Luigi Di Maio, mișcarea Cinci Stele (M5S) |
„Dat fiind că Italia nu a vrut niciodată să facă justiţia să funcţioneze, ba chiar de multe ori a sabotat-o intenţionat, noi atragem infractori, în timp ce companiile noastre merg acolo unde sistemele judiciare sunt mai eficiente: cum este cazul României”.
Ei ! Mulțumim Laura Codruța Kovesi ! Uite că imaginea României are de câștigat datorită muncii voastre, a procurorilor și a judecătorilor, deopotrivă.
Această declarație, exprimând o puternică nemulțumire a politicianului italian, contrazice, evident, gargara cu pioneze a inculpaților și infractorilor din Parlamentul României care văd în acțiunile procurorilor români și ale instanțelor de judecată, desfășurate cu respectarea strictă a legilor în vigoare, acțiuni de „poliție politică”. Inculpatul Tăriceanu și inculpatul Traian Băsescu ar cam trebui să fie atenți ! O justiție independentă este eficientă și atrage companiile și capitalul străin care dorește să se dezvolte sub protecția legii. Se pare că Justiția română nu doar că sprijină lupta împotriva corupției, contribuie și la bogăția națională. Firme străine și capitaluri străine care vin să producă în România cu toate beneficiile care se nasc de la o astfel de acțiune.
Politicianul italian a făcut și o remarcă pentru care a primit un protest de la ambasadorul României în Italia.
„Italia a importat din România 40% dintre infractorii lor. În timp ce România importă din Italia firmele noastre şi capitalul. Ce afacere este această Uniune Europeană!”
Replica ambasadorului este inteligentă.
„Este un mesaj care, dincolo de opiniile personale, îi ofensează pe toţi concetăţenii mei de bună-credinţă. John Austin afirma că rostirea unei propoziţii înseamnă o acţiune care poate distruge sau construi. Iar cuvintele, chiar într-un anumit context, pot ofensa, fără ca acesta să fie scopul intenţionat. Comunitatea românilor este bine integrată în structura socială italiană” - George Gabriel Bologan
Ne putem juca cu ideile exprimate, în special de politicianul italian.
Uite, folosind expresia „per a contrario”, putem spune că acolo unde este Justiție, se duc firmele și capitalurile, per a contrario, unde nu este Justiție se duc infractorii.
Populistul politician italian pronunță și o cauză pentru care el, în Italia, constată că țara are de suferit. Din moment ce firmele și capitalurile pleacă în România, pentru că România are Justiție, Italia rămâne fără locuri de muncă, fără venituri bugetare, fără producție etc. Normal, de vină este Uniunea Europeană care facilitează o astfel de mișcare liberă a capitalurilor și firmelor în spațiul comunitar.
Relațiile „încordate”, marcate de populism grețos, dintre cele două țări, promovate cu intenție de politicul italian, se pare că au găsit alte subiecte de tocat. Fuga firmelor și a capitalurilor italiene în România din cauza Justiției române care devine din ce în ce mai performantă.
Eu ce să fac ? Scot pălăria, fac o plecăciune adâncă și spun: Mulțumesc, Coană Justiție !
Sursa: Mediafax
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu