joi, 28 septembrie 2017

Avizul negativ al CSM pe legile Justiției ale PSD-ALDE


Legile Justiției, concepute la PSD și ALDE, cu sprijinul UDMR, „aranjate” potrivit nevoilor „infractorilor neamului” de către ministrul Tudorel Toader, au primit aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii. Știrea este la Agerpres, la Realitatea Tv, o dau toți.

Scorul a fost strâns. Au votat pentru legi 8 membri ai CSM și împotriva lor 10 membri ai CSM. Scorul îngrijorează. Sunt mulți membri ai CSM, procurori și judecători, care ar accepta subordonarea politică a justiției! Alistar, de la „societatea civilă”, devenit membru al CSM cu panglicuță de la PSD, a evaluat el, așa, că nu avea ce face, că votul va fi unul pozitiv. Știa el ceva însă între timp, unii membri ai CSM și-au reevaluat aprecierea.

Votul este consultativ. Tudorel Toader a anunțat că după ce CSM își va da votul, va prezenta pachetul de legi Guvernului și apoi vor fi trimise la Parlament unde se va decide cu privire la soarta lor. Iar la Parlament sunt exact cei care l-au asistat pe Toader Tudorel să scrie legi contrare spiritului Constituției. Subordonarea Justiției puterii politice a fost, este și va fi marea dorință a PSD-ALDE. Plus a aliaților lor, naturali sau de conjunctură.

Din declarația anterioară a lui Tudorel Toader desprindem faptul că puterea politică a avut grijă să transmită populației din timp că avizul CSM, facultativ dar obligatoriu, nu va schimba decizia PSD-ALDE. Iar infractorul Liviu Dragnea a și menționat de câteva ori că legile Justiției vor fi adoptate așa cum vor ei, indiferent de voința altora!

Îngrijorează, în egală măsură și raportul dintre membrii Curții Constituționale favorabili politicilor puterii PSD-ALDE față de membrii Curții Constituționale favorabili Constituției!

Democratic, opoziția nu poate decât urma linia legală a protestelor - avansarea de amendamente în Parlament, susținerea lor, votul în comisii, votul în plen, sesizarea Curții Constituționale. Tot democratic, pentru a fi reparată marea stricăciune adusă Justiției prin aceste legi prezentate de Tudorel Toader, opoziția trebuie să cucerească puterea politică la alegerile viitoare pentru a schimba legile nedemne. Succesul depinde și de poziția ONG-urilor care au avut succesul din 2016 când au determinat populația să nu mai meargă la vot „pentru că nu au cu cine vota”. Iar aici, cap de afiș, o pun pe Alina Mungiu Pippidi cu ale ei ONG-uri care au creat USB-ul dar și pe Gabriel Liiceanu de la  GDS fără a uita și alți „corifei” civici. Fiecare cu „mercenarii” lui. Acești lideri civici sunt „autorii” dezastrului politic de astăzi. Aceste legi ale Justiției care elimină puterea judecătorească dintre puterile statului sunt, pe undeva, o creație a activității lor civice. Au vrut să distrugă partidele politice mai vechi pentru a pune altceva în loc și au dus România într-o nouă perioadă a „socialismului înfloritor la orașe și sate”.

Niciun comentariu: