miercuri, 25 ianuarie 2017

Secrete, secretomanii și secretomaniaci. PICCJ dă comunicat oficial și lămurește treaba.

Parchetul de pe lângă ICCJ dă un comunicat în care lămurește problema protocolului de colaborare inter-instituțională cu SRI. Eu le dau dreptate. Alții, nu și nu. Mai ales secreto-maniacii, un fel de bolnavi cu psihicul ai zilelor noastre.

AgerpresPÎCCJ: Protocolul dintre Ministerul Public și SRI - justificat de cadrul legal în vigoare; ofițerii nu au desfășurat activități de urmărire penală

Citind știrea, nu ai cum să nu le dai dreptate, supravegherea operativă a celor urmăriți penal, prevăzută de procedura penală, nu se poate realiza dacă nu implici pe cei cărora legea le permite astfel de acțiuni. SRI era singura instituție care avea capacitatea, materială și umană, de a executa o parte a necesarului de supraveghere operativă prevăzută de lege. Ca atare, un protocol de colaborare inter-instituțională era absolut logic să fie încheiat.

În ultimul timp, puterea PSD-ALDE are o mare teamă de SRI, pe lângă eterna teamă a infractorilor față de procurori. Li s-au alăturat secreto-maniacii, gen Alina Mungiu Pippidi, jurnaliștii (să le spun totuși așa !) de la România Tv, Evenimentul Zilei, Antena 3, B1 Tv etc. Ce face SRI ? Nu mai are protocol cu procurorii, dar ... ce face ? De unde au procurorii date care să le permită să deschidă dosarele penale celor pe care respectivele organisme de presă îi apără și popularizează în mod direct sau indirect direct (unii dintre ei sunt deja la pușcărie !). Asistăm la un comportament al puterii politice apropiat de paranoia. Secondanții îl amplifică în fața și în rândul publicului. Publicul o ia razna. De ce ? Pentru că puterea politică, legitim aleasă, este coruptă. A, să nu uit să dau definiția corupției, nu după lege ci după DEX.
CORÚPȚIE, corupții, s. f. 1. Abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. 2. Desfrânare, depravare. [Var.: (înv.) corupțiúne s. f.] – Din fr. corruption, lat. corruptio, -onis.
Sensul principal, nu cel derivat, caracterizează actuala putere politică. Abaterea de la datorie, de la angajamentul public, de la buna guvernare este cel care generează teama lor. Un exemplu lămuritor este tentativa de zilele trecute când puterea PSD-ALDE a dorit să rezolve o parte a luptei împotriva corupției prin eliminarea a două acte asimilate faptelor de corupție din Codul penal !

Exagerarea este singura formă de comunicare a informației folosită de tandemul PSD-ALDE și asistenții lor. Informația „nudă”, informația utilă este ucisă de comunicatori. Poporul avid de „secrete” își satisface plăcerile bolnave ascultând și memorând tâmpeniile spuse pe bandă rulantă de așa-zișii formatori de opinie. Telespectatorii care se uită „vrăjiți” la posturile Tv implicate în deformarea realității și cei care participă la ședințele de îndobitocire în masă ale PSD și ALDE au ajuns la faza transformării în secreto-maniaci. Cei mai activi cetățeni ai României, cei care merg la vot, în special cei care au votat cu PSD și ALDE, dar nu numai ei, s-au transformat în secreto-mani și secreto-maniaci. Este aproape imposibil să mai comunic cu ei în mod normal.

Va avea efectul dorit comunicatul PICCJ ? Puțin probabil. Actul formal al comunicării este însă îndeplinit. Cei cu mintea în bună regulă vor fi mulțumiți. Ceilalți ... în mod sigur nu. Nici nu pot din moment ce susțin cu înverșunare ideea „neo-securismului”.

O altă himeră care tulbură niște minți bolnave deja, este a ofițerilor sub acoperire pe care SRI îi are, spun secreto-maniacii, peste tot. Eu nu înțeleg cum pot transformați în „ofițeri sub acoperire” cei care devin „colaboratori” ai SRI sau ai MAI ?! Să înțeleg că limbajul ziaristic este atât de limitat încât noțiunile sunt confundate ? Dacă sunt atât de săraci în limbaj, ce dracu mai caută în presă ? Nu înțeleg cum pot deveni „ofițeri sub acoperire” cei care au atributul legal de a informa SRI sau organisme ale MAI, despre acțiuni ostile la adresa statului român ? Secreto-maniacii ăștia luptă, practic, împotriva siguranței celorlalți cetățeni ai statului care înțeleg și cer ca legea să fie respectată pentru asigurarea securității tuturor cetățenilor României.

Secreto-maniacii ajunși la putere, cei din PSD și ALDE, dar nu numai, au chiar intenția de a slăbi organele statului cu atribuții pe linia apărării și securității statului prin alocarea bugetară insuficientă îndeplinirii misiunilor lor. Infractorul Liviu Dragnea a avut niște reacții tare ciudate cu privire la alocările bugetare stabilite de miniștrii Cabinetului Grindeanu pe timpul cât el era plecat la americani să pupe condurul lui Trump. Prea mult ! Mai puțin ! Chiar mă întreb dacă instituțiile de apărare și securitate ale României vor mai avea bani de plătit salariile ! Cât privește îndeplinirea misiunilor necesare protecției țării, este evident că acestea nu vor mai avea loc sau, dacă vor fi realizate, vor fi îndeplinite ca pe timpul epocii feudale.

Niciun comentariu: