Infractorul Liviu Dragnea, președintele PSD, este constant. Nu uită să atragă atenția asupra faptului că în PSD se păstrează „tradiția”: șeful este partidul iar partidul este șeful. Cum au promovat marii „cântători” la ușa lui Ceaușescu, în anii lor de glorie: „Partidul, Ceaușescu, România”! A prins atunci, prinde și astăzi. Mintea omului nu s-a schimbat, este la fel de mii de ani. Își dorește manipularea, vrea să fie manipulată. Îl scutește pe om de efortul de a gândi. Îl ferește de poziția opusă majorității în mediul în care trăiește.
Agerpres. Dragnea: Când nu poți să bați cu arme politice, legale PSD-ul, îl distrugi eliminând liderul
Pentru alți membri ai PSD, aflați în dificultate, infractorul Liviu Dragnea găsește nimerit să le arate vina. Să știe oamenii, dom'le! Când se ajunge la el, la „liderul maxim”, treaba se schimbă. Este în pericol partidul. Ieșirile infractorului Liviu Dragnea în fața presei arată „linia roșie”. Cine nu servește cultul personalității lui, a greșit. Să fie clar!
Prezent la RomâniaTv, unul dintre posturile Tv care intră la categoria „televiziune de casă”, infractorul a cuvântat:
„Au fost mulți membri PSD, alții din conducere, alții pe lângă, cărora li se inoculase ideea 'nu se acceptă un PSD mai mare de 20%, pentru că este un partid prea puternic, țara devine prea stabilă și nu este agreată această situație'. Și asta n-o scot din cărți, mulți colegi o știu. Și Vali Zgonea regretă că s-a lăsat păcălit. S-a încercat atunci să fie făcut instrument de către unii, eu am înțeles că a înțeles. E dureros pentru el că a înțeles cu costuri, dar eu sper să îi fie bine lui Vali, pentru că am senzația că se dorește să fie pedepsit pentru că n-a reușit planul atunci. Deci miza este PSD-ul. Când nu poți să bați PSD-ul cu arme politice, constituționale, legale — și este foarte greu de bătut, pentru că s-a consolidat un eșantion mare de populație—, îți rămâne doar un singur lucru, și anume să-l distrugi. Cum să-l distrugi? Eliminând liderul, atacând liderul, cu instrumente judiciare și cu instrumente și acțiuni de poliție politică vizibile”
În articol apar și Țuțuianu (care a greșit grav!), Hrebenciuc (care s-a ținut de combinații!) dar ei nu sunt importanți. Partidul nu a suferit din cauza lor. Nu. Partidul suferă cumplit când el, infractorul Liviu Dragnea, este ținta atacurilor cu „instrumente judiciare și cu instrumente și acțiuni de poliție politică vizibile”.
De aceea partidul trebuie să lucreze „într-un cuget și o simțire” să contracareze aceste „mizerabile acțiuni”. În Parlament, prin intermediul Guvernului, la televiziuni sau la nunți. Opozanții politici trebuie puși cu „botul pe labe” iar Justiția trebuie pusă la colț. Să stea în genunchi pe coji de nucă!
„Noi tot vorbim despre sistem. Sistemul în sine, în teorie, nu este un lucru rău. (...) Noi de fapt ne referim la un grup de oameni care conduc niște instituții din sistemul public și care le conduc prin metode care țin de un regim de poliție politică. (...) Este o obsesie, nu este niciun dubiu (n.r. — a lichidării lui). Știu multe cazuri de oameni care au fost chemați, cu care nu am vorbit în viața mea, și care îmi trimiteau prin cunoștințe comune că, fiind citați ca martori sau suspecți din diverse cazuri, invariabil erau întrebați 'spune și despre Dragnea ceva'”
Sistemul ... nu este un lucru rău. Măi-măi! Ia te uită! I-a venit mintea la cap? Din formulare trag concluzia că încă nu. Are mulți fluturași pe acolo. Sistemul, infractorule, exisă pentru că a fost creat prin Constituție. Cuprinde, știi asta, puterea legislativă, puterea executivă și puterea judecătorească. Fiecare putere are, tot în constituție, stabilite structurile principale cu atribuții privind statul. Formularea ta, „nu este un lucru rău”, este complet aiurea. Nu există, infractorule, altă variantă de organizare și funcționare a unui stat! Mai ales a unui stat care vrea să fie democratic. Într-un stat anarhic da, sistemul arată altfel. Bine, după ce înțelegi aceste lucruri poate le comunici și celor de la USR care se declară, la rândul lor, anti-sistem (după câte văd, în afara unor mici excese - Palada vs Goțiu) -, în rest vă înțelegeți).
Hai și la cei care „conduc niște instituții din sistemul public”. Ai uitat sau nu vrei să știi ori vrei să induci alte idei. Cei care ocupă funcțiile de conducere în instituțiile din sistemul public au un regim subordonat Constituției și legilor emise de Parlament pentru aplicarea Constituției în domeniul lor de activitate. Pentru că obsesia ta este Justiția și independența ei, trag concluzia că vrei să „corectezi” anomalia „constituțională” și să ai un control asupra numirilor în Justiție. Să nu mai existe oameni care să aplice strict legea și să îți provoace ție necazuri. Să nu te mai urmărească pentru faptele penale pe care le-ai comis „în interes național” pentru tine sau pentru partidul pe care îl conduci (ultima ipoteză este condiționată de puterea pe care o ai în partid!).
Ai o ultimă formularea care mi-a atras atenția. Unii, „ ... fiind citați ca martori sau suspecți din diverse cazuri, invariabil erau întrebați 'spune și despre Dragnea ceva', mă poartă cu gândul la munca celui care face investigații penale. Nu pot crede că un procuror care are un dosar în lucru, despre o găinărie sau o faptă mai serioasă, petrecută undeva aiurea prin țară, poate cere făptuitorului, martorului o declarație separată cu privire la „Dragnea”! Ar însemna că acel procuror face muncă în zadar. Scopul lui este să rezolve cauza cât mai repede, să afle adevărul cu privire la faptă și prin ce metode și procedee a fost comisă, să afle autorul sau autorii și să obțină aprobarea șefului pentru a trimite dosarul la instanță. Îl așteaptă alte dosare, alte cauze, lumea vine și face declarații, se depun plângeri zilnic, se fac mereu sesizări iar el, procurorul „X”, altă grijă nu are decât să afle despre „Dragnea” nu știu ce comicărie! A, are dreptate infractorul în situația în care o oarecare faptă are legătură cu „câmpul tactic” în care infractorul Dragnea s-a mișcat până atunci, dacă fapta a fost favorizată de o decizie politică luată de infractorul Dragnea, dacă „ițele” duc la afacerile infractorului Dragnea. Păi, să ne fie cu iertare, procurorul care dă de astfel de „legături” este obligat să vadă dacă nu cumva infractorul Liviu Dragnea a fost pe „firul afacerii”. Dacă nu o face, este bun de sancțiune. Își încalcă menirea.
Concluzia observațiilor? Simplă. Infractorul Liviu Dragnea a pus întreg partidul să îl scape de închisoare, cere presei aservite să ducă povestea în mijlocul oamenilor (în special a celor fideli posturilor respective), să se creeze presiuni asupra Justiției pentru o timora și obliga să nu își mai împlinească menirea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu