duminică, 2 aprilie 2017

Turcia și spionajul în statele europene. Avertismentul lui Erdogan devine mai clar.

Apar informații noi care confirmă evoluția către dictatură din Turcia. Sub conducerea lui Erdogan, Turcia se apropie de Rusia și Coreea de Nord.

Rusia este deja foarte atent monitorizată de serviciile secrete pentru că mereu și mereu apar informații despre morți subite ale adversarilor regimului Putin. Cine are un rus pe teritoriul național care nu place puterii politice de la Moscova, se poate aștepta oricând la moartea acestuia în condiții care seamănă al naibii de mult cu un asasinat la comandă. Iar în zona balcanilor se poate ajunge la mai mult chiar, la lovituri de stat planificate la Moscova și executate de „omuleții verzi” atât de vizibili după ocuparea Crimeei și raptului peninsulei de la Ucraina. Nu mai spun de războiul de uzură din Ucraina unde „omuleții verzi” sunt foarte vizibili.

Turcia încearcă să nu rămână mai prejos. Bolnav de putere, după ce a desființat statul laic lăsat de Kemal Ataturk cu sprijinul inițial al lui Fethullah Gulen, Erdogan vrea nu doar să își „doboare” adevrsarul, ci vrea să ducă mai departe obiectivul care i-a unit cu ani și ani în urmă: expansiunea islamului în Europa. Islamul de concepție turcă, nu altul !

Emigrația turcă are și componenta emigrației musulmane. Fie că emigranții sunt susținători ai lui Erdogan, fie sunt susținători ai lui Gulen, componenta expansionismului religios este evidentă. Este normal că sunt și turci care vor să aibă o altfel de viață emigrând. Dar și ei sunt „prinși” în plasa intereselor puterii politice de la Ankara. Sunt prinși pentru că au lăsat acasă părinții, frați și surori. Iar în ultima perioadă vedem cum regimul lui Erdogan atacă (arestează, condamnă, demite din funcțiile publice, din învățământ etc.) rudele celor pe care îi consideră adversarii lui și la care nu poate ajunge pentru că sunt sub protecția statului în care au emigrat.

Pentru controlul etnicilor turci care au emigrat, puterea politică islamică care îl susține pe Erdogan a ales să exercite controlul prin religie. Un control care, pe teritoriul altui stat, se califică ca acțiune de spionaj. Spionaj curat. Pur și dur. Atașații pe probleme religioase ai ambasadelor și consulatelor turcești de peste hotare au devenit vârfurile de lance. Iar etnicii turci au devenit executanții fideli pentru că puterea islamică de la Ankara nu se joacă când este să pună în aplicare măsuri de constrângere pe „pielea” celor rămași acasă.

În Germania, Austria și Elveția sunt în curs cercetări intense privind acțiunile de spionaj ale Turciei pe teritoriul lor. Evident, alte servicii de informații europene fac același lucru. Etnici turci rezidenți pe teritoriul acestor țări au pus la dispoziția autorităților competente documente care confirmă acțiunile directe de spionaj ale „islamiștilor turci”. Anchetatorii germani au și un responsabil pe care îl anchetează, chiar dacă acesta stă la Ankara: Halife Keskiu, cel care conduce departamentul de afaceri externe al autorității religioase de stat a Turciei, Diyanet.

Printr-o directivă transmisă ambasadelor și consulatelor Turciei din 30 de state, acesta a cerut rapoarte detaliate cu privire la adversarii regimului Erdogan, inclusiv date despre susținătorii lui Gulen:
- numele și adresa presupușilor opozanți;
- edituri, grupuri media, centre educaționale și școli guleniste;
- informații despre membrii de familie, școli urmate de persoanele vizate etc.
Dacă Europa continuă astfel, niciun european din nicio parte a lumii nu va mai putea merge în siguranţă pe străzi - a declarat Erdogan presei la Ankara
Acuzațiile lui Erdogan la adresa statelor europene că sprijină „islamismul terorist”, în special la adresa Germaniei, Austriei și Olandei - care nu i-au permis desfășurarea propriei campanii politice pe teritoriul lor -, constituie doar o parte din avertismentul dat Europei prin intermediul presei din Turcia. Pentru că o altă parte o constituie susținerea guleniștilor. Urmărirea și comunicarea la Ankara a locului unde trăiesc „dușmanii” regimului Erdogan, va fi însoțită și de datele populației native din acele state cu care guleniștii sunt în diferite forme de colaborare.

Este evident că aceste oficii de spionaj islamic ale Turciei din statele europene nu culeg doar date despre guleniști, despre etnicii turci care trăiesc în respectivele țări, culeg date prin intermediul imigranților turci și despre restul populației în care aceștia își duc viața, culeg date și despre politicienii țării gazdă și a poziției pe care acei politicieni o au cu privire la Turcia islamizată și regimul Erdogan.

Este destul de sumbru să știi că indiferent unde te afli pe glob ai alături pe cineva care te supraveghează dacă ești un bun musulman, dacă nu ești musulman dacă ai ceva împotriva musulmanilor, iar dacă politicienilor turci de la Ankara nu le convine, să nu știi care este forma prin care represiunea se va manifesta. Fie asupra ta, fie asupra unor membri din familie.

Erdogan a depășit măsura. Nu este exclus ca rezultatele cercetărilor să provoace o mai mare îngrijorare în rândul europenilor iar îngrijorarea va duce, fără doar și poate, la acțiuni de respingere a etnicilor turci, fie că sunt sau nu susținători ai lui Erdogan și a regimului instaurat de el. Pentru că nu este doar un aspect al politicii interne, sunt aspecte legate de islamismul militant iar ultimii ani ne arată că acesta este deosebit de periculos.

Erdogan se folosește de religie pentru a ține sub control populația turcă emigrantă în spațiul european. Iar eu cred că acest control islamic asupra populației turce emigrante este cauza lipsei de integrare a unora dintre ei în țările în care au ajuns. Faptul că în unele țări s-au format enclave religioase musulmane reflectă succesul politicii turcești peste hotare. Excepție fac kurzii, dar și ei sunt la fel organizați. Statele în care au format comunități au devenit teatre de conflict între comunitățile turce și kurde. Practic, Turcia a exportat conflictul istoric kurdo-turc pe teritoriul Europei. Nu este exclus să avem parte și de o porție a conflictului inter-religios islamic care va antrena celelalte culte religioase din Europa, după zeci de ani de absență a conflictelor religioase violente !

Surse: Agerpres, presă on-line

Niciun comentariu: