marți, 17 ianuarie 2017

Încurcă-ne Drace !

Cineva minte mai mult decât altcineva. Da, dar asta ... e cam de multișor poveste pe la PSD. Se pare că pe la PSD se fac jocuri de societate de genul „cine minte cu folos”. Dragnea este, evident, câștigătorul. Minte cu mai mult talent decât amărâtul ăla de Ponta. Bag seama că la ei, la PSD, minciuna bătrână face zeama bună !

Pe o filieră numai de el știută, infractorul Liviu Dragnea obține de la un infractor mai bine dotat la pungă, din țara aia de peste ocean, o invitație la o paranghelie privată pentru sărbătorirea cocoțării în fotoliul de Președinte a celebrului deja Donald Trump.

Încep să curgă minciunile.

La Camera Deputaților se aprobă o deplasare privată a infractorului Liviu Dragnea în SUA pentru a participa la evenimentul festiv al instalării noului Președinte Trump. Din multe puncte de vedere, știrea este în regulă. Dar de ce este necesară aprobarea Biroului Permanent al Camerei pentru o vizită privată ? Aici este o șmecherie. Dacă nu este o vizită de curtoazie cu caracter oficial, sceneta de la Camera Deputaților este o mascaradă !

Jurnaliștii întreabă iar infractorul Dragnea minte cu zâmbetul pe buze: deplasarea în SUA va fi plătită de către Camera Deputaților.

Președinția, atentă la detalii și la implicarea țării acolo unde nu îi este treaba, comunică că România va fi reprezentată de ambasadorul Maior, potrivit protocolului existent la Washington.

Infractorul Liviu Dragnea își manifestă nemulțumirea. Președinția i-a stricat jucăria, i-a stricat frumusețe de minciună cu pampon. Lumea află că el, infractorul Liviu Dragnea nu va reprezenta România la eveniment ci se va prezenta pe sine, un oarecare pe acolo având cu totul și cu totul alte interese.

Jurnaliștii nu se lasă și vor să afle cine plătește deplasarea. Prinși la înghesuială, pomana din bugetul Camerei Deputaților fiind imposibil de atins în aceste condiții, din banii de la Guvern aiurea pomană, trezorierul PSD, Mircea Drăghici, face o declarație „liniștitoare”:
„Nicio sumă. Eu plătesc de la partid, eu sunt trezoierul partidului şi plătesc de la partid şi pentru domnul Grindeanu şi pentru domnul Dragnea. Acum merg la firmele de turism să negociez probabil şi un discount dacă se va putea. Achităm atât deplasarea, cât şi cazarea, totul se achită prin agenţii de turism. Nu vă pot spune suma, pentru că nu o cunosc la momentul acesta”
Hopa ! O fi bine, o fi rău ?!

Hai din nou la momentul inițial, al memorandumului aprobat la Camera Deputaților, cel care spune, probabil negru pe alb, că infractorul Liviu Dragnea este invitat ca oficial al statului român. Ba, ce să vezi, în entuziasmul generat de larga recunoaștere internațională, gașca de pupinicuriști ai PSD dar și a aliaților, au titrat că SUA nu îl invită pe Președintele Iohannis ci pe câștigătorul alegerilor din România. Entuziasm peste măsură, minte sub nivelul genunchiului broaștei.

Tot mister Drăghici vine cu o lămurire:
Invitaţia e nominală şi pe partid. Memorandumul a fost doar ca să se ştie că se pleacă, dar nu are nicio conotaţie financiară pe Cameră
Mă oameni buni, minciuni-minciuni dar la așa mărime și intensitate rar mai vezi.

Stai să ne calmăm și să judecăm ceva. Să înțeleg că membrul Partidului Republican din SUA, finanțator al campaniei lui Donald Trump, Elliott Broidy, invită în nume personal pe președintele partidului social-democrat din România, la fel de infractor ca și el, partenerul politic al democraților din SUA cărora le cânta în strună până mai ieri să participe și să se bucure de urcarea pe tronul de Președinte al SUA a republicanului Donald Trump ?

Oameni buni, eu am mai văzut treceri de la stânga la dreapta, celebrul Traian Băsescu a transformat peste noapte un partid socialist în partid creștin-democrat dar să rămânem fără social-democrație în România nu mi-am închipuit ! Vom asista la trecerea PSD de la stânga lui Obama la dreapta lui Trump ?

Pe de altă parte, tare mai este „în pungă” PSD-ul ăsta ! După o ditamai campanie își trimite președintele peste mări și țări la o paranghelie pe banii partidului. Bine, este declarată, ca la PSD, cheltuială în interesul major al partidului care partid reprezintă interesele politice ale unor cetățeni ai României cu buzunarele pline de bani, ba chiar le crapă buzunarele de cât bănet au.

Măi frate, măi ! Dar tare teleormăneană mai este povestea asta. Ei, vezi, cine știe să mintă cu folos ajunge președintele PSD.

Informațiile în „tacâm complet” le-am luat de la Digi24.

Niciun comentariu: