vineri, 29 septembrie 2017

Simplu, direct, la obiect, corect

Alina Gorghiu are un comunicat de presă excelent. Simplu, direct, la obiect. Fără înflorituri și cuvinte aiurea.

Comunicat de presă al senatorului PNL, Alina Gorghiu: Manipulările cuplului Tăriceanu-Dragnea ne costă statul de drept

Acuzațiile de astăzi ale dlui Tăriceanu la adresa Președintelui României sunt grave, nesăbuite și individualiste, născute doar din interesul propriu. Oare cum dorește dl Tăriceanu să ne facă să credem că Președintele vrea căderea Guvernului, în condițiile în care ctitorul dărâmării primului Guvern PSD-ALDE, este chiar Liviu Dragnea? 

Ceea ce nu pricep nici domnul Tăriceanu, nici domnul Dragnea este că în contextul în care 3 miniștri asupra cărora planează suspiciuni aleg să rămână în Guvern, iar majoritatea parlamentară decide să nu le dea ocazia de a merge în instanță, guvernul Tudose se va confrunta cu o gravă problema de credibilitate, atât in plan intern, dar mai ales in plan extern. Atunci când Justiția nu poate soluționa dosare din cauza Legislativului, e clar că avem o problemă cu principiul separației puterilor în stat. Scopul avizului Parlamentului pentru începerea unei proceduri judiciare este acela de a garanta că nu este vorba despre cauze ce țin de imunitatea parlamentară (pentru declarații sau acțiuni politice). Parlamentul doar constată că nu este vorba despre o învinuire ce are legătură cu activitatea politică și lasă liberă ancheta, fără a interveni în proces. 

Din păcate, în ultimii ani, această procedură a avizului parlamentar pentru începerea urmării penale s-a transformat într-o cacealma pe care fiecare o interpretează după bunul plac, în funcție de interesele electorale și politice. 

Este foarte grav faptul că Președinții celor două camere, aleg să transforme o procedură simplă de avizare, într-o luptă politică, denaturând și manipulând prin așezarea unor acuzații grave, asupra Justiției. Sunt acuzații care sabotează întreg efortul condus de Președintele României în planul politicii externe, adică obiectivele de țară. În stilul acesta, vom avea încă multă vreme monitorizare MCV. 

Era mult mai simplu dacă cei trei miniștri (Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie), înțelegeau că trebuie să facă un pas în lateral, fără să mai pună în lumină îndoielnică credibilitatea României. Acești oameni trebuie să demisioneze, până nu e prea târziu! 

După toate reușitele din ultimii ani, nimeni nu mai poate pune la îndoială lupta împotriva corupției și continuitatea ei. România și-a asumat prin toate tratele internaționale, prin calitatea sa de membru UE și NATO, prin parteneriatul strategic cu SUA etc, această luptă. Chiar dacă unora le vine mai greu să accepte, Klaus Iohannis este garantul respectării acestor tratate, fără de care România nu ar putea putea progresa. 

Mă întreb până când va continua PSD să promoveze aceleași metehne. Oare când au de gând să actualizeze și ei felul de a face politică? Tactica ”dușmanului poporului” trebuia să fi apus demult, dar iată, că o vedem actualizată și în 2017. Nu, domnilor! Nu, Klaus Iohannis și „Guvernul tehnocrat” sunt de vină pentru faptul că nu reușiți să vă desprindeți de fantomele trecutului politic, ci chiar domniile voastre pentru că guvernați pentru interesul personal, nu pentru români, pentru că preferați jocurile de culise, manipulări grosolane și tertipurile politice, în loc să fiți bărbați politici!  îi tratați pe români ca pe o masă electorală amorfă pe care o folosiți după bunul plac.

Nu pot să nu susțin acest comunicat. Este aproape perfect. Atât cu privire la ideile exprimate cât și la soluțiile propuse pentru a depăși acest prag politic ridicat cu inconștiență de niște inconștienți din PSD și ALDE.

2 comentarii:

Dragos spunea...


Nu o vom uita niciodata....

Ia sa vedem cine a complotat impotriva statului de drept in renumita marte neagra din 10 decembrie 2013 (numarul 115)

http://www.cdep.ro/pls/steno/eVot2015.Nominal?idv=11386

Crăciun Florin spunea...

Ce legătură asta postarea ta cu articolul ?