vineri, 14 aprilie 2017

OIAC: acuzațiile de folosire a armelor chimice sunt plauzibile

Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, chemată să cerceteze atacul cu arme chimice de la Khan Shaykhun (Siria), a făcut cercetări preliminare. Una dintre informațiile apărute în media confirma deplasarea experților OIAC în Turcia la spitalele unde au fost tratați peste 30 de civili afectați de substanța toxică de luptă sarin. Medicii turci au confirmat prezența acestuia în corpul celor vii dar în special în corpul a trei persoane care au decedat.

Se pare că OIAC a avut acces și la alte surse, la alte probe și, foarte important, are acces la declarații ale persoanelor afectate. Descrierile acestora sunt deosebit de importante. Localitatea este încă sub controlul „rebelilor” care, probabil, vor fi de acord să permită experților OIAC să ia probe de la fața locului. Mai ales după ce Rusia și SUA, după vizita la Moscova a lui Rex Tillerson, au convenit să lase OIAC să facă cercetări la fața locului.
„Directorul general (Ahmet Uzumcu) a făcut cunoscuți consiliului pașii făcuți imediat de experții secretariatului tehnic pentru a analiza informațiile disponibile și evaluarea lor preliminară este că afirmația este credibilă”, a comunicat OIAC.
 Sursa: Agerpres

Niciun comentariu: