vineri, 3 iunie 2016

Între pragmatism și fariseism. Bucureștiul poate redeveni o victimă a ocultei corupte roșii.


Este evident că lupta politică în București are mai multe paliere de interes. Pe de o parte este Bucureștiul, administrația Bucureștiului, puterea pe care Bucureștiul o dă partidului câștigător dar și, pe de altă parte, recunoașterea internă pe care Bucureștiul o dă partidelor care participă la competiție.

Am poza cu cei patru candidați. Nu o pun degeaba.

Gabriela Vrânceanu Firea Pandele este candidatul celui mai mare partid politic din România, Partidul Social Democrat, partid care are grave probleme interne, Justiția ajungând să aibă un rol major în reforma internă a acestuia, ceea ce nu este normal. Partidul ar fi trebuit să reacționeze și să oblige pe cei care au probleme cu justiția să se retragă. Vorba aia, dacă nu știi te învăț, dacă nu poți te ajut, dacă nu vrei te oblig. PSD știe, poate dar nu vrea să se reformeze. Nu vrea pentru că este capturat de grupurile mari de interese care din 1990 încoace au tot fost la putere prin intermediul partidului iar astăzi, când au loc aceste alegeri, decidenții în PSD sunt cei condamnați sau urmează a fi condamnați de Justiție. Restul membrilor sunt captivi. La aceste alegeri PSD va fi votat, în special, de oameni care nu au înțeles nici până acum și nici nu vor înțelege mai târziu de ce PSD a devenit un partid care însoțește reformele în România prin eliminarea propriilor lideri devenind depozitarii tuturor ilegalităților ce se combat prin reforme structurale dar și prin aplicarea legii. Reforma statului de drept în România este însoțită de eliminarea autorilor abuzurilor, crimelor de orice natură, fraudelor fiscale și ce este culmea, este că toți acești clienți ai pușcăriilor sunt lideri mai vechi și mai noi ai PSD. Statul se reformează eliminând cangrena corupției odată cu liderii și membrii PSD care au generat-o și au fost beneficiarii ei. Nu, nu uit de membrii altor partide care suportă rigorile legii, constat doar că în PSD „corupții” au rămas la putere, conduc partidul și vor să conducă în continuare statul. PSD deține, de departe, cei mai mulți politicieni condamnați sau în curs de judecare care încă mai dispun de decizie politică și administrativă în acest partid.

Din cauza situației din PSD, campania Gabrielei Vrânceanu Firea Pandele a ocolit dezbaterea publică privind forța politică pe care o are în spate. O astfel de dezbatere i-ar fi fost fatală. Au ales ca de mobilizarea electoratului PSD, din toată țara, să se ocupe Victor Viorel Ponta. Are un electorat al PSD fidel. Violent, grosolan, insultător, mincinos prin tot ce face și spune, Victor Viorel Ponta aduce electoratul PSD în starea de „prostie pură”. A reușit să formeze masa critică pentru a exclude din mintea alegătorilor PSD orice brumă de rațiune. Este ajutat grosolan de liderii sindicatelor, persoane legate de PSD prin multe fire. Unii spun că cele mai multe sunt financiare. Eu spun că și politice, mai ales prin faptul că statul este cumva strangulat de „voința sindicală”. Exact în ultima săptămână de campanie, sindicatele aflate sub controlul PSD au scos oamenii în stradă împotriva Guvernului Cioloș, au mers la Cotroceni și au cerut demisia Președintelui Klaus Iohannis, au răstălmăcit mesajele politice ale conducerii statului, atacând reformele începute în învățământ, sănătate, justiție, administrație etc. Campaniei PSD s-a alăturat preoțimea și BOR. Aproape că nu se putea altfel. Mesajele BOR și ale unor funcționari bisericești se lipesc ca marca de scrisoare de mesajele PSD, ale Gabrielei Vrânceanu Firea Pandele în special.

Firea se referă în mesajele ei la catedrală, la sfintele moaște pe care le aduce soțul Pandele și sunt onorate cu înalții prelați ai BOR, se referă la familie iar BOR dă comunicat despre familie, alături de campania pentru familia „creștină” care a strâns se pare în jur de 3 mil. de voturi, se referă la cultură, în special la teatre etc. Nimic despre capitala României ca centru de putere sud-est european, nimic despre economia capitalei, nimic despre administrație. Nu are nimic de spus pentru că Firea are sarcina să continue ce a lăsat Oprescu. Dacă ajunge la putere în capitală, PSD va veni cu toată clica de afaceriști din spatele lui Firea, unii conduși de Pandele-soțul, alții fiind cei care cumva au sponsorizat această campanie (se pare că oamenii din diferite firme au primit niște bani ca să voteze cu candidații PSD, așa se rostogolesc niște știri, provenite de la persoane care au primit acești bani, altora lise promite pensii mai mari - asta o știu eu pentru că eu am discutat cu persoana care m-a informat și care m-a întrebat dacă se poate așa ceva).

Nicușor Dan este din altă „galaxie”. Și el este exponentul unor grupuri de interese. Am mai scris despre el, am preluat cercetarea severă făcută de jurnaliști și ONG-iști din grupurile cu care Nicușor Dan și mai ales Alina Mungiu Pippidi se află în conflict. Omul la beție spune adevărul. Adversitatea este ca o beție. Dacă urmărești și citești ce ți se oferă afli multe. Dacă ți se aduc și probe, atunci poți face analize cât de cât corecte. Iar la Nicușor Dan ies în evidență foarte multe lucruri ciudate.

Devine o evidență faptul că Nicușor Dan nu are chef de primărie. Nu are cum ajunge la primărie. Cu toate sondajele false aruncate de el pe piață, construite de o firmă care și-a schimbat și proprietarul - are proprietar bulgar -, și ideologia - nu mai este democratic europeană, a devenit „democratic-rusă”. Nicușor Dan vrea să profite de notorietatea pe care o va obține în București cu aceste alegeri pentru a ajunge mai ușor în Parlament cu partidul lui, Uniunea Salvați Bucureștiul, partid ce va avea imediat un congres în urma căruia din partid local va deveni unul național. Internetul mă ajută să spun că aceasta este calea pe care va merge Nicușor Dan (asta este sarcina lui de serviciu !), foarte mulți internauți de prin țară adoptând sigla „salvați Bucureștiul” deși nu au treabă cu capitala. Probabil că nucleele viitorului partid „Uniunea Salvați România” sunt deja formate, sunt persoane în localitățile mai mari care le-au format și așteaptă congresul „izbăvitor” pentru a ieși la iveală. Un scor bun în București a lui Nicușor Dan și a echipei lui de consilieri, inclusiv la sectoare, ar fi „mărgica” cu care Pippidi ar atrage viitorii membri ai partidului. Circul din această campanie făcut de Nicușor Dan va fi reluat imediat după data de 5 iunie. Sponsorii cu interese financiare și anti-statale din spatele lui Nicușor Dan nu iartă. Cer rezultate și obligă la muncă multă. Dacă este obligatoriu ca unii să mănânce căcat, trebuie să îl mănânce.

Robert Turcescu are un rol asemănător cu al lui Nicușor Dan. Trebuie să atragă electorat pentru PMP. Pentru Traian Băsescu. PMP are nevoie de vizibilitate. Stă într-un con de umbră care se agravează pe zi ce trece. Mereu și mereu este măsurat de la 4% în jos. Mai grav, timpul trece iar membrii PMP vor fi tentați să plece la partidele care au performanță.

Robert Turcescu și PMP luptă pentru același bazin electoral țintit de Nicușor Dan și USB în București și în țară. Nicușor Dan susținut de Alina Mungiu Pippidi și ONG-urile conduse de ea a luat fața PMP. Turcescu rămâne în urmă. Vom vedea și la vot cum se va poziționa.

PMP și USB, pentru motive diferite, sunt partidele care îi vor da, posibil, lui Firea siguranța locului nr. 1 la alegeri. Posibil.

Nu este exclus ca „votul util” să învingă și Bucureștiul să redevină un oraș anti-PSD cum a fost ani de zile. Bucureștiul are varianta bună la PNL, Cătălin Predoiu fiind soluția corectă, soluția cea mai bună, soluția cost/beneficiu cea mai atrăgătoare. La restul, costurile sunt foarte mari iar beneficiile sunt aproape inexistente. Mai ales la PMP, USB și alte variante. Alegând PSD, bucureștenii vor accepta să dea „taxă de protecție” grupurilor mafiote care însoțesc acest partid, la fel cum au dat și până acum. Taxe de protecție scoase în evidență de rapoartele Curții de conturi, multe milioane și milioane de euro care au burdușit buzunarele politicienilor PSD aflați la conducerea primăriilor dar și buzunarele sponsorilor lor. DNA, DIICOT și instanțele de judecată confirmă zi de zi fraudele la care s-au complăcut liderii PSD pe oriunde au activat ca aleși ai cetățenilor sau ca funcționari publici ori salariați bugetari. Catastrofele din sistemul de sănătate scoase la iveală în aceste zile de procurori cu ajutorul presei (uneori !) sunt urmare a politicilor duse de membrii sau simpatizanții PSD, sunt o urmare a corupției pe care PSD a acoperit-o sub toți miniștrii lor.

Cătălin Predoiu este, de departe, soluția cea mai bună. În interviul dat ziare.com se vede clar că PNL vrea să poarte o altfel de campanie, vrea să se prezinte altfel electoratului bucureștean. Se vede că PNL a eliminat dintre foștii consilieri pe majoritatea. PNL a învățat din experiențele nefericite pentru partid privind consilierii de la Consiliul General aflați în dosare de urmărire penală, cu cei de la Consiliul Sectorului 1, cu alții care au fost la celelalte consilii de sector. Peste 80% dintre consilierii propuși de PNL sunt tineri, sunt membri ai organizațiilor de femei, sunt noi în astfel de funcții fără a fi însă noi în politică. Este o informație de valoare. Este un rezultat al reformei.

Cătălin Predoiu mai atrage atenția asupra unei situații clare. Finanțarea campaniei se face doar cu contribuțiile candidaților. PNL nu a primit finanțare de la societăți comerciale, alte persoane interesate. PNL nu are obligații față de investitori străini de partid. Cazul lui Ludovic Orban a făcut ca PNL să sufle și în iaurt.

Cât privește cazul lui Ludovic Orban, cunoscând cine este denunțătorul, știind cine sunt unii dintre susținătorii (posibili membri) ai USB mă întreb, nu dau cu parul, nu cumva Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, este un jucător al clicii adunate de Alina Mungiu Pippidi pentru susținerea lui Nicușor Dan ? Întreb, ca omul.

Caracterizez campaniile PNL și PSD ca fiind pragmatice. Cele două partide vor cu adevărat puterea. Au cu cine să o facă. În această campanie, în aceste alegeri, caracterizez USB și PMP de fariseim. Fariseismul lor avantajează PSD și grupurile de interese din spatele Gabrielei Vrânceanu Firea.

Este, mai mult decât evident, intenția unui grup româno-ruso-etc. de a cuceri, treptat, putere politică în România pentru alte interese decât ale statului român. Sunt grăbiți. Politica de astăzi a României, o politică care duce la stabilitate și un control al mișcărilor strategice în spațiul sud-est european împreună cu NATO și UE nu este bine văzută de cei care sprijină, prin diferite mijloace (inclusiv financiare), grupul sau grupurile adunate în spatele lui Nicușor Dan și USB. Marea diferență între USB și restul celor care se angajează în bătălia electorală este lipsa patriotismului. Nicușor  Dan și „ai lui” nu reprezintă interese românești, nu au intenția de a da ceva românilor, au doar intenția de a se scoate pe sine în evidență și a pune soarta unei țări în mâinile unor ONG-uri susținute financiar din fonduri dubioase ale unor entități străine. Ce vedem astăzi în spatele lui Nicușor Dan este doar vârful aisbergului. Marea masă a monstrului se află bine ascunsă. Este ascunsă în negura afacerilor negre ale unor „strategi” economici mondiali care au un sigur dușman: statele stabile politic, economic, militar și din punctul de vedere al securității. Sunt cei care promovează lipsa ideologiilor politice, lipsa identității naționale și culturale în substanța popoarelor, sunt mondialiștii, sunt libertarienii. Sunt cei care nu au nevoie de state. Le împiedică în afacerile necurate pe care le fac. Aceștia subvenționează, cu predilecție, ONG-urile anti-statale, cum sunt cele conduse de Alina Mungiu Pippidi.

Azi vor obține puțin, prin Nicușor Dan, mâine vor obține mai mult dacă Nicușor Dan și ai lui „năpârlesc” și se transformă în partid național și ajung în Parlament iar poimâine pot destructura statul Român pentru a permite schimbarea de forțe în sud-estul Europei în favoarea Rusiei care le permite dezmățul financiar.

Bucureștiul poate avea o conducere liberală, în sensul adevărat al cuvântului, o conducere pliată pe democrația europeană a cărei parte suntem sau poate reveni în mâna ciumei roșii, condusă de PSD.

2 comentarii:

Anonim spunea...

eu am incredere in catalin predoiu si de accea il sustin pana la sfarsit il si votez maine pe catalin predoiu am incredere in el am incredere deplina inb catalin predoiu bafta cataline !

Anonim spunea...

am incredere in catalin predoiu