vineri, 14 aprilie 2017

Depistat, reținut, în procedură de extrădare: Sebastian Ghiță

Poliția l-a găsit. Era un zvon că ar fi pe la Belgrad dar poliția nu a confirmat. Doar nu era să arate că știe pe unde ar fi până nu punea mâna pe el. A tăcut și la reținut.

AgerpresUPDATE Sebastian Ghiță, localizat și reținut de poliție la Belgrad

În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în cursul acestei nopți, în Belgrad, a fost localizat și reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare documente false care prezintă însemnele unui stat din U.E. În prezent se derulează procedura legală în astfel de situații” - precizare IGPR

Cu ocazia reținerii s-a mai ales cu un dosar. Uz de fals. Documente de identitate false purtând însemnele unui stat UE. Și de aici va ieși ceva la iveală. Fie pentru poliția română fie pentru poliția sârbă (depinde unde au fost întocmite documentele de identitate false).

Să vedem cât durează procedura de extrădare. Avocații lui vor căuta să împiedice procedura. Cine știe ce acuzații vor aduce statului român pentru a împiedica extrădarea lui Ghiță ! Dar și avocații lui ar cam trebui să fie atenți la propria situație. Cine știe ce găsesc polițiștii sârbi la Ghiță ! Câte telefoane o fi având la el ? Dar la adresa de domiciliu ? Ce o fi în telefoanele alea ? În funcție de rețeaua telefonică folosită, procurorii pot cere iar judecătorii pot aproba preluarea de la agentul economic a listei de apeluri de la data de ... la data de ... Și acolo să vezi distracție ! În afara membrilor de familie care nu sunt obligați să dea declarații privind locația lui Ghiță, restul pot deveni complici, tăinuitori. Inclusiv avocații ! Una este reprezentarea intereselor avocațiale în fața unei instanțe sau a unui terț și alta este împiedicarea autorităților statului să afle unde este ascuns făptuitorul !

Urmează destăinuiri interesante. În unele redacții se ascut creioanele, în altele se caută radierele. N-au știut, n-au cunoscut, n-au aflat, n-au bănuit, n-au înțeles etc.

Tipul este un  „răzbunător”. Dacă ajunge el la pârnaie, atunci să ajungă și „dujmanii” lui. Tipul acesta de „infractori” transformă foștii prieteni și colaboratori în „dujmani”. Au furat împreună, să facă pedeapsa împreună. Ce naiba ! Așa este corect !

Niciun comentariu: