vineri, 21 aprilie 2017

Borussia Dortmund față'n față cu „stilul rusesc” al afacerilor la bursă


Mediafax preia o informație de la publicația germană Bild.

Un rus, Serghei W (28 ani), care trăiește în Baden-Württemberg, a fost arestat pentru 20 de capete de acuzare pentru tentativă de crimă cu folosirea unui dispozitiv exploziv.

Interesantă este însă evoluția cazului. O bancă informează poliția cu privire la o tranzacție „suspectă” făcută la bursă din holul hotelului în care era cazată echipa Burussiei Dortmunt. Serghei W a cumpărat 15.000 de acțiuni ale Borussiei Dortmunt în valoare de 78.000 euro. Evaluarea făcută de poliția federală a fost șocantă. Dacă valoarea acțiunilor Borussiei ar fi scăzut semnificativ, cumpărătorul ar fi putut specula achiziția și ar fi obținut un profit de 3,9 milioane euro !

Scăderea semnificativă a acțiunilor Borussiei Dortmunt s-ar fi putut produce doar în cazul unei „catastrofe” la echipă. Moartea/rănirea jucătorilor ar fi o astfel de catastrofă. Serghei W nu a avut rețineri. Avea nevoie de morți și a încercat să provoace catastrofa. Nu a reușit, din fericire. Cercetările poliției federale continuă, inițierea exploziilor din camera de hotel este una din piste.

Este sinistră situația. Culmea, în inima Germaniei un rus vrea să ucidă jucătorii unei echipe de fotbal de top pentru a câștiga din speculații la bursă ! Nu au fost de ajuns imigrații islamiști radicalizați, au apărut și rușii ahtiați după câștiguri mari prin metode criminale.

Mentalitate rusească. Totul trebuie să fie mare, să fie grandios, să umple „hambarele” dintr-o lovitură.

Niciun comentariu: