vineri, 22 septembrie 2017
Șoc, șoc, șoc
Agerpres.
„Avocatul Poporului reprezintă astăzi o instituție fundamentală, care are menirea de a garanta echilibrul dintre autoritățile statului și cetățenii săi, precum și protecția drepturilor și libertăților fundamentale. (...) Toate aceste mijloace legale conferă instituției Avocatului Poporului un rol aparte în arhitectura democratică a României moderne. Acest rol este consolidat și legitimat în mod special de faptul că Avocatul Poporului și-a exercitat întotdeauna activitatea cu imparțialitate și profesionalism în ciuda unora dintre dificultățile întâmpinate, fiind mereu la înălțimea prestigiului oricărei instituții similare din Uniunea Europeană”, spuse Tudorel Toader, ministrul Justiției.
Măi Tudorele, măi băiete, măi juristule, ai luat-o pe arătură. Laudatio în cazul Avocatului Poporului poate veni doar de la cei care beneficiază, potrivit legii, de serviciile publice ale acestuia. Nu de la instituțiile publice împotriva cărora trebuie să se îndrepte Avocatul Poporului pentru a cere îndreptarea erorilor/greșelilor administrative! Când tu, ca ministru al Guvernului Tudose, lauzi Avocatul Poporului mie mi se face „pielea de găină”. Pui sub un mare semn de întrebare atât imparțialitatea Avocatului Poporului cât și profesionalismul. Or fi demnitarii instituției buni juriști, dar au o problemă cu profesionalismul și imparțialitatea. Iar exemplele sunt multe, atât de multe încât în conștiința multora dintre noi, cetățenii, cei care ar trebuie să fim beneficiarii activității Avocatului Poporului, această instituție are un rău renume. Nu mai este o instituție a poporului, este o altă formă de exercitare a puterii politice și administrative!
Mai ales de când în fruntea ei este Victor Ciorbea, instituția a servit cu predilecție puterea politică PSD-ALDE și mai puțin poporul. Avocatul Poporului astăzi este parte a puterii politice și participă mai ales la activitățile puterii politice pentru soluționarea unor probleme ale puterii, consumând resursele proprii pentru ca puterea politică să aibă motive pentru schimbări juridice și administrative. Avocatul Poporului a ajuns să aibă mai mare grijă de infractorii condamnați aflați în penitenciare și mai puțin de persoanele vătămate în drepturile lor de către acei infractori sau de către demnitarii țării care consideră funcția publică o formă de proprietate. Ce este și mai grav, Avocatul Poporului s-a substituit instanțelor de judecată dar și Curții Constituționale devenind un sever obstacol în fața celor care critică puterea și care atacă actele de guvernare abuzive.
Vorba aia populară: corb la corb, nu-și scoate ochii!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu