duminică, 1 ianuarie 2017

Spune-mi cu cine te'nsoțești ca să-ți spun cine ești.


În stânga infractorului Liviu Dragnea este inculpatul CAP Tăriceanu (nu se vede, pozarul nu l-a considerat „semnificativ” !). Sorin Grindeanu este, încă, fără calitate procesual-penală. Dar, vorba românească, ești la fel cu cei cu care te însoțești. Și ce însoțire ! Ce cuvinte de mare dragoste a pronunțat proaspătul desemnat pentru funcția de prim-ministru la adresa infractorului Liviu Dragnea ! Mai că îmi vine să cred că îi invidiază parcursul infracțional.

Nu m-am prea pronunțat până acum dar nu este timpul pierdut.

Desemnarea lui Sorin Grindeanu a fost făcută de Președintele Klaus Iohannis strict în limitele prevederilor legale. Cu ceva în plus, o formulă de politețe, acel SMS de „succes” trimis lui Grindeanu. Faptul că numitul Grindeanu a cerut voie de la infractorul Liviu Dragnea să se bucure sau să aprecieze gestul Președintelui nu trebuie să ne mire. Stăpânul PSD a introdus reguli clare în ceea ce se pare că mai este partid politic social-democrat. Sună ca dracu atributul ăsta la PSD de când infractorul Liviu Dragnea i-a devenit stăpân.

Legea impune Președintelui ca persoana pe care o desemnează pentru funcția de prim-ministru să fie subiectul unui decret prezidențial. A îndeplinit formalitatea. Comunicarea către poporul iubitor de bănișori luați de aiurea a fost informat prin intermediul Buletinului Oficial. Punct ! A, „cutuma” despre care foc toți vorbire are o hibă. Nu este o normă de drept în România (dreptul român este unul pozitiv !), obiceiul despre care s-a făcut vorbire trebuie însușit și acceptat de cel care este chemat să îl repete. Președintele Iohannis nu este de acord cu acest obicei, cel puțin în cazul acesta ! Probabil din considerente morale. Vorba aia românească cu „cu cine te însoțești” !

S-a speculat cu prezentarea, de către Președintele Iohannis, a lui Dacian Cioloș la desemnare. Hahahaha ! Iar o dau în bară vorbăreții neamului. Primul-ministru Dacian Cioloș a fost, la desemnare, propunerea Președintelui Klaus Iohannis iar prezentarea lui a fost o asumare a responsabilității Președintelui pentru desemnare. În cazul lui Sorin Grindeanu, Președintele nu își asumă desemnarea lui. Președintele și-a asumat respectarea prevederilor Constituției însă nu a candidatului. Sorin Grindeanu este prim-ministrul asumat de infractorul Liviu Dragnea ! Dacă majoritatea parlamentară a PSD plus ALDE și ce o mai fi pe acolo îi dau votul de încredere, Sorin Grindeanu este prim-ministrul asumat de ei și nu de ceilalți care vor vota împotrivă. Ceilalți, dacă au noroc, pot obține undeva în viitor o moțiune de cenzură pentru a da jos un guvern impus de infractorul Liviu Dragnea !

Ca să fiu sincer, nu mă mai aștept de la PNL la o acțiune de contestare a nominalizării unor miniștri din viitorul Guvern Grindeanu. Suspectez anumite „coabitări” și am niște draci în fund de numa-numa.

Ce poate ieși de la un guvern format din persoane certate cu legea ? Nimic bun. Dar chiar nimic ! O să avem suficiente subiecte de dezbătut în viitorul foarte apropiat. Oricum, PSD a reușit să rupă echilibre economice de prin 2015, de când a început cu pomenile electorale în Parlament. Când nu va mai avea bani cu care să asigure pomenile, vor apela la noi taxe și impozite.

Niciun comentariu: