duminică, 17 noiembrie 2013

Pactul de la Cluj și supărarea lui Ioan Rus.

Mediafax. PMP a lansat, sâmbătă la Cluj, „Pactul pentru Transilvania și Banat”. PMP, partid în curs de legalizare, a venit în „fieful” prietenului Boc și probabil și cu concursul acestuia (la mijloc este interesul lui Traian Băsescu) pentru a acapara pe băsescienii și pedeleii care vor să fie „capturați”.

Echipa de la lansarea documentului-program băsist este catastrofală. Este plină de hahalere politice, este plină de ratangii și plimbăreți politici cu pretenții de „virgine”. Ei fiind „curve politice” în sensul cel mai deplin al expresiei.

La lansarea "Pactulului pentru Transilvania şi Banat" participă Eugen Tomac, preşedintele PMP, Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice, Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară (FMP), Teodor Baconschi, vicepreşedinte PMP, Sebastian Lăzăroiu, membru fondator FMP, Daniel Funeriu, membru fondator FMP, Cristian Hriţuc, membru fondator FMP, Cristian Petrescu, secretar general PMP” ne spune Mediafax. Cu satisfacție, adaug eu, cu PMP cei de la Mediafax au posibilitatea să își stabilească „linia politică”.

Gazda este „filologul” Adrian Papahagi, cel devenit „ideolog” al popularilor băsescieni.

"PMP lansează "Pactul pentru Transilvania şi Banat", un document programatic care se doreşte a fi un prim pas în schiţarea unui proiect de ţară în spirit subsidiar, pornind de la cetăţean, comunitate, regiune. Avem nevoie de un nou proiect de ţară, de un contract de încredere între cetăţeni şi politicieni, dictat de interesul naţional, dar şi de nevoile specifice ale fiecărei provincii istorice. Dreapta priveşte Transilvania ca bazin electoral, stânga ca rezervor de taxe şi impozite, iar politicienii extremişti speculează situaţia multietnică a provinciei pentru a câştiga voturi. Pactul este un manifest, un program politic care propune opt puncte, de la infrastructură, la descentralizare, locuri de muncă, până la turism şi educaţie", a spus Papahagi. Ceva nou ? Nu. Ceva vechi ? Da.

Privind la „delegația” numeroasă care a dus mesajul băsescian la Cluj și l-a pus în gura lui Papahagi deduc faptul că respectivul „Pact” a fost construit la Cotroceni, că a fost „aprobat” de Băsescu și că Papahagi și ceilalți maimuțoi din PMP și FC din zona delimitată au obligația să îl pomenească pentru o temeinică memorare de toți propagandiștii băsescieni și prezentat cu multă râvnă populației doritoare de întoarcere la băsism sau opozantă la uselism.

Țin minte că Băsescu s-a pronunțat asupra viitorului lui. Va fi alături de Mișcarea Populară care are Partidul Mișcarea Populară. Partid care pune în aplicare ideile politice și programele elaborate de către Fundația Mișcarea Populară. Iau de bune cele declarate de Băsescu și cei apropiați lui. Partidul Mișcarea Populară nu va fi un partid în sensul politic al termenului. Va fi doar o forță de execuție a comandamentelor impuse de fundația cu același nume. Este o mare ciudățenie. Un astfel de concept aduce mai mult cu modul de organizare al teroriștilor decât cu organizarea politică europeană. Este adevărat că mă duce gândul la Biserica Catolică și creștin-democrație. Biserica Catolică stabilește liniile directoare în domeniul social iar creștin-democrația le transpune în mesajul și acțiunea politică. Vrea Băsescu să își formeze propria „biserică” ?!

Nu este exclus.

Au apărut și reacțiile. Ioan Rus este furios. Reacția lui arată că i se strică ploile de la Cluj, unde interesele lui majore, în special financiare, sunt legate de pedeliști.

Iau de la Mediafax textul:

 "Câţiva "populari" bucureşteni dintr-o formaţiune care pretinde a aparţine unei "mişcări" şi care încorporează nişte aventurieri politici a căror conştiinţă ar trebui să simtă apăsarea decăderii României din ultimul deceniu, nereuşind să îşi mai găsească audienţă pe malurile Dâmboviţei, s-au împreunat cu câţiva asociaţi de pe malurile Someşului şi au ales să abordeze politicianist tema Transilvaniei. În contextul în care actualul Guvern relansează proiecte prin care se urmăreşte consolidarea unui stat modern şi puternic, care să poată face faţă provocărilor integrării europene şi globalizării, aceşti corifei ai demagogiei dâmboviţene, chemaţi la Cluj de alţi gargaragii, vor să lanseze un aşa-numit "Pact pentru Transilvania", prin care să instrumenteze interesele mlăştinoase ale unor neîmpliniţi bucureşteni şi aspiranţi revizionişti budapestani", arată vicepreşedintele PSD.

Acesta susţine că "personajele care vor să pactizeze" cu Transilvania nu sunt decât nişte "nomenclaturişti ai autointitulatei orientări politice de dreapta din România cea care, de altfel, a torpilat, în ultima decadă, toate iniţiativele pe care ardelenii le-au avut în interesul întregii Românii
".

Curat murdar, coane Fănică” ! După ce s-a chinuit să îl salveze pe Băsescu de la demiterea de către popor anul trecut, cu riscul de a rupe USL, acum Ioan Rus se rățoiește la slugile băsesciene cu vorbe de ocară. Îi strică ploile. Înclin să cred că Ioan Rus își manifestă astfel nemulțumirea că Traian Băsescu nu l-a băgat în seamă, că este posibil să iasă ceva din „afacerea asta” iar el nu este chemat la împărțirea „prăzii”.

PMP nu vine cu nimic nou. Mai mult, el nici nu va fi partid din moment ce el execută doar poruncile unei fundații. După cum se comportă liderii așa-zisului partid popular, se vede că sunt doar niște simpli executanți. Nu formulează concepte, pentru că nu au voie, ei declamă doar lozinci. Iar acestea se fac la Cotroceni. Niște hahalere.

2 comentarii:

Valentin Berceanu spunea...

Mă leg un pic de postarea dumneavoastră ca să'mi spun un "of" mai degrabă tangențial. Există oameni pe lumea asta - am avut nenorocul sa'i întîlnesc, ba chiar, să lucrez cu ei - care îi privesc pe Funeriu și pe MRU cu cel mai înalt grad de respect. Povești de genul: "MRU 'mi-a fost profesor la Iași, este un om extraordinar de deștept și de cult și îl susțin pînă'n pînzele albe" sau "Funeriu e doctor pe bune nu plagiator, educat în Franța, e singurul care a făcut o reformă în învățămînt, care dădea un ban pe cercetare..."
Spuneți'mi, vă rog, că sunteți mai bătrîn și mai înțelept, ați întîlnit asemenea specimene în viață? Și dacă da, ce e de făcut cu oameni de genul ăsta care privesc viața prin niște ochelari caleidoscopici de nu seamănă deloc cu realitatea?

Crăciun Florin spunea...

Am întâlnit, normal. Și acum întâlnesc. Sunt oameni care au renunțat la propria valoare și visează că sunt „x” sau „y”, deveniți modele, repere.

Dacă te uiți mai atent la formulările lor, vei constata că sunt justificări ale opțiunilor celor care le emit. Nu au o valoare pentru cei cărora le sunt adresate, sunt un fel de scuză.

Cei doi sunt legați, ombilical, de Traian Băsescu. În echipa lui Traian Băsescu, cei doi ocupă un loc care trebuie susținut. Formulările evidențiate de tine au rolul de a le justifica locul.

Pe de altă parte, numărul profesorilor deștepți și culți este imens, sunt foarte mulți care au propriile evaluări asupra învățământului și a sistemului în care acesta se desfășoară, contrare celor prezentate de Funeriu sau oricare alt pupil băsescian. Dar nu sunt implicați în actul politic, nu vor sau nu au o părere prea bună despre modul în care se desfășoară activitatea în administrație (este deosebit de intensă, cu un consum mare de energie, consum mare de timp...).

Cu astfel de oameni nu faci nimic. Îi lași în legea lor. Cu cât îi agiți mai tare pe tema politicienilor lor cu atât îi determini să fie mai „catâri”. Eu nu le dau ocazia să își laude liderii. Le spun că nu sunt singurii și că nu au valoare decât în mintea lor.

De obicei merge. Sunt, este adevărat, oameni care vor cu orice chip să te determine să le dai dreptate. În acele cazuri le întorc spatele și plec. Părăsesc discuția. Pentru că o discuție care ajunge la lauda unora sau altora este o discuție eșuată. Din nefericire, astfel de oameni sunt peste tot. Au mintea goală.