joi, 7 noiembrie 2013

Oră de excitare cu Baconschi la PMP Sălaj.

Inițial am vrut să trec peste informația asta, de la Agerpres. Ceva mi-a agățat mintea așa că m-am întors. Ceva ce naște niște întrebări.

La Zalău, la inaugurarea sediului PMP, Baconschi a făcut unele afirmații.

În primul rând că „unificarea dreptei” nu trebuie făcută în jurul PDL pentru că acesta este un partid în care nu există democrație. Gargara cu pioneze obișnuită cu care super-intelectualii lui Băsescu ne împuie capul imediat ce li se oferă ocazia.

O a doua afirmație mi-a stârnit curiozitatea. O pun în integralitate, pentru că este o înșirare de condiții pentru PDL pentru a i se permite să fie considerat „de dreapta” !

"Când în PDL se va produce o reformă, se va asuma guvernarea noastră şi se va merge pe o linie cu adevărat reformistă, atunci vom sta de vorbă. Până atunci, ne pare rău, chiar dacă suntem în mari dificultăţi de concepţie şi de construcţie, ne-am ales propriul nostru drum" ! Stop cadru !

Afirmația este plină de încărcătură politică. Când PDL își „va asuma guvernarea noastră” ? Hopa ! Acest „noastră” la cine se referă ? La cei care au inițiat Mișcarea Populară și partidul cu acest nume ? Adică se referă la Băsescu și cei care îi stau alături azi ? Plus niște rebuturi care încă mai sunt în PDL din diferite motive, cum ar fi Boc sau Udrea. Și nu doar ei.

Din această înșiruire de „lipsuri” ale PDL trag concluzia că pe plan intern, Vasile Blaga și ai lui nu vor să își asume responsabilitatea dezastrului provocat țării de succesivele guvernări Boc și Ungureanu. Dar asta ar fi un lucru bun, pentru Vasile Blaga și o parte dintre cei care îi stau alături, însă nu prea este din moment ce lângă el se lăfăie „experta” în economie a lui Boc - Andreea Paul (Vass) -, sau lingăul pupincurist Predoiu, aviarul Flutur sau mumia Stolojan. Comportamentul lui Blaga și a PDL nu lasă loc de întors. PDL de acum este același partid „dezastru” ca cel de pe timpul lui Boc numai că nu mai are conexiune telefonică directă cu Băsescu care să ia decizii în locul lor.

După ce Cristian Petrescu, rezerva lui Udrea la ministerul dezvoltării, a anunțat că partidul Forța Civică a lui Ungureanu va fuziona cu PMP este evident că cei din Sălaj fideli lui Băsescu au început să se excite. Simțeau cum „le intră forța vitală” prin toate găurile. Cât de mari și puternici au devenit ei, ca Făt-Frumos cel din poveste. Într-un an cât alții în șapte.

În concluzie, autorii guvernării băsesciene au plecat din PDL și au înființat, împreună cu Băsescu „partidul guvernanților băsescieni”.

Concluzia mea este că prostia are vârfurile ei. Băsescienii au câștigat premiul cu coroniță la prostie politică.

Niciun comentariu: