duminică, 24 noiembrie 2013

Pe Vasile Blaga l-a părăsit memoria.

Agerpres. Alba Iulia. Vasile Blaga își încurajează pedeleprele. Nu le pot spune altfel.

Înainte de a posta zicerile comunistoidului Vasile Blaga, se cuvine a face o altă tratare. Cea privind politica și partidul politic.

Politica este calea iar partidul politic este instrumentul cu care niște oameni, cu idei comune, aspirații comune, obiceiuri relativ comune, niște privați în esența lor, oferă societății un model de guvernare al țării. O guvernare cu valori politice însușite de membrii respectivului partid și acceptate de cetățeni prin vot. Oferta, în sine, este un produs social, un serviciu public.

PD devenit în timp PDL prin rapt politic de la PNL a fost și a rămas, pe fond, un partid socialist. Ani de zile s-a chinuit să devină membru cu drepturi depline al social-democraților europeni, fiind deja membru al Internaționalei Socialiste. Opoziția la înregistrarea lor în PES exercitată de PSDR (pe atunci), PSD de azi, i-a blocat în evoluția europeană. Au schimbat „macazul” și într-o noapte au trecut de la socialism la capitalism. Nu au 10 ani (un deceniu) de când au făcut pasul cel mare. În marea alianță „DA” din anul 2004 când guvernul Năstase a fost răpus iar Traian Băsescu a ajuns Președintele României, PD (pe atunci) era socialist. În alianță cu PNL, care a fost, este și va fi și în continuare partid de dreapta pe eșicherul politicii din România. Cu care a și format guvernul.

Trecerea de la socialism la capitalism a PD s-a făcut ca soluție de avarie. Urmau alegerile europarlamentare iar PD nu avea unde să se ducă. PES nu îl agrea. Mințile strategice din PD au conceput un plan de aderare a PD la PPE astfel că după niște declarații și acțiuni fulminante de susținere a ideilor socialismului în guvernarea Tăriceanu, PD trece într-o noapte de la socialism la capitalism. Membrii PD de la orașe și sate s-au culcat seara socialiști înrăiți iar dimineața s-au trezit capitaliști feroci. Ar fi bine să ne amintim că pe atunci se vorbea despre o mai strânsă uniune în alianța „DA” între PNL - partidul lider -, și PD. Se vorbea chiar despre o fuziune pe linia liberală. Nu a fost să fie. În PNL, duala conducere Stolojan-Stoica avea dorința de a părăsi ALDE și a duce PNL către PPE. În cârdășie cu PD, condus de Traian Băsescu până mai de curând, trecerea PD la PPE s-a făcut ca un pas preliminar în vederea trecerii ulterioare a PNL către PPE. S-a încercat forțarea mâinii liberalilor care, tocmai în acea perioadă își consolidau prezența și influența în ALDE. Tăriceanu era vicepreședinte al ALDE. Opoziția PNL de a părăsi ALDE și linia liberală pentru a deveni creștin-democrați a dus la ruperea PNL de către Stolojan și Stoica și formarea unui partid de buzunar, PLD, care mai apoi, după europarlamentare, a fuzionat cu PD rezultând struțo-cămila de azi numită PDL. Să ne amintim că după celebra fuziune a capitaliștilor plecați din PNL cu socialiștii din PD (abia astfel devenind PD „partid de dreapta” ?!), Emil Boc înlocuitorul formal a lui Traian Băsescu la conducerea PD a încercat să forțeze fuziunea PDL (de acum) cu PNL prin ultimatum. Nu o dată, ci de mai multe ori. Băsescienii erau convinși că defecțiunea SS a lăsat urme adânci și că liberalii sunt gata să își ortul popii. Nu a fost să fie, așa că pedeleprele băsesciene au început să obstrucționeze programul de guvernare și să se opună, pe față, guvernării. Singura măsură viabilă atunci era ca PNL să se despartă de noul PDL și să guverneze cu ajutorul UDMR și sprijinul parlamentar al PSD. Așa s-a întâmplat.

Aceasta este istoria. De aceea spun că Vasile Blaga a fost părăsit de memorie. Declarațiile lui din ultimul timp sunt de o impertinență rară. După ce că PDL a făcut dovada mai mult decât clară a unei guvernări anti-românești, după ce că PDL s-a evidențiat ca demn urmaș a comunismului - de fapt, PD este urmașul FSN, a comuniștilor care au pus mâna pe putere după 1989 -, după ce Traian Băsescu s-a comportat la fel ca Nicolae Ceaușescu dispunând abuziv de drepturile și libertățile civile ale cetățenilor prin negarea lor și exproprierea lor forțată în așa-zisul interes național stabilit de el și nu de alegători, nu poți veni azi, senin, să afirmi că tu și panarama de partid pe care îl conduci ești nu doar de dreapta, ci chiar mai mult, ești „inima dreptei”. Este o afirmație brutală, a unui negustor politic hotărât să se folosească de înșelăciune prin prezentarea produsului său ca fiind un original când de fapt este o copie și încă una nereușită. Un fals grosolan.

„„El a făcut referire la 'Alianța Dreptate și Adevăr' și la fuziunea dintre PD și PLD. 'Iată cum trebuie făcută o unificare, de orice fel, pe partea dreaptă. Nimeni nu poate să ceară acestui partid să dispară, să se topească, pentru că s-ar topi, de fapt, inima dreptei, care este PDL-ul', a declarat Vasile Blaga””.

Impertinență, aroganță, prostie. PDL nu mai este nimic. Valorile de dreapta ale PDL l-au părăsit. Frunzăverde, Stănișoară și mulți alții care au părăsit PDL și au venit în PNL. Au rămas oportuniștii și habarniștii. Neo-comuniștii care declamă principii ale comunismului ca fiind principii ale dreptei. Este inadmisibil. Ei, pedeleprele, sunt cei care au susținut și aplicat nerespectarea legii în vigoare după care au modificat legile pentru ca abuzurile lor să devină legale, ei sunt cei care au politizat și subordonat Justiția și instituțiile publice care ar fi trebuit să rămână independente (CCR, ANI, CSM etc.), ei sunt cei care au folosit instituțiile de forță ale statului pentru distrugerea adversarilor politici cerând și impunând întocmirea de dosare politice, la fel ca pe timpul comunismului. Care inimă ? Care dreaptă ?

Pedeleprele nu trebuiesc iertate. Ar însemna să uităm pe cei care au murit din cauza politicilor asasine. De fapt, o condamnare a băsismului și a pedeleprimului ar trebui să aibă aceeași valoare cu condamnarea comunismului, tipul de regim „reevaluat” și aplicat de PDL când au fost la guvernare.

Niciun comentariu: