marți, 17 ianuarie 2017

Oficial, „gălăgia” produsă de România Tv cu așa-zisele declarații ale lui Sebastian Ghiță, în ce privește SRI au fost dovedite nereale.

Avem un răspuns oficial al SRI cu privire la „gălăgia” produsă de postul România Tv a lui Sebastian Ghiță. Serialul „Sebastian Ghiță în direct” are, oficial, un sfârșit în ceea ce privește pe grl. Coldea dar și alți ofițeri sau oficialități ale SRI care ar putea fi implicate în acele declarații halucinante.

Comunicatul SRI este un document care confirmă finalul aventurii Ghiță cu SRI.
Comunicat
În urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar şi alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.
Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.
SRI îşi reafirmă determinarea de a îndeplini asumat misiunile sale, în parteneriat cu toate instituţiile naţionale şi internaţionale cu care colaborează pentru apărarea intereselor de securitate naţională şi protejarea cetăţenilor români, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI rămâne ferm în ceea ce priveşte transparentizarea instituţională şi respectarea procedurilor de evaluare şi control intern.
Avem aici, oficial, ieșirea SRI din jocul politicianist practicat de unele partide politice prin intermediul „denunțătorului” Sebastian Ghiță. Fără ca SRI că pună punctul pe „i”, putem noi să spunem că atacul asupra lui Coldea este al PSD asistat cu fidelitate de ALDE și chiar de PMP, toate trei partide parlamentare, secondate de pe margine de PRU, partidul extremist care acționează pentru destabilizarea statului de drept în România. Membrul PRU, Sebastian Ghiță, împreună cu România Tv, dar și cu alte organisme media, tocmai asta face.

Afirmația de mai sus pe care o fac nu este gratuită. PSD prin infractorul Liviu Dragnea dar și alți aplaudaci ai acestuia a cerut o verificare a SRI, parlamentară, pentru „a pune în ordine” serviciul de informații. Inculpatul Tăriceanu s-a lansat în lungi și obositoare declarații despre statul de drept și a cerut ca SRI să fie cercetat ca parte „a statului mafiot” ! Liderul PMP, Traian Băsescu, a avut și el „of-ul” lui cu grl. Coldea, cel care a condus structurile operative ale SRI de unde au fost transmise și de unde se transmit semnalele de risc la adresa securității naționale în urma analizelor executate de specialiștii serviciului. Nu mai vorbesc despre alegațiile unora ca Elena Udrea, Ion Cristoiu sau mai știu eu care „mare specialist” ce trece de la un post Tv la altul ca albina din floare în floare.

Spre nesatisfacția unor lingăi și aplaudaci ai PSD, ALDE, PMP și PRU, o acțiune penală împotriva grl. Coldea nu pot declanșa pentru activitatea acestuia în cadrul serviciului în vederea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu. Să citească legea și vor vedea că ce spun eu este adevărat.

Ieșirea din sistem a grl. Coldea prin trecerea în rezervă îl eliberează de interdicția profesională de abținere atunci când persoana sa este atacată. Nu este exclus ca onoarea lui de militar, grav afectată de campania de linșaj mediatic, să îi ceară să se apere în Justiție împotriva celor care au participat la linșajul mediatic. În cadrul instituției, nu are această libertate. Poate că o va face în perioada următoare. Nu este exclus.

Cât privește tot felul de declarații ale unor persoane care vor să arate că știu ce vorbesc, declarații care mi-au ridicat multe semne de întrebare, pot spune că au devenit din semi-docte ceva mai aproape de sferto-docte. Alienarea, dorința oarbă de revanșă, chiar vârsta au o influență evidentă asupra modului de gândire al acestor persoane.

Până una alta dau dreptate celor care constată că SRI a ieșit „elegant” dintr-o capcană întinsă de unele partide politice. Mă refer la partide pentru că acele partide care au completat campania de linșaj mediatic sunt partide de lider, partide care practică cu maximă intensitate cultul personalității. Iar personalitățile care le sunt locomotive au, să spunem din întâmplare, grave probleme cu Justiția. Toate partidele care au participat la linșajul mediatic ! Infractorul Dragnea la PSD, inculpatul Tăriceanu la ALDE, dubiosul Băsescu la PMP și, nu ultimul pe listă, multi-inculpatul fugar Ghiță la PRU.

Spre necazul interesaților pomeniți mai sus, SRI își va continua activitatea de până acum și, mai mult, va căuta metode prin care să poată răspunde unor acțiuni ostile de acest gen. Nu, nu direct, nu are voie. Democrația este democrație ! Poate însă indirect prin diseminarea unor informații cât mai complete acelor autorități competente care, la rândul lor, prin proceduri de verificare să aibă și capacitatea de a valorifica informația primită. Iar practicienii linșajului mediatic și comanditarii lor să își primească „porția” binemeritată.

Niciun comentariu: