Elena Udrea și Marin Anton (iar la PNL !) |
Aflu că la Giurgiu, liberalii de la conducere au primit cu funcție (din oficiu ?!), pe Marin Anton. Fost PNL (până în 2007 !), a trecut la PDL în 2007 unde a activat până în 2012 când s-a întors la PNL (?!), a trecut la PMP unde a stat până în 2014 (ca președinte al PMP Giurgiu !) când s-a dus la PSD (în grupul parlamentar ca independent !) în perioada 2015-2016, apoi a trecut la UNPR, și a revenit în 2016 în PNL. Jucător important pe piața imobiliară (achiziții impresionante de terenuri - aici). Acum candidează pentru șefia PNL Giurgiu !
Google este darnic și ne oferă informații despre candidatul Marin Anton de la Giurgiu. I se poate construi și un profil, de către cei care știu să folosească informațiile pentru a afla pe cine au în față.
Este un om de afaceri. De succes. Faptul că este la PNL acum, sau că a mai fost la PNL nu ar trebui să fie o surpriză. PNL este partidul oamenilor liberi, al oamenilor independenți, al oamenilor care știu, pot și doresc să fie independenți. Nimic anormal. Ca om de afaceri se mișcă în zona terenurilor și imobilelor. Vinde și cumpără, dezvoltă, câștigă, adună avere. Excelent ! Este un pion al capitalului românesc care poate fi important pentru zona în care își dezvoltă afacerile. Giurgiu este județul preferat (este giurgiuvean), dar se mișcă și în zona capitalei.
Dintre „micile secrete” scoase la iveală de presă, apare și acela potrivit căruia Marin Anton este reprezentantul Tofan Grup, intrat în „gașcă” prin intermediul lui Stolojan. Ca poreclă, pentru că în Parlament, ca deputat PNL, era un mare susținător al intereselor Grupului Tofan, în special al celor de la RAFO Onești, unde asigura și managementul firmei (normal, până a ajunge deputat !), i se spunea „deputatul de cauciuc” - asigura și managementul combinatului de cauciuc !
Îi place politica și funcțiile politice. A fost și secretar de stat pe timpul guvernului Boc. Dar a fost foarte aproape de „afacerile” celor din guvernul Boc. În special de afacerile Elenei Udrea care, ce să vezi, tocmai a primit 21 de ani de pușcărie pentru 3 (trei) infracțiuni de primire de mită și 1 (una) infracțiune de abuz în serviciu. Prin procedeul contopirii pedepselor legate are beneficiul contopirii lor și executării pedepsei celei mai mari - 6 ani cu executare. În cazul scandalului de la „moșia” Elenei Udrea de la Nana (alături de moșia lui Băsescu, ca o continuare a acesteia), Marin Anton a intrat în prim plan ca persoană „foarte activă” (scandalagiu !).
Cine are răbdarea să răscolească, va descoperi că afilierile politice ale lui Marin Anton sunt legate de afaceri. Condiția ca un partid să îl aibă pe Marin Anton alături era să dețină puterea politică pentru a-i favoriza afacerile. Cine nu mă crede să citească împreună cu mine niște ani:
- până în 2007 la PNL, când se rupe alianța DA. Pleacă de la guvernare PDL, cu Stolojan și Stoica în frunte. Rămâne în PDL și participă la guvernarea PDL-PSD (marele vis a lui Băsescu și a unui mare număr de PDL-iști !);
- până în 2012 este la PDL, iar când moțiunea de cenzură îl dă pe Ungureanu jos, trece la „câștigătorul” PNL - în alianță atunci cu PSD;
- pleacă de la PNL în 2014 - după ce a ajuns deputat al PNL în urma alegerilor din 2012 -, când USL se rupe, la PMP-ul Elenei Udrea și al lui Traian Băsescu. Devine președintele PMP Giurgiu;
- vede că treaba cu Elena Udrea se împute și trece în barca PSD, ca deputat independent activând în grupul parlamentar al PSD;
- trece la UNPR, era în vogă, Oprea aduna milionul de membri, unde stă până în Oprea devine penal;
- revine la PNL când vede că urmează a se finaliza fuziunea și sunt șanse ca PNL să aibă succese mai mari în viitor (proces normal).
După cum se observă, „plimbarea politică” a lui Marin Anton este legată de ... afaceri.
Ca om de afaceri, merită felicitat. Ca om politic, merită ... evitat. NU este de încredere. Nu are treabă cu scopul politic al partidului, acela de a „defini și exprima voința politică a cetățenilor” ((art. 8 alin. (2) din Constituție)), nu are treabă cu formarea „alegătorului liberal” pentru ca organizația din care face parte să aibă permanent susținerea populației care și-a exprimat voința politică pe care PNL o promovează în toate organismele statului, el are treabă doar cu acei liberali sau politicieni care îi favorizează succesul în afaceri. Ca lider al formațiunii locale liberale are posibilitatea să se miște liber, sub steagul PNL, pentru atingerea scopurilor personale. Iar unele reglementări interne dar și constituționale îi permit acest joc. Politicianul odată ales într-o funcție de reprezentare este apărat de mandatul imperativ, care este nul pentru politicieni nu și pentru avocați sau persoanele care încheie un contract de mandat. Odată ajuns în frunte, are astfel posibilitatea ca timp de 4 ani de zile să facă ce îi poftește inimioara, indiferent de părerea membrilor de partid care i-au dat votul pentru un program liberal ! Unora le va închide gura cu o ciorbă și o gură de vin, altora le va spune că pot pleca din partid dacă nu le convine. Bine, nu va spune așa la toți, ci doar acelora care nu au capacitatea de a intra în afaceri cu el.
Dacă mă gândesc și la perspectivă, mai că ași vedea aici „binomul” Udrea-Anton pentru asigurarea unei organizații PNL pro-Băsescu la Giurgiu !