luni, 18 noiembrie 2013

Este jenant, Băsescule. Este foarte jenant. Tu reprezinți România ? Așa este România ? Idiotule !

Ioana Băsescu cumpără, pentru tatăl ei, nimeni altul decât Președintele României, Traian Băsescu, un teren agricol în jud. Călărași de la un investitor italian. CEC Bank îi acordă un credit în condiții fraudulos de avantajoase, într-un timp record și cu evidente și deranjante favoritisme. Plus că persoana Ioana Băsescu nu este un „mare investitor” care să determine o anume „favoare” a băncii. Eu sunt de acord că o bancă poate acorda un credit în condiții avantajoase pentru o entitate economică care, prin activitatea ulterioară și permanentizarea relațiilor cu banca va constitui pentru bancă o sursă de venituri sigure și avantajoase. Notarul Ioana Băsescu nu îndeplinește aceste condiții iar excesul de favoare al CEC Bank nu poate fi tradus decât prin actul de corupție atât al funcționarilor băncii - bancă cu capital integral de stat, actul de corupție fiindu-le aplicabil. Act de corupție prin traficul de influență a comis și Președintele României care a intervenit la ministrul finanțelor publice în apărarea funcției președintelui băncii de stat !

Un alt aspect care face din această murdărie prezidențială o cauză penală. Prin achiziția pe persoană publică, societatea agricolă care a ființat până la schimbarea proprietarului terenului se desființează. În plus, societatea respectivă se pare că avea datorii la stat, la alți creditori. Trecerea din patrimoniul societății în proprietatea lui Ioana Băsescu a suprafețelor de teren poate constitui o sustragere a patrimoniului societății insolvabile de la obligațiile acesteia față de creditori.

În schema actului de corupție au intrat consilierul prezidențial pentru politici agricole, Rădulescu dar și procurori ai României. Rădulescu se pare că a alergat ca o slugă pentru căutarea și evaluarea terenului ce urmează a satisface pretențiile și mofturile băsescului. Procurorii României, sub conducerea lui Papici, au avut rolul de a pune în regulă legalitatea transferului. Eu înțeleg că ei au făcut recunoașterea pentru ca la o adică să poată da urgent un NUP. Ei bine, se pare că procurorii României au ajuns la momentul în care au de ales. Dau un NUP, potrivit tradiției lingăilor băsescieni sau trec la treabă și pun cătușele colegilor lor care și-au încălcat jurământul, au încălcat Constituția și legea comportându-se ca o trupă mafiotă de execuție. Înclin să cred că procurorii au „instrumentat” un dosărel pe numele investitorului italian de s-a hotărât acesta atât de repede să vândă și, mai ales, să vândă mult mai ieftin ce au adunat în timp.

Corpul de control al premierului va cerceta cauza. Se va deschide un dosar. În comisie nu vor fi procurorii băsescieni ci procurorii care abia au așteptat să le pice Băsescu și ai lui în mână. Va fi mare daraveră.

Mediafax. Ne informează despre ce a spus Crin Antonescu cu privire la porcăria băsesciană.

"În momentul în care (preşedintele-n.r.) încearcă să ne explice că orice tânăr notar din ţara asta are şansa ca într-o săptămână să obţină un credit de o asemenea dimensiune, asta e ceva jenant, ca să nu mai vorbim despre faptul că e jenant ca preşedintele ţării, cu Tricolorul în spate, să facă o conferinţă de presă în care să-l măscărească pe prim- ministru pe chestiuni legate de fiica sa, a preşedintelui", a spus Antonescu.

În opinia sa, la fel de jenant este şi cum un cosilier prezidenţial justifică modul în care a acordat consultanţă agricolă unei persoane private.

"Jenante, inacceptabile, măcar din punct de vedere al gustului democratic şi al moralităţii politice", a mai spus Antonescu
.

Da, este jenant. De aceea se cuvine ca cercetarea să ducă la rezultate concrete, evaluabile în niște ani de închisoare pentru cei care au ajuns să considere România ca pe moșia proprie.

3 comentarii:

Anonim spunea...

"CEC Bank îi acordă un credit în condiții fraudulos de avantajoase, într-un timp record și cu evidente și deranjante favoritisme"


Aici m-am oprit. Ati rezervat macar 5 minute din timpul pretios pentru a analiza cat de avantajoase sunt conditiile si timpul cat de record e?
Imi permit sa dau in carti si sa va raspund eu: NU. Tot ce ati facut a fost sa reproduceti ce zic alte persoane. Diferenta e ca persoanele alea au un intereses sa dezinformeze. Dvs. doar ati pus botul la prostiile altora.

Conditiile nu sunt cu nimic iesite din comun, iar perioada de analiza a dosarului s-a incadrat in termenele normale. Puneti mana si cercetati inainte sa luati de bune toate informatiile de la posturi TV folosite pentru propaganda. Macar cu lectia asta sa fi ramas din comunism, ca atunci propaganda in media era o unealta perfect normala.

Crăciun Florin spunea...

Anonim,

Ca particular iau din presă. Iau de la alții care au acces la informație și o prezintă.

Tot în particular am reținut o observație a unui cetățean. Dobânda la depozit a CEC este puțin peste 3%, nici cât inflația. Dobânda la credit cerută lui Ioana Băsescu cât este ? Puțin peste 6% ?

Dacă vor apare informații care să îți susțină scrierea, nici o problemă. Voi afla tot de la presa de la care am preluat actualele informații și voi scrie.

Anonim spunea...

Stimate domn, dobanda din documentele oficiale prezentate se incadreaza in niste limite perfect normale. Daca mai puneti la socoteala si faptul ca depozitele si creditele de peste un anumit prag (difera de la banca la banca si tara in care se afla filiana - la noi cel mai probabil e vorba de unde prag care incepe cu 100.000) sunt negociate si pot devia de la oferta oficiala (ceea afisata pe site-ul bancii) cu maxim 1-2 procente, o sa observati puciul pe care l-ati luat de bun, in care se incearca inducerea in eroare (PENTRU A CATA OARA???) a celor creduli de catre un aparat mass-media echivalent cu cel al lui Ceausescu (atat cat era) si cu cel al lui Milosevic.

Nu vreau sa va schimb opinia generala (si nici nu as putea, chiar daca as vrea) vizavi de puciul politic in care ne aflam, insa ce pot sa va spun cu mana pe inima este ca o simpla participare la o sedinta CSAT v-ar schimba parerea complet.
Spre norocul sau ghinionul meu, am avut ocazia sa particip la o astfel de sedinta si ce am vazut acolo m-a ingrozit! Victor Ponta, un om care desi a facut niste chestii care jignesc inteligenta omului de rand si inca mai este sustinut, este exact echivalentul smecherasului plictisit din ultima banca, de pe vremea scolii generale. EXACT asta e atitudinea dansului.

Pe cand Basescu, omul ala despre care toti v-ati format o opinie 100% construita de catre mass-media, era exact profesorul silitor care incearca sa faca treaba si sa-l ignore pe smecherasul din ultima banca. La majoitatea discutiilor cu impact pentru tara (starea agriculturii, investitiile straine), Ponta era cel care se uita pe pereti si nu participa cu nimic, in timp ce Basescu prezenta situatiile 100% cum se prezinta ele in teren si discuta pe tema solutiilor, ce ar putea fi acut, ce directie sa se abordeze, etc.

Doar imaginea asta daca ati fi avut ocazia sa o vedeti, v-ati fi dat seama ce deserviciu ati facut cunoscutiilor dumneavoastra, impartasind opinii care au ca sursa mass-media.

In fine, m-am intins prea mult si dupa cum bine stim: omul pana nu vede cu ochii lui, nu crede.

Dar o sa vedeti in anii urmatori ce rau o sa va para de marinarul betiv. Asa cum acum va pare rau si de nationala dinainte de anii 2000 (si pe aia ii faceati cu ou si cu otet), asa cum va pare rau si dupa Ceasusescu (celor care va pare) si exemplele pot continua.

Sanatate!