vineri, 14 aprilie 2017

WikiLeaks „un serviciu de informații ostil” - Mike Pompeo, CIA

Uite că s-a ajuns și la o poziție oficială clară. WikiLeaks creată de australianul Julien Assange primește o „calificare” din partea unui serviciu de informații. Devine, oficial, un adversar. Un adversar care trebuie combătut cu toate mijloacele permise de un astfel de „război”.

Directorul CIA, Mike Pompeo este ferm.

WikiLeaks se comportă ca un serviciu de informații ostil și se exprimă ca un serviciu de informații ostil. El și-a incitat simpatizanții să se integreze în CIA pentru a obține informații”.

Este timpul ca WikiLeaks să fie luat în considerare pentru ceea ce este cu adevărat și anume un serviciu de informații ostil nonstatal, care de multe ori este ajutat de actori de stat ca Rusia”.

Assange și simpatizanții săi fac astăzi front comun cu dictatorii. Desigur, ei încearcă în zadar să se acopere pe ei și acțiunile lor, insistând că doresc protejarea libertății și a vieții private. În realitate, ei nu-și apără decât celebritatea”.

Definirea WikiLeaks ca „serviciu de informații ostil” era necesară pentru a justifica „tratamentul” pe care SUA urmează să îl aplice atât organizației cât și membrilor acesteia. Iar dacă SUA ia o astfel de atitudine, aliații SUA vor face la fel. Iar statele care îl protejează pe Julien Assange sau pe Edward Snowden (una din sursele de informații ale lui Assange, un trădător de țară, spus mai de-a dreptul !), devin „state ostile SUA”. Finețurile diplomatice se sting în astfel de cazuri. Aici este ori/ori.

Declararea tranșantă că Wikileaks reprezintă „una dintre principalele amenințări pe care trebuie să le înfrunte SUA” nu lasă loc de manevre, de nuanțe. Cine știe ce minuni vom mai afla ! Oricum, extragerea atâtor informații clasificate de către acest grup de „spioni” aflat sub sigla WikiLeaks din baze de date declarate ca stabile, protejate, ne arată că statele nu au evoluat odată cu tehnologia pe care au dezvoltat-o, pe care au adoptat-o. Sigur sunt și la americani oameni care se laudă că nu au pus și nici nu pun mâna pe un calculator (instrumentul diavolului !).

Sursa: Agerpres

Niciun comentariu: