joi, 6 aprilie 2017

Puterea judecătorească: din cele trei puteri e singura calificată !

Întâlnire la CSM. Magistrații CSM au cerut ministrului Toader Tudorel să le ofere o copie a proiectului legii salarizării bugetarilor. CSM nu a fost consultat cu privire la salarizarea magistraților ! Trebuia să bănuiesc. Ministrul Olguța Vasilescu a mărturisit deja că proiectul a fost lucrat mai mult la sediul PSD, peste 80% dintre prevederile lui, probabil cele mai importante, iar grilele de salarizare au fost printre paginile cele mai „ascunse”. Iar de aici, ajungem ușor la concluzia că acest proiect de lege este la „mușchii infractorului Dragnea” și nu o proiecție la care societatea să fi contribuit. Ca atare, este un proiect al PSD și nu al societății !

CSM și uniunile profesionale ale magistraților au cerut Ministerului Muncii dar și Ministerului Justiției să aibă acces la lucrările ce se fac pe legea salarizării bugetarilor însă nu au avut succes. Normal. Doar nu erau să fie invitați la sediul PSD unde proiectul de lege, uriaș ca importanță socială, se pitrocea sub atenta supraveghere a infractorului Liviu Dragnea !

Mi-a plăcut răspunsul lui Toader Tudorel dat magistraților din CSM.
Acceptați că nu la mine e pixul care stabilește salariul și sporurile magistraților. Și eu dacă vreți, dintr-o anumită perspectivă, nu am venit aici ca ministru, sigur, în calitatea asta am venit, dar sunt membru CSM, și din aceeași perspectivă susțin toate demersurile acestei categorii de demnitari și spuneam, cu plăcere de fiecare dată, din cele trei puteri e singura calificată
Da ! Așa este. Dintre cele trei puteri ale statului, singura calificată este puterea judecătorească. Fără nici un dubiu. Este singura putere unde la conducerea instituțiilor ajung cei mai merituoși magistrați. Este singura putere unde primează meritocrația. Celelalte puteri, legislativă și executivă, sunt pline de rebuturi ! În Parlament, colcăie „starea infracțională” prin cei aproape 25% de parlamentari condamnați cu suspendare sau cu procese penale în curs, infractorul Liviu Dragnea fiind chiar președintele Camerei Deputaților iar inculpatul Călin Anton Popescu Tăriceanu fiind președintele Senatului iar la Guvern avem persoane care înainte de a ajunge miniștri erau niște străluciți necunoscuți.

Ei bine, politicienii penali au lucrat, pe ascuns (așa este moda la PSD), legea de salarizare unitară a bugetare stabilind ei care sunt „echivalențele” între diferitele categorii profesionale. Ca o curiozitate pentru mine, din ce am văzut, un actor cu vechime are un salariu mai mare (cu cel puțin 1/3 !) ca un general care comandă câteva mii de oameni și are în responsabilitate valori materiale de milioane de euro (ce să mai spun de colonei sau celelalte grade de ofițer superior care au specializări de nișă !). Nu mai spun de rezultatul social al activității fiecăruia !

Este ciudat că un partid politic dispune asupra „vieții și morții” puterilor statului. S-a dus naibii art. 1 din Constituție. Poate că ar trebui să o schimbăm și să fie scris că PSD organizează statul român după cum vrea mușchii infractorului Liviu Dragnea în aplauzele inculpatului Călin Anton Popescu Tăriceanu.

Sursa: Agerpres (aici și aici).

Niciun comentariu: