sa nu-l mai bagam in seama pe acest individ, ca ne pierdem vremea de pomana.

Cristi

Crăciun Florin spunea...

De acord cu tine, Cristi. Absolut de acord. Însă, nu trebuie să uităm faptul că Geoană mai are susținători în PSD și că la Convenția PSD au mai fost lideri care l-au susținut.

Este un looser. Perfect. Dar vorbește și trebuie să se pună niște întrebări PSD, pe acest motiv. Altfel, PNL va dovedi slăbiciune. O slăbiciune de care PSD va profita imediat.