vineri, 6 ianuarie 2017

Binomul Băsescu-Ghiță a rămas fără medicamente. Clar !

Ziua și momentul. Astăzi, Agerpres îmi spune că Traian Băsescu a vorbit ieri seară. Normal, în stilul deja cunoscut al „sfătuitorului” pentru Președintele Iohannis. Acum i-a dat o altă sarcină de făcut. Nu, nu este în atribuția de serviciu a Președintelui României soluționarea ei așa cum se arată problema, dar Băsescu are niște polițe de plătit și vrea ca Președintele Iohannis să facă această muncă pentru că el „nu a făcut-o la timp”. Oare ?!

Sebastian Ghiță continuă cu „denunțurile” video, România Tv le primește și le difuzează (se va ajunge la momentul în care această legătură între persoana „dispărută” Sebastian Ghiță, cu mandat de arestare în lipsă și postul Tv va fi cercetată ?), o anumită parte a presei trage tare pe vinovăția „binomului” Kovesi-Coldea (SRI-DNA) iar Traian Băsescu iese mereu în față pentru a da soluții. Acum recomandă Președintelui Iohannis măsuri „dure”.
După părerea mea, în momentul de față, s-a ajuns la nivelul la care președintele trebuie să se gândească foarte serios la soluțiile pentru a scoate SRI-ul din acest scandal și DNA-ul. (...) N-o să intru în alte detalii. (...) Când a fugit Omar Hayssam, am chemat toți șefii și le-am spus: 'Vedeți că aveți fiecare câte o foaie în secretariat, să n-o lăsați nescrisă!'. (...) Nu poate s-o revoce pe Kovesi, că are mandat dat prin lege, ceea ce nu e valabil și pentru Coldea. (...) Mi-e foarte greu să spun cum gândește domnul Iohannis în momentul de față, dar ceva trebuie să facă
Undeva arde. Dar arde rău de tot. Nu știm noi, dar știe cu siguranță Băsescu, el fiind cel care a comis ceva ce poate fi de interes pentru siguranța națională. Oare ce ? Naiba știe, sigur este că noi nu vom afla prea curând, unele lucruri nu sunt destinate să ajungă la public înainte de trecerea unei perioade oarecare de timp pentru a se asigura protecția fie a unei stări a țării fie a unor persoane implicate dar fără a fi vinovate de vreo blăstămăție. Totuși, cu unele rețineri, merg mai departe la următorul paragraf al declarației lui Băsescu.
Pentru o singură afirmație (...) aș merge pe inculparea lor imediată și poate chiar arestare, dacă într-adevăr l-au șantajat pe prim-ministrul României. Dacă nu e o minciună a lui Sebastian Ghiță și e o realitate că l-au șantajat pe Victor Ponta legat de vizita în SUA, aici nu e decât o soluție: arestarea! (...) În primul rând, trebuie confirmată
Iau cele două paragrafe și încerc să le dau o interpretare.

SRI și DNA sunt într-un „scandal” provocat de inculpatul fugar Sebastian Ghiță, pe numele căruia s-a emis un mandat de arestare în lipsă și Traian Băsescu, fost Președinte al României (o eroare a societății românești aflată la ananghie la un moment dat, pusă să aleagă între doi nedemni: Băsescu și Năstase). Scandalul are vizibilitate pentru că este întreținut de presă, avidă de senzații tari și materiale pentru „știri”, aflată în slujba celor doi autori ai scandalului. Cei doi formează un „binom” în acest scandal și nu numai ! Nu este însă un scandal la nivelul societății, nu este un scandal la nivelul instituțiilor statului ! Oamenii își văd de viața lor, funcționarii statului își văd de atribuțiile funcționale și își văd bine de ele, scandalul fiind o formă de nemulțumire a celor afectați de buna funcționare a instituțiilor statului !

Afirmația lui Traian Băsescu, cu scandalul care trebuie rezolvat de Președintele României, este o aroganță. Normal, este și o prostie. Ce i se întâmplă lui ca persoană fizică, ce nu îi place lui nu este de interes național. Nu are treabă Președintele României aici. Nu are treabă Președintele României cu viața personală a lui Traian Băsescu și Sebastian Ghiță. Propunerea lui Băsescu de demitere a lui  Coldea este o impertinență. Nu are dreptul să aprecieze munca efectuată de acesta, cum nu are dreptul să aprecieze munca șefului DNA. Nu are competențe ! Nu are nici cunoștințele necesare. Iar asta o înțeleg din vorbăria lui, din gargara cu pioneze pe care o duce ori de câte ori are în față jurnaliști.

Mi se pare peste poate cealaltă afirmație a lui. Cea cu șantajul de care Ghiță face vorbire. Cum este posibil ca primul-ministru să fie șantajat de un funcționar al SRI în condițiile în care acesta avea un mandat dat de Președintele României ? Dacă este adevărat ce spune Ghiță, dacă nu este o minciună - cum spun se întreabă și Băsescu -, atunci aflăm o problemă de o maximă gravitate ! Cine a fost de fapt Traian Băsescu pe timpul cât a îndeplinit atribuțiile de Președinte al României ? O marionetă ? Cum este posibil ca un adjunct al șefului SRI să „șantajeze” pe primul-ministru în funcție după ce acesta a primit un mandat de reprezentare internațională de la Președintele țării ?! Mai mult, un șantaj nu poate avea succes dacă nu ar exista o faptă reprobabilă ce ar putea fi imputată persoanei șantajate. Care este fapta aceea ? De ce o știa SRI ? Ce știe Ghiță cu privire la respectiva faptă de a avut acces la informația privind șantajul ? Pentru că și minciună de este ceea ce spune Ghiță, trebuie ținut cont de faptul că și minciuna pornește de la un capăt de adevăr !

În același discurs aiuristic, până și Băsescu exclude posibilitatea șantajului la Ponta din partea lui Coldea !
Eu îmi aduc aminte că l-am delegat să reprezinte România în 2014 la Adunarea Generală ONU. (...) Deci, nu văd cum putea să-i oprească Coldea, cum putea să-l șantajeze, că el avea mandat de la mine. (...) Nu cred că și-ar fi permis Coldea să îl șantajeze pe premier în condițiile în care știa că Maior e nașul lui Ponta și că au o relație foarte bună. Aici este și riscul pe care eu mi l-am asumat, numind șef de servicii din Opoziție
Cu aceste afirmații, de bun simț de această dată, Băsescu anulează tot ce a spus mai înainte. Mai mult,  îl face de caraghios în fața celor care citesc, accentuez acțiunea, citesc știrea, pentru că spune că o astfel de acțiune nu este posibilă pe de o parte iar apoi afirmă că dacă ce spune Ghiță „nu este o minciună” ! Măi nene, măi băiatule, tu ai toate țiglele pe casă ? Ce faci tu este absolut inadmisibil. Culmea, ceri și arestarea celor care „l-au șantajat” pe Ponta ! Nu ești sănătos !

Binomul deja infracțional, pentru că are ca scop atacarea instituțiilor statului dar și a unor persoane cu funcții de conducere din aceste instituții, este autorul scandalului pe care Băsescu îl reclamă și îl duce în sarcina Președintelui Iohannis spre rezolvare. O acțiune care îl are ca țintă și pe Președintele Iohannis ! Cel care va fi acuzat de presa aservită binomului Ghiță-Băsescu de neimplicare.

Am afirmat că impresia mea despre Ghiță este că acest om este schizofrenic. Îi aduc ca partener în schizofrenie și pe Traian Băsescu. Declarațiile de ieri ale acestuia către o astfel de interpretare mă duce. Este evident că el are „conturi” de reglat cu SRI și cu DNA și se folosește de „destăinuirile” sau „denunțurile” lui Sebastian Ghiță.

Ca să fiu și eu mai corect, trebuie să atrag atenția că Sebastian Ghiță a afirmat, în altă înregistrare, că avea un „canal de legătură” cu Traian Băsescu prin intermediul Elenei Udrea. A ! Poate că vom vedea și niște declarații ale Elenei Udrea pentru că la șantajul asupra lui Ponta pentru numirea lui Kovesi la DNA a fost și Elena Udrea. Băsescu nu spune nimic de Udrea în declarația de ieri ! Iar aici se cuvine a veni și cu o altă interpretare care fie o completează pe cea de mai sus, fie o accentuează. Autorul „șantajului” este Traian Băsescu prin intermediul lui Udrea și Coldea ! De ce nu ? Atunci de ce cere arestarea celor care au făcut șantajul ?

Este schizofrenic în mod clar. Cum să ceri Președintelui României să aresteze funcționarii statului pentru că schizofrenicii au probleme cu realitatea ?

Niciun comentariu: