luni, 23 ianuarie 2017

Protestele de ieri sunt o formă de protecție a statului de drept !

În preambulul Declarației Universale a Drepturilor Omului există acest paragraf care, ar fi bine, să fie însușit de oricare om politic, dacă mai are un dram de minte:
Considerind ca este esential ca drepturile omului sa fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul sa nu fie silit sa recurga, ca solutie extrema, la revolta impotriva tiraniei si asupririi,
Atrag atenția că este vorba despre drepturile omului împotriva abuzurilor unei guvernări care vrea să elimine de sub autoritatea legii acele norme care protejează drepturile cetățenilor unei țări ! Cum este cazul la noi, sub dictatura instaurată de infractorul Liviu Dragnea.

Încrâncenarea infractorului Liviu Dragnea de a aduce iar în mijlocul societății infractorii doar pentru ca și el, infractorul Dragnea, să scape de răspunderea penală pentru faptele comise, este un motiv suficient de puternic, acoperit de reglementarea internațională, pentru a protesta, pentru a ne revolta împotriva tiraniei instaurate cu ajutorul Parlamentului și Guvernului controlate de el.

Ar fi bine ca toți susținătorii infractorului Liviu Dragnea să citească, dacă sunt capabili să înțeleagă ce citesc, și altceva decât „indicațiile prețioase” ale conducerii partidelor din care fac parte sau pe care le susțin. Declarația Universală a Drepturilor Omului va fi temeiul unei eventuale judecăți, așa cum spune Constituția la art. 20. Iar revolta împotriva schilodirii legilor care asigură protecția cetățenilor împotriva infractorilor și a abuzurilor administrației publice este un drept inalienabil al fiecăruia dintre noi !

Președintele Klaus Iohannis este foarte direct în abordarea problemei : „Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați

Autorul actelor de tiranie politică, infractorul Liviu Dragnea, are o ieșire insultătoare. Nu doar asupra Președintelui Iohannis ci cu adresă către toți cei care au îndrăznit ca prin proteste să atragă atenția că ne îndreptăm către o dictatură a infractorilor și a abuzurilor administrației publice.

Pe pagina lui de pe Facebook, infractorul Liviu Dragnea a pus o postare care ar trebui să îngrijoreze pe toți cei care mai au un dram de minte.

M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care sta la baza statului de drept. Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date

Notă: Ordonanțele nu au fost date, ai dreptate infractorule, dar nu au fost retrase de Guvern ! Iar asta înseamnă că ai de gând să le impui. Asta înseamnă că ai de gând să distrugi statul de drept prin atacul direct, legislativ, asupra fundamentelor sistemului de Justiție ! Cât privește acuzațiile tale la adresa Președintelui sunt penibile. Revolta populației și participarea Președintelui la ea are o țintă precisă: împiedicarea degradării statului de drept în România, degradare pregătită de tine pentru a te salva de răspunderea penală în procesul pe care îl ai pe rol. Tu ești anticonstituțional prin nesocotirea legilor și nerecunoașterea condamnării pe care ai primit-o.

E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teamă că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții

Notă: Mincinos ordinar. Din proiectul de ordonanță de modificare a legilor penale iese în evidență faptul că tu „susții lupta anti-corupție” eliminând infracțiunile legate de actele de corupție, în special pe cele care privesc activitatea aleșilor publici și a funcționarilor publici, tocmai cei care formează bazinul tău electoral. Mai grav, la grațiere, ai avut grijă ca faptele asociate faptelor de corupție să fie grațiate. După ce vrei să obții grațierea pedepselor pentru faptele de corupție, după ce ai inițiativa de a împiedica acțiunea penală împotriva unor fapte asociate actelor de corupție vii, ca un nerușinat, și susții că vrei să lupți împotriva corupției ?

Eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular. Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență. Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță”
Notă: Sunt tare curios cum „nu vei mai permite președintelui Iohannis (n.m. vezi ce faci cu gramatica aia !) să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență”. Sunt foarte curios ! Ce statut ai tu, infractorul Liviu Dragnea să poți face așa ceva ? Ce calitate nebănuită de noi ai tu să interzici Președintelui României să își exercite atribuțiile constituționale ? Ce calitate ai tu să stabilești ce a făcut sau face Președintele României ? 
Infractorule ! Poate ar trebui să le ceri consilierilor tăi să fie mai atenți cu recomandările ! Nu de alta, dar te poți trezi că noi, cetățenii, avem niște drepturi încă neexprimate. Poate te vei trezi că și Președintele Klaus Iohannis are niște obligații prevăzute în Constituție pe care le va exercita, fără îndoială, iar asociații tăi ar putea avea niște probleme. Din moment ce tu le interzici miniștrilor să colaboreze cu Președintele, va avea și Președintele ceva de spus. După lege, desigur, dacă nu cumva slugile tale nu vor construi de urgență niște ordonanțe prin care toate legile care conferă Președintelui niște drepturi să fie modificate în așa fel încât să fie încălcate toate prevederile constituționale.

Pentru știința ta, infractorule Dragnea, Curtea Constituțională a României a dat deja răspuns la „preocupările” tale. Ia de aici !

Curtea constituţională a României , avizul din 5 aprilie 2007 publicat in MO nr 258 / 18 04 2007

„... Prerogativele constituţionale ca şi legitimitatea democratică pe care i-o conferă alegerea lui de către electoratul întregii ţări îi impun Preşedintelui României să aibă un rol activ, prezenţa lui în viaţa politică neputând fi rezumată la un exerciţiu simbolic şi protocolar.

Funcţiile de garanţie şi de veghe consacrate în art.80 alin.(1) din Constituţie implică prin definiţie observarea atentă a existenţei şi funcţionării statului, supravegherea vigilentăa modului în care acţionează actorii vieţii publice - autorităţile publice, organizaţiile legitimate de Constituţie, societatea civilă- şi a respectării principiilor şi normelor stabilite prin Constituţie, apărarea valorilor consacrate în Legea fundamentală. Nici veghea şi nici funcţia de garanţie nu se realizează pasiv, prin contemplare, ci prin activitate vie, concretă.

Având în vedere aceste considerente, Curtea constată că Preşedintele României poate, în virtutea prerogativelor şi a legitimităţii sale, să exprime opinii şi opţiuni politice, să formuleze observaţii şi critici cu privire la funcţionarea autorităţilor publice şi a exponenţilor acestora, să propună reforme sau măsuri pe care le apreciază dezirabile interesului naţional.

Opiniile, observaţiile, preferinţele sau cererile Preşedintelui nu au însă un caracter decizional şi nu produc efecte juridice, autorităţile publice rămânând exclusiv responsabile pentru însuşirea acestora ca şi pentru ignorarea lor. În orice caz, exercitarea de către Preşedinte a unui rol activ în viaţa politică şi socială a ţării nu poate fi caracterizată ca un comportament contrar Constituţiei.”

...

Curtea reţine cã participarea Preşedintelui României la şedinţele Guvernului constituie, între altele, un mod de consultare a Guvernului, ca şi un mijloc de veghere la buna funcţionare a acestei autoritãţi publice, prerogative ale şefului statului prevãzute de art. 80 alin. (2) şi art. 86 din Constituţie. În exercitarea acestor prerogative, Preşedintele are libertatea sã participe la ORICE şedinţã a Guvernului. Analiza cuprinsului art. 87 alin. (1) din Constituţie nu relevã vreo interdicţie în privinţa participãrii Preşedintelui României la şedinţele Guvernului, ci opţiunea acestuia de a participa, fie la şedinţele în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externã, apãrarea ţãrii sau asigurarea ordinii publice, fie în alte situaţii, la cererea primului-ministru.”

Niciun comentariu: