miercuri, 4 ianuarie 2017

Sluga Victor Ciorbea atacă la CCR „nedreptatea legală” privind pe infractorul Dragnea.

Presiune mare pe actuala putere. Musai, dar musai trebuie „albit” mărețul conducător infractorul Dragnea. Există ele niște prevederi legale cu privire la „albirea condamnaților”, poartă numele de „reabilitare” însă legea penală nu permite o reabilitare așa, pe nepusă masă. Trebuie să treacă un timp, acolo, pentru beneficiul reabilitării de drept sau a reabilitării judecătorești. Iar timpul nu este în pas cu dorințele și doleanțele celui mai iubit PSD-ist.

HotNews anunță că prea-plecata slugă a stăpânilor PSD, țărănistul regalist Victor Ciorbea, a decis să atace la Curtea Constituțională a României infamul art. 2 din legea 90/2001, articol care îi interzice infractorului Dragnea să preia funcția de prim-ministru.
Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute in cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare.
Iar noi avem în față un condamnat penal, cu o sentință definitivă adoptată la sfârșitul lunii aprilie 2016, aflat în primul an de executare a pedepsei penale, ajuns parlamentar și președinte al Camerei Deputaților, a treia poziție în statul român, datorită unor legi slabe și lipsei de onoare a celor care i-au dat votul precum și a indivizilor care îi acordă susținere politică.

Având în vedere practica judiciară a CCR, mă aștept ca aceasta să respingă sesizarea de neconstituționalitate a Avocatului Poporului dar ... cum lumea este mare, nu este exclus să asistăm la o nefăcută.

CCR are la dispoziție, în sprijinul respingerii, și o decizie a CEDO ! Funcțiile publice nu pot fi ocupate de persoane care au comis fapte penale, ar fi o contradicție pe fond, deținătorul funcției publice fiind obligat, potrivit atribuțiilor de serviciu să aplice legea !

Singura instituție juridică care i-ar putea fi favorabilă infractorului Dragnea este instituția reabilitării. Art. 165 din Noul Cod penal prevede „reabilitarea de drept” iar art. 166 o prevede pe cea judecătorească. Doar prin reabilitare poate infractorul Dragnea să devină curat în fața societății.
REABILITÁRE, reabilitări, s. f. Acțiunea de a (se) reabilita și rezultatul ei. ♦ (Jur.) încetare, în temeiul unei hotărâri judecătorești, a decăderilor, interdicțiilor și incapacităților care rezultau pentru o persoană dintr-o condamnare penală.
Amnistia pe care politicienii parlamentari ai PSD o tot clocesc nu îi șterge infractorului Dragnea fapta penală, răspunderea pentru fapta comisă, ea este doar o formă a „milei publice”. Îi „șterge” doar condamnarea și consecințele acesteia.

Nici reabilitarea nu îl șterge chiar de tot. Îi dă dreptul să se considere reîncadrat în societate cu drepturile depline. Adică, i-ar permite să ocupe inclusiv un post de ministru.

Slugărnicia a devenit un mod de viață. Penibil !

Niciun comentariu: